Lamborghini gaat je voortaan helpen met aankleden

Auteur: , 31 Reacties

Omdat een keuze maken soms moeilijk kan zijn.

Wie geen standaard meuk wil kan aankloppen bij Ad Personam, het personalisatieprogramma van Lamborghini. Maar wat ga je doen als je eenmaal deze keuze hebt gemaakt? De Italiaanse autofabrikant heeft een nieuwe studio geopend in Sant’Agata Bolognese. Hier zullen medewerkers van Lamborghini klanten persoonlijk helpen bij het maken van keuzes voor hun Hurácan of Aventador.

Klanten die kiezen voor het Ad Personam-programma krijgen van Lamborghini bericht om een afspraak te maken. Eenmaal aangekomen laten de Italianen de Lambo-fabriek zien en vervolgens wordt de klant meegenomen naar de studio. Hier worden de mogelijkheden onder de aandacht gebracht. Via een speciale configurator kan de klant diens keuzes op een scherm zien. Eenmaal tevreden kan vervolgens de handtekening worden gezet.

Via Ad Personam is het mogelijk om bijvoorbeeld de stoelen, het stuur en de gordel van een gekleurd patroontje te voorzien. Of wat dacht je van een volledig alcantara interieur? Ook een ander lakkleurtje is mogelijk, net als persoonlijke typeplaatjes. Lamborghini introduceerde het personalisatieprogramma in 2006. Een promofilmpje van de studio check je op Autojunk.31 reacties

Vind het wel een leuk idee dat past bij een merk als dit. De extra aandacht vinden de klanten leuk. Zou ik zelf ook prettig vinden denk ik.
Hoeveel betaal je dan extra?
@simonvb: Met de aanschaf van in dit geval een Lamborghini, is de prijs niet echt van belang, dergelijke klanten hebben zoveel geld dat ze dat normaal gesproken nooit opkrijgen, kijk maar bv Bill Gates, officieel de rijkste mens ter wereld, echter, er zijn er die nog vele malen rijker zijn, maar daar wordt nooit over gesproken, die blijven buiten de media-aandacht, althans, voorlopig toch nog, want er zit verandering aan te komen.

Met andere woorden, als je aan zo’n constructeur op voorhand al naar de prijs vraagt als onbekende, weet de constructeur al dat je de automobiel niet kan aanschaffen, dat zijn tenslotte ook geen uilen hé . . .

Ken je zelf een eigenaar, en vraag je het hem zelf, dan zal hij je meestal antwoorden dat zijn automobiel ongeveer een grote villa heeft gekost, en daar blijft het meestal bij . . . , zodus is het aan jou om zelf zo’n automobiel te kunnen bekomen . . .
@exclusieviteitsfreak: tsja als ik een miljoentje of vijf had waar ik niks mee zou doen zou ik het best wel willen uitgeven aan een dergelijke lambo. Neemt niet weg dat ik dan geen geld teveel heb en wel degelijk de meerprijs zou willen weten.
@sbelali: Hmm . . . , denkelijk een meerprijs van om-en-bij de € 50.000 , minimaal veronderstel ik, afhankelijk van wat je persoonlijk wil . . . , persoonlijk ben ik met ’n hele zware opzet bezig via Koning Willem-Alexander, en als die gelukt is, dan ben’k zinnens om mij bv zo’n Lambo aan te schaffen . . . , maar dan in samenwerking met het Duitse; Novitec : http://www.novitecgroup.com , das alles in één packet . . .
@exclusieviteitsfreak: Een hele zware opzet met Willem Alexander…

Ben benieuwd hoe je dat voor elkaar denkt te krijgen om Zijne Koninklijke Hoogheid op te zetten. Zal je de Majesteit toch eerst moeten ontvoeren en naar de andere wereld moeten helpen.

En eenmaal opgezet lijkt me niet dat er een erg grote markt voor is, uitgezonderd een handjevol oranjefans. Johan Vlemmix misschien, maar die zit niet meer zo ruim in de financiële middelen. En in Madam Tussaud staat Zijne Majesteit al…
@sbelali: exact mijn gedachtes. Al heb ik 100 miljoen, is het dan zo gek om te vragen hoeveel de auto kost?

Zelfde als er ergens een restaurant komt voor ‘über rijken’; De kaart zonder prijskaart, dat hoef je niet te weten. No worries.

Altijd zulke dikke onzin vind ik het dat rijke mensen ‘zomaar’ geld neertellen zonder eerst naar de prijs te vragen. But hey, dat is mijn mening.
@888natan: in de meeste meersterrenrestaurants krijgt enkel de gastheer een kaart waarop de prijzen vermeld staan. De genodigden krijgen enkel de gerechten te zien.
@poeperman: hoe het heurt! Maar dan betaalt de gastheer het volledig, het zou wat zijn als hij ook een ‘gastenkaart’ krijgt;)
@888natan: De klanten die dergelijke automobielen aanschaffen, zijn bij de dealers al bekent nog voor ze de showroom binnenkomen, omdat de veiligheidsmensen van die meestal supperrijken ze meestal al op voorhand hebben gecontacteerd, iets dat meestal achter de schermen gebeurt op bv een Formula 1 race, en ook bij de constructeur zelf ook zeer gekend zijn, dat is nu éénmaal de harde realiteit in de wereld van de superrijken, daar kun je gewoonweg niet onderuit, vandaar dat die mensen niet persé willen weten wat hun bolide kost in aanschaf, die is meestal al betaald op voorhand, ik weet dat omdat ik zelf enkele eigenaars persoonlijk ken, en zij in de meeste gevallen mijn planning kennen, maar je zelf met je eigen centen een automobiel moet aanschaffen, zo werkt het nu éénmaal.

Alsook worden de exclusieve en unieke exemplaren eerst voor de helft betaald bij de order, en het resterende bedrag bij de oplevering.
@exclusieviteitsfreak: beetje raar wat je nu zegt, ik denk dat jij geen enkele supercar eigenaar kent en geen enkele verkoper die dit soort auto’s verkoopt? Tuurlijk zullen er mensen zijn die blind kopen, maar het gros zijn zakenmensen die graag onderhandelen, en een “win” gevoel krijgen na deze onderhandelingsfase.
@wildewesten: Voor mij zullen deuren opengaan als de samenwerkings-opzet geslaagd is met Koning Willem-Alexander, het zal alvast wereldwijd in het nieuws verschijnen eens het zover is . . . , voor jou een vraag en voor mij een weet . . .
@exclusieviteitsfreak: Beter! Mogen we dan met z’n allen naar je Lambo komen kijken? Wel nadat alle media aandacht weggeëbd is natuurlijk. En je niet op de dagbesteding zit. We horen het wel!
@mennok: Wat mij betreft heb ik er geen probleem mee dat je hem grondig bestudeert, en zal ik zelfs een ritje maken met diegene die er het meeste respect voor heeft, en op de momenten dat er niet mee gereden wordt, zal hij tussen mijn andere exoten gestald staan op mijn dan privé domein, en de garage zal voorzien worden van een volledig geïntegreerde bar op exotische wijze door een interieur expert(e), met de mooiste producten die je je maar kan bedenken.

Ik ben zelfs zinnens om hem door Max Verstappen te laten testen als coureur op Spa Francorchamps : http://www.spa-francorchamps.be , en dat met enkele genodigden. Dan kan Max er de eventuele fouten uithalen.
@exclusieviteitsfreak: goed verhaal. Ga nu maar weer Pokémons vangen.
@exclusieviteitsfreak: Wat een vreemd verhaal. Je klinkt een beetje als een spannende complottheorie. Wie zijn er allemaal volgens jou rijker dan Gates? En die mensen zijn regelmatig te vinden in deze studio? Heh? Wat?
@mennok: je zal het wel merken als het zover is . . .
via iPhone app
@exclusieviteitsfreak: zet het aluminium hoedje maar weer af
@apriliarsv: nice :)
@simonvb: niets… je koopt gewoon een “exclusiever” stofje. voor een ton..
Of het artikel is erg aan de late kant (start in 2006) of het is dus nieuws dat Lamborghini haar klanten nu zelf hélpt, in plaats van het enkel aanbieden van de verschillende mogelijkheden. Of, ik zit er zelf helemaal naast. Is dit geen loos artikel…?
@zion88: Dat tweede. Het is dus nieuws dat Lambo haar klanten gaat helpen met deze nieuwe studio die er voorheen niet was.
Lijkt me opzich wel zinvol. Net die paar details die jou Aventador anders maken. Niet overdrijven natuurlijk.
Een rondleiding in de Lamborghini fabriek zou ik wel eens willen krijgen..
@misterdrogba: een factory tour kan je bij Lamborghini (en Pagani ook) gewoon boeken, daar hoef je geen eigenaar te zijn. Rond de 50 euro.

Museum tickets + tour of the factory
http://www.lamborghini.com/en/museum/information/

“A reservation is required well in advance” betekende in ons geval om half 4 onaangekondigd langskomen en mee kunnen met de rondleiding van 4 uur :)
@mikestradale: Interessant! bedankt voor de link! :)
@misterdrogba: ik ben er 2 jaar geleden geweest! Ik was toen 14 en ben daar speciaal met mijn vader naar Italië voor gevlogen! Heb daarna echt nog wel bij de Reventón geweest aangezien dat mijn lievelingsauto is, maar de Miura en alle andere geweldige auto’s hebben ook veel indruk achtergelaten!
Laatste wat ik zou willen als ik een lambo mag samenstellen is hulp van Luigi.
@fmgarcia: ha ja dat ook.
Ik denk dat je vooral wordt uitgekleed door Lamborghini…
Alles wat van alcantara kan in alcantara graag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).