Zes exclusieve Lambo’s uit het Ad Personam-programma

Auteur: , 18 Reacties

Ieder zichzelf respecterend supercar-merk heeft wel een individualiseringsprogramma. Gepersonaliseerde Lambo's dragen de naam Ad Personam. Dit zijn de zes meest exclusieve.

Lamborghini Aventador Nazionale

Lamborghini-kopers zijn niet de meest originele mensen, het Ad Personam-programma van het merk is namelijk veel minder succesvol dan het individualiseringsprogramma van merken zoals Rolls-Royce en Ferrari. Daarom heeft Lamborghini dit jaar aangekondigd het programma in een nieuw jasje te hijsen en de mogelijkheden uit te breiden.

Murcielago LP640 Roadster Versace

In 2006 werd het Ad Personam-programma geïntroduceerd en trapte het merk op de autosalon van Parijs af met deze Murcielago LP640 Roadster Versace. Het is één van de meest exclusieve Lambo’s ever, er zijn er slechts twee van gebouwd. De auto die in samenwerking met de modekoning Versace werd ontworpen, kenmerkt zich door het doolhof-achtige patroon dat zowel in interieur als exterieur te bekennen is.

Murcielago LP640 Roadster Ad Personam

In 2008 bedacht en nog steeds hippe kleurtjes. Deze LP640 Roadster in het smurfblauw en als bonus de Gallardo in smaakvol bruin. Check even die unieke koplampen van de LP640!

Murcielago Ad Personam Matte-Luster

De Murcielago kreeg in 2009 het speciale kleurtje Matte-Luster aangemeten, een soort matblauw. Volgens het merk is enkel Lamborghini in staat deze kleur te maken. Verder is het hele interieur ondergedompeld in Alcantara.

Aventador Jackie Chan Edition

Speciaal voor een Chinese Hollywood ster bouwde Lamborghini deze Aventador. Een one-off in het titaniumgrijs met een rood-zwart interieur. Op de bekleding is het Chinese karakter ‘long’ aangebracht, een verwijzing naar de naam Cheng Long. De auto is geveild voor het goede doel.

Aventador Roadster

Op Genève stond dit jaar de Aventador Roadster in ‘Blue Sideris opaque’. Ad Personam heeft naast die kleur ook de prachtige velgen, carbon details en het interieur verzorgd.

Aventador LP700-4 Nazionale

Misschien nog wel het allerlekkerst is de recent geshowde Nazionale. Van buiten wit met een prachtig Italiaans lijntje, van binnen übercool blauw leer. Daarnaast is de motorkap transparant en staat die op speciaal gesmede velgen.18 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Die eerste versage krijg je zelfs een kast bij om uit te komen. En die tweede ziet er ook niet uit. Alle andere vind ik wel te doen.
@mrrallycross: ah meneer is lekker ruimdenkend echt anno 2014 chapeau!!
Ad Personam klinkt toch een beetje alsof het een typetje uit van Kooten en de Bie had kunnen zijn….
@jrk68: Slechte naam inderdaad. Die Italianen moeten toch iets sexier klinkends kunnen bedenken.
@phaeton:
Italianen wel, wij Duitsers echter zijn niet zo goed in het verzinnen van romantische pakkende namen….
via Android app
De blauwe Aventador roadster heeft wel wat, al zou ik zelf nooit kleuren in m’n velgen willen.
Tja het blijft een VAG hey ;)
Er is ook geen configurator om thuis je Lambo samen te stellen, het is hopeloos!
De murcialago versace vind ik het meest exclusief overkomen, derest is gewoon aangepast met een ander kleurtje en klaar is je “exclusieve” lambo
Die 2009 ad personam vind ik gewoon heerlijk
Voor mij zijn de Miura SV, Countach LP500 Quattrovalvole, Diablo SE30 en GTR de laatste echte SE’s van Lamborghini.De rest is marketing.

Maar ik zeg eerlijk; ik heb niet heel veel verstand van Lamborghini’s aangezien mijn opa in Maranello geboren is werden we met een ander merk vergiftigd.
via Android app
Die aventador nazionale is van buiten echt heel mooi maar dat blauwe interieur had ik niet gedaan
Lekker hoor! Mooie cleane auto’s
De aventador roadster ziet er toch wel heel erg lekker uit hoor, verder heeft Lamborghini voor die eerste murci koplampen lekker geshopt bij de Halfords.
Dus Jackie Chan besteld een personal Aventador om hem na aflevering te laten veilen voor het goede doel? Tof kereltje.Meeste milionairs of miliardairs zelfs willen alleen maar meer.Op deze manier ben je pas echt rijk.Da’s mijn personal mening hoor
De nazionale is wel mooi, ik houd wel van kleine details
Voor de volledigheid had men ook kunnen melden dat er nog een stuk of wat coupees van de Versace zijn gebouwd.
Hoewel ik gek ben van Italiaanse auto’s, heb ik vrijwel niets met Lamborghini. Ja, de Miura en Espada vind ik wel gaaf, maar de rest doet me eigenlijk vrij weinig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).