Lada Niva krijgt briljante facelift van handige knutselaar

Auteur: , 23 Reacties

Terwijl in Engeland binnenkort de stekker uit de Defender wordt getrokken en ook Mercedes zich al druk maakt over vervanging van de G-Klasse, blijven de Russen onverstoorbaar Niva's bouwen. Een kundige Oekraïner gaf zijn exemplaar een modern neusje en kontje, dat niet bijster origineel, maar wel erg lekker is.

Al sinds 1977 rolt in Togliatti, Rusland, de Niva van de band. Vorige zomer kwam er dan eindelijk die langverwachte facelift in de vorm van de Niva Urban, al blijft de oude vertrouwde Niva ook nog steeds leverbaar. Verwacht bij de term facelift overigens niet te veel, al het plaatwerk bleef bij het oude, veel meer dan een ander grilletje en meegespoten bumpers is het niet.

Lada Niva versus Bronco

Dat kan beter, moet een zeker Alexander uit Oekraïne gedacht hebben. Inspiratie kwam van een andere 4×4-veteraan: de Ford Bronco. En dan niet zozeer het origineel uit de jaren ’60, maar de onwijs dikke conceptcar die Ford in 2004 presenteerde, maar helaas nooit in productie nam. Die dan weer een moderne vertaling was van de klassieke Bronco-lijnen, maar dat terzijde.

Niet alleen is de ombouw ongelofelijk netjes gedaan, -met voorop ‘Niva’ in voor ons bekend schrift en achterop in het Cyrillisch- ook kan de neoklassieke terreinwagen het verse frontje en kontje erg goed hebben. Ondergetekende wordt er in ieder geval hebberig van, al moet ik bekennen dat ik dat met meerdere Lada’s heb… Vijf jaar geleden waren jullie in ieder geval nog leip van de Niva.23 reacties

Ha die wil ik hebben!!
Dat staat de Niva goed. Al denk ik toch dat ik liever een standaard Niva wil.
Cultcar! Helemaal zo👍
ik kijk nog even verder
Plus 10. Zo ontzettend veel kudo’s voor de bouwer. Briljant!
“Wat Mercedes en Land Rover kunnen kan ik ook!” moet deze handige Alexander gedacht hebben. En het is ontzettend geinig moet ik zeggen.
Stiekem is het een leuke (foute) auto!
@bentley1969: stiekem wel he…..
@boesboesboes: ik zou me er niet voor schamen.

Ik vind dit een zeer geslaagde ombouw, duidelijk van iemand met gevoel voor vormgeving en esthetiek. En twee gouden rechterhanden. Ook al is het ontwerp dan ‘geleend’. De Russen zullen wel balen dat deze ombouw uit de koker van een Oekraïner is gekomen, en niet uit die van een Rus.
Dat is tenminste iemand die wel een auto fatsoenlijk kan ombouwen/restylen.
Ik vind hem erg goed eruit zien. Nu de binnenkant nog. ;)
Machtige wagen
3 weken mee door IJsland gereden
Russian Hummer
Niet slecht, zeker niet. Totdat je deze ziet:

http://www.youtube.com/watch?v=8162wPsnt5A 12

Die is pas echt gaaf!
@moveyourmind: Zeker. Dan vind je dit waarschijnlijk ook wel een toffe ombouw:
https://youtu.be/WonrG1f4kgw
@RRRobert: Dat is pas echt een Russische Mercedes, ik zou willen dat ik half zo handig was.
Restyling level expert!
Dat is echt heel erg tof gedaan! Talent, zeg! Een paar LED koplampen hadden het afgemaakt :)
Wat een top ding!
Vooral de regengootjes verraden de leeftijd.
In alle eerlijkheid… Helemaal niet gek! Kan Lada niet wat moderne Renault blokjes in de Niva leveren, deze facelift uitvoeren en hier weer actief worden? Het functioneert zo prima als een poor man’s G-Klasse.
Zeer geslaagd!
Ge-wel-dig! Wat een tof project. Jammer dat het zo gekopieerd is maar dit inspireert me wel om toch maar een Niva te kopen en zelf iets te proberen. Erg tof gedaan.
Gaaf, al is de zijkant niet aangeast en heeft daardoor als enige geen moderne items op z’n jas.
Wat dat betreft wint die Mercedes tot Niva ombouw het zeker!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).