Kvyat: ‘ik wil nog steeds strijden voor de titel’

Auteur: , 32 Reacties

Aan doorzettingsvermogen geen gebrek bij de jonge Rus.

Danill Kvyat

Het kan verkeren in de Formule 1. Om deze tijd precies een jaar geleden had Daniil Kvyat net zijn eerste meters in de potente Red Bull RB12 achter de rug. Weliswaar niet zo snel als de Benzen, maar desalniettemin een machine waarmee podiums te halen waren en zelfs races gewonnen konden worden.

Dat podium komt voor Kvyat in China, waar hij knap als derde eindigt. Helaas zijn er ook mindere momenten. In Australië valt hij wegens technische problemen al in de formatieronde uit en natuurlijk is er het gedoe met de Ferrari’s. In China moet Raikkonen uitwijken voor Kvyat, waarbij Vettel uiteindelijk tegen Raikkonen rijdt. Het loopt met een sisser af, maar dat geldt niet voor de race erna, in thuisland Rusland. Daar is de race al binnen enkele bochten over voor Vettel nadat deze in de staart geramd wordt door Kvyat. De Rus zelf kan door na een extra pitstop en eindigt de race uiteindelijk als 15.

Na de race lijkt zo ongeveer de hele wereld over Kvyat te vallen. Vettel wil excuses, teamgenoot Ricciardo ook, terwijl de FIA Kvyat bestraft met drie punten op zijn licentie. Maar het zwaarste nieuws krijgt hij vier dagen later te verduren, als Red Bull naar buiten brengt dat Verstappen zijn plek zal innemen bij Red Bull en hij zelf na een jaar en vier races weer teruggezet wordt naar Toro Rosso. Het seizoen zou uiteindelijk uitlopen op een deceptie, waarbij Kvyat met grote regelmaat wordt afgetroefd door teamgenoot Sainz.

danill kvyat

Toch krijgt de Rus dit jaar van Toro Rosso (en daarmee ook Red Bull) nog een kans zich te bewijzen. Dat aanstormend talent Pierre Gasly zijn zo goed begonnen GP2-seizoen slechts ternauwernood wist binnen te hengelen en daardoor nog niet geschikt werd geacht voor doorstroming naar de F1, heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Aan de andere kant, laten we ook vooral niet vergeten dat Kvyat heeft laten zien over het nodige talent te beschikken en hij nog behoorlijk jong is. Met zijn 22 lentes is hij slechts een paar maanden ouder dan Sainz en een jaartje ouder dan Gasly.

Hoewel zijn carrière het afgelopen jaar vooral een neerwaartse spiraal heeft meegemaakt, is hij zelf nog altijd vol vertrouwen over de toekomst. Tegenover de Spaanse krant El Mundo Deportivo laat hij weten het moeizame vorige seizoen achter zich te hebben gelaten en nu alleen nog maar vooruit te kijken. ‘Ik droom er nog steeds van om ooit voor de titel te vechten, al weet ik niet wanneer en in welke auto.’

Dit seizoen zal Kvyat moeten laten zien wat hij waard is en Sainz met enige regelmaat achter zich moeten houden om zich zo in de kijker te rijden bij andere teams. Zolang Verstappen en Ricciardo bij Red Bull blijven, lijkt er voor zowel Sainz als Kvyat geen promotie mogelijk en zal de minst presterende vermoedelijk moeten wijken voor een nieuw talent. Hoe meer Kvyat dit seizoen laat zien, hoe groter de kan dat hij mag blijven of -en dat lijkt meer voor de hand te liggen- hoe groter de kans op een zitje bij een ander team.

tl;dr: hou Daniil Kvyat dit seizoen in de gaten want hij is erop gebrand te laten zien dat hij wel degelijk een begenadigd coureur is.32 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik hoop het voor ‘m. Tevens zal dat dan ook mooie beelden opleveren.
@snorrie: Dit jaar hebben ze de livery van zijn team al aangepast aan de kleuren van zijn nationale vlag.

Met de vorige twee jaar in ogenschouw acht ik Sainz hoger.
@fiestacruizer: Twee jaar? Hij versloeg het eerste jaar Ricciardo dat niet de meest minste coureur is die het jaar ervoor nog Vettel versloeg. Daarom vielen zijn prestaties de eerste 4 races van 2016 tegen, de verwachtingen waren (te) hoog.
Heb Kvyat nooit afgeschreven. Hij maakt onder zijn grote druk weliswaar fouten, maar als de druk een beetje van hem af is weet ik zeker dat hij hoog kan eindigen.
Ik schrok van zijn hoofd..
@denniss00: wat een k… kop zeg ….inderdaad, met z’n foto zou ik hem nooit uitnodigen voor een sollicitatie gesprek
Ik heb ook wel vertrouwen in Kvyat. Waarom ook niet? Hij heeft ook goede races gereden voor Red Bull en Toro Rosso. Hij is ook ooit in het stoeltje gezet en dat is niet voor niets geweest. Ik gun het hem ook wel.
Dacht eerst dat het Lodewijk Asscher was na een zware nacht
@desjonnies: Als er iemand slecht heeft geslapen…
Wordt vervangen door Gasly, dat gok ik…
Als je deelneemt aan F1 dan strijd je volgens mij al om de titel. Dat het je niet lukt is een ander verhaal. Z’n missie is dus al geslaagd als hij in Australië op de startgrid staat….
Is dit niet die zanger van Coldplay?
@stan12943: als je snel kijkt
Als de nieuwe Renault motor een beetje betrouwbaar blijkt, dan zou een team als Toro Rosso het wel eens heel leuk kunnen gaan doen. Strijden om de titel is te hoog gegrepen, maar middenmoot tot subtop zie ik dan nog wel gebeuren.
@rrrobert: Als Renault de betrouwbaarheid kan verbeteren, dan hebben ze een hele degelijke motor. Eentje die zich kan meten met die van Ferrari denk ik.
@berlinetta: Dat denk ik niet. Ik denk dat het blok van Renault nog steeds een aantal PK’s tekort komt op dit moment. Misschien dat het anders is na de update in Spanje, maar op dit moment weet ik bijna wel zeker dat het blok van Ferrari krachtiger is dan die van Renault. Maar ik hoop van niet natuurlijk…
@viezefreddyw: Ik heb gelezen dat Renault zelf erg te spreken is over de performance en dat deze beter is dan verwacht. De tijd zal het leren.

Als max-fan hoop ik op het beste, maar als Ferrari-fan hoop ik ook dat het podium eens wat vaker rood kleurt.
@berlinetta: Ik gok toch op Mercedes. Ze hebben met Hamilton en Bottas twee zeer goede coureurs en de auto zelf zal denk ik weer de beste van het veld zijn. Ik denk ook dat Ferrari een inhaalslag heeft gemaakt en samen met Red Bull zal strijden om de tweede plek.

Maar ja, het kan zomaar zijn dat Red Bull nog met een gigantische verrassing aankomt. Zal mij in ieder geval niets verbazen. Ik kijk er heel erg naar uit, nog 1 week!
@viezefreddyw: Dat ben ik met je eens. Mercedes (en dan met name Hamilton) is het te kloppen team. Nog steeds. Maar ik denk wel dat Bottas iets minder sterk rijdt dan Hamilton en daar liggen kansen voor Ferrari en Red Bull. Zeker nu die teams ook al vrij vroeg in het seizoen belangrijke updates hebben gepland.
@berlinetta: Onderschat Bottas niet. Ik vind hem echt heel sterk. Heeft in zijn tijd bij Williams Massa altijd achter zich gelaten. Hij werd bijvoorbeeld nog 4e in 2014 en 5e in 2015. Ik vind het een hele goede coureur waar potentie in zit.
@viezefreddyw: Ik heb alleen het idee dat de ontwikkeling bij Bottas enigszins gestopt is. De afgelopen jaren zag je hem continu beter worden, maar in 2015 heeft hij maar heel weinig laten zien. Wellicht dat dit het maximale was wat hij uit de Williams kan halen en de stap naar Mercedes nodig heeft om zich verder te ontwikkelen, maar het zou ook kunnen dat hij toch al aan zijn absolute plafond zit.
@edge: De Williams was de afgelopen jaren gewoon niet zo goed. in 2014 was het een uitstekende auto en finishte hij boven Red Bull. Ik denk dat Bottas er op gebrand is om zich nu echt te gaan laten zien. Ten eerste omdat Mercedes hét topteam is en ten tweede omdat hij maar een 1-jarig contract heeft bij Mercedes. Ik ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen.
@viezefreddyw: Dat ben ik ook zeker met je eens. Bottas is een zeer goede coureur, maar ik schat Hamilton hoger in.
@berlinetta: Hamilton is ook een betere coureur dan Rosberg en we weten allemaal hoe dat in 2016 afliep.
@viezefreddyw: Dat is maar net hoe je het bekijkt. Was Rosberg de betere coureur of had Hamilton veel pech gehad?
@berlinetta: Dat zeg ik. Het kan twee kanten op. Sterker nog, ik heb meer vertrouwen in Bottas als coureur dan Rosberg.
Is dat echt de persfoto van Torro Rosso? Lijkt wel een Amnesty International poster. Mis alleen het prikkeldraad.
@e34m5touring: Nee, van Formule 1 zelf. Hamilton, Vettel en Raikkonen zijn de grote afwezigen, maar de andere coureurs staan er allemaal zo droevig op.
@edge: Ok, daar hadden ze wel wat anders mogen doen dan. Is toch geen porem dit.
Ik gun het hem wel. Hartstikke goeie coureur
via Android app
Totaal niet relevant maar de fotograaf van RB is wel dol op een hoeveelheid contrast in zijn foto’s.
Ik gun hem het wel. Maar kampioen zal lastig worden voor hem

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).