Krijgen we in 2015 weer een AutoRAI?

Auteur: , 28 Reacties

De AutoRAI in 2013 werd geannuleerd, het is dus maar de vraag of de tweejaarlijkse beurs in het voorjaar van 2015 zal wederkeren. Harald Bresser van de RAI Vereniging gaf daar vanmiddag in BNR's Nationale Autoshow meer info over.

Alfababes op de AutoRAI, sedert 2009

De 2013-editie werd geannuleerd wegens té hoge kosten voor importeurs en een té instabiele overheid, dixit Wouter. Op de vraag of er in 2015 een goedkopere variant van de AutoRAI mogelijk is werd positief geantwoord. De kosten kunnen volgens de RAI Vereniging met vijftig tot zestig procent omlaag, maar dan moeten auto-importeurs wel genoegen nemen met minder vierkante meters.

“De fabrikanten willen een show, maar dan voor zo min mogelijk geld. Wij willen dat ook. Dus volgens mij komen we er wel uit. Er ligt in ieder geval een heel mooi aanbod”, aldus Bressers – die meent dat de kans dat de AutoRAI volgend jaar doorgaat groter dan vijftig procent is – tegen BNR.

Verkoopbeurs? Yes please!

Waarom het salon in Brussel wel succesvol is, en de AutoRAI niet, wordt vaak toegeschreven aan het feit dat de Belgische autoshow iets minder fancy is, maar tegelijkertijd ook een verkoopbeurs is. Er zijn dealers die daar een groot percentage van hun jaaromzet binnenhalen. Kortom, wanneer het Amsterdamse autofeestje een verkoopbeurs wordt, wordt het voor veel partijen aantrekkelijker om er een stand te huren. Iets dat Bresser ook niet uitsluit. Volgens hem is alles is bespreekbaar en wordt er naar deze optie gekeken.“Sommige fabrikanten hebben deze wens, andere niet.”

Het nu ingediende plan van de RAI Vereniging, dat de goedkeuring van importeurs nog moet wegdragen, zal in april leiden tot een antwoord op de vraag: krijgen we wel of geen AutoRAI in 2015? U mag nu alvast inzetten.

UPDATE: JA! Het gaat DOOR!28 reacties

-edit: knip-
OT: Duimen natuurlijk! Ik ben naar de Autosalon van Rotterdam geweest maar dat was maar 1/20ste van wat de AutoRAI was…
@volvov70: Knip?! Jullie weten dat neger(in) geen scheldwoord of wat negatiefs is?
@volvov70: hoe kan neger(in) ooit iets te maken hebben met dit artikel?
@mevipp: ik gok dat het te maken heeft met een van de dames van de foto boven het artikel…
Nee er komt geen autorai meer.
Tenzij ze de prijzen voor de kaartjes en het parkeren met die 50% zakken.

Autorai is gewoon te duur voor wat het bied.
@arjontje: dus in 2015 ben ik gewoon weer in Frankfurt te vinden, voor een auto beurs.
@arjontje: idd,autorai is altijd oud nieuws en te klein voor te veel geld.Er is geen fabrikant die zijn primeurs naartoe brengt. Doe mij frankfurt of geneve maar.
@MrSkyline:

Ben jij überhaupt ooit op de Autorai geweest? In 2009 heeft Volkswagen de Polo geïntroduceerd op de RAI, een voor Nederland ongekend belangrijke auto (ook al vallen de verkopen ervan dit jaar tegen door de Up en Golf).

Dat de allernieuwste Ferrari of Skyline er niet onthuld wordt speciaal voor jou doet dat niets van af.
@Stefje: Ken je feiten. De polo is in Genève geïntroduceerd.
Dat op de rai was een Nederlandse primeur.
@arjontje: achjo, voor een dagje uit is het leuk zat! Ben er van jongs af aan heen geweest, elke editie.
Wat doet predator daar @ 11 uur..
@lekkaah: Vrouwtjes voor lunch.
Nog soberder gaat het niet worden. Een autoshow is pas interessant als er primeurs zijn, er indrukwekkende stands zijn en er een show omheen gemaakt wordt. Zonder deze drie elementen kan je net zo goed bij de dealer binnenstappen.
God behoede ons hiervoor…
@heidi: …want de gemiddelde hengelsportwinkel is spannender.
Hoop echt dat de AutoRAI van volgend jaar doorgaat. Ik wil dat zeker wel een keer meemaken
Ik hoop dat het in 2015 doorgaat aangezien ik er altijd met veel plezier naar toe ging voorheen. Het is geweldig om alle soorten type auto’s van binnen en van buiten te bekijken. Neem nooit de moeite om in het buitenland naar zo’n beurs te gaan..
@JamesBond007: In alle auto’s stappen valt zwaar tegen.
In de modaaltjesbakken wel maar bij merken als Porsche en duurder staat alles op een podium en mag je vanaf een afstand toekijken, tenzij je speciale rechten hebt om op het podium te komen. Hoewel er ook genoeg duur spul van dichtbij te zien is, maar daar mag je dan weer niet inzitten. Bij sommige supercars heb ik toen wel stiekem de uitlaat gestreeld, aparte fetish van mij waar ik nu nog op kick als ik eraan terugdenk.
@alcantara: Oh kut verkeerde user gebruikt, die fetish is niet van mij.
@alcantara: btw die fetish heb ik met logo’s… altijd even aan het reliëf voelen :p
@alcantara: ben weleens met een kennis naar de rai geweest die zelf een porsche had. Als je die sleutel flashed kom je overal in, aan, bij. Het helpt ook al een hoop als je ingeschreven bent bij sommige autoclubs.
laat maar zitten die RAI, elders in de EU zijn er veel leukere evenementen.
techno classica bijvoorbeeld ;)
AutoRai leuk. Maar wel die goedkope troep (men noemt ze ook wel beursbabes) verbieden. Het is een autoshow. Anders moet men maar naar een stripclub of zo.
Als ik naar die vrouwen op de foto kijk,.. komt dat niet goed in 2015: Nu al jong belegen, in 2015 helemaal cheezy?

*oh, doe mij trouwens maar helemaal geen vrouwen bij auto’s op de beurs: Zet Wouter + Casper er naast, vergeet de camera man niet, en voila: Klaar!
Kwil geen landverrader zijn, maar het Autosalon van Brussel is gewoon veel goedkoper en daar zijn gewoon alle merken aanwezig wat ook fijn is.
Ik zou er zeker weten naar toe willen! Is toch leuk om zoiets mee te maken. Al helemaal als het dichtbij is. Nee, niemand in mijn omgeving heeft een auto dus. K hoop echt dat het doorgaat.
2015, dat zou precies 40 jaar zijn na de wereldprimeur van de Ford Escort mk2. Dat was op de Autorai van 1975.

Ik zeg: doen! En gratis entree voor mk2 eigenaren ;-)
Zou leuk zijn als ie komt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).