Lamborghini toont one-of Miura Roadster op Amelia Island

Auteur: , 20 Reacties

Het eerste concours d'elegance van het seizoen was afgelopen weekend op Amelia Island. Lamborghini trok speciaal voor deze gelegenheid een unieke oldtimer uit de schuur: Valentino Balboni.

En die oldtimer nam speciaal voor deze gelegenheid een prachtige Miura mee. Laten we eerlijk zijn: er is niets mooier dan een Lamborghini Miura. Nee, ook niet jouw vriendin. Dat is mijn mening en dus is het waar. Het enige wat een Miura nóg begerenswaardiger zou kunnen maken is een cabriolet-uitvoering. Helaas is die nooit officieel gebouwd maar er is wel een concept gerealiseerd.

Het Ritz Carlton op Amelia Island -een schiereiland aan de westkust van Florida- was ook dit jaar weer gastheer voor een prachtig concours d’elegance. Speciaal voor deze gelegenheid besloot Lamborghini om Valentino Balboni op pad te sturen met deze prachtige Miura Roadster. Enig in zijn soort en dat werd gewaardeerd door de jury van dit evenement: de Miura Roadster werd beoordeeld als Best of Show in haar klasse.

Lamborghini had ook nog wat andere wagens meegenomen, waaronder de Aventador Roadster, een stel Countachs en een 350 GT maar de Miura Roadster was het pareltje van de show. Jammer dat Lamborghini er zulke matige foto’s van heeft gedeeld op haar Facebook pagina. Daarom zijn we even de archieven in gedoken voor een paar lekkere retro persplaten.20 reacties

Enige in zijn soort en dat wordt dan de winnaar in zijn klasse. Lijkt me nogal logisch dan of begrijp ik het verkeerd?
@berlinetta: je begrijpt het verkeerd.
@CasperH: Is het dan niet wat duidelijker om aan te geven om wat voor klasse het gaat?
@berlinetta: Ik neem aan dat ze categorieën hebben zoals bijv.

best new car on the concour
best car between 1980 & 2000
best car between 1960 & 1980

etc etc

misschien is er ook wel een categorie “one off’s” of Rare classics
*drewl* wat een ontzettend gaaf apparaat.
Schitterende auto
De mooiste Lambo ooit. Design is hierna alleen maar bergafwaarts gegaan met elk model :(
@fant: de diablo springt er nog uit.
Met een prototype uit een museum hoor je natuurlijk niet een concours te kunnen winnen.
Florida ligt aan de oostkust van de VS, maar dat terzijde!
@ericc: No shit sherlock, dan kan het nog steeds aan de westkust van Florida liggen.
Waar is mijn chequeboek?
@toroloco:
Bij mij op tafel, ben hem nu aan het uitschrijven…. Het bedrag laat ik voor het gemak maar open.
Prachtige auto, het is “one-off” trouwens Casper.
@thijsied: volgens mij staat dat er ook…..
@ropbp: Niet in de titel :)
Wellicht leuk te vermelden dat deze bijzondere Miura eindelijk weer in originele staat is hersteld. Nadat de auto zijn debuut had gemaakt op een autoshow werd deze verkocht aan een fabrikant van RVS. Deze heeft er voor zo’n 200KG aan roestvaststaal tegenaan gegooid en de auto zwart gespoten (zoals te zien op foto 2).
@dizono: Thnx! Dat maakt de foto’s ook een stuk logischer.
@dizono: hij is in 2006 hersteld naar origneele kleuren. wat ze met de onderdelen hebben gedaan weet ik niet, mischien had het bedrijf ze er zelf in die tijd al af gehaald. maar ieder heefd zijn mening over dat “herstellen”. ik vind juist dat je nu de geschiedenis van die auto hebt gewist. het is een prachtige auto, een one off met een verhaal erachter. dat bedrijf was deel van dat verhaal. imo is het sonde dat hij nu hersteld is.

het is trouwens een one-off maar er zijn in de loop der jaren wat rijke miura eigenaren geweest die gewoon het dak eraf hebben laten zagen en hun eigen roadster hebben gemaakt. maar dit is natuurlijk de enige echte:) mooiste auto ooit gemaakt!
Wat heeft de miura een grote voorkant voor een auto met de motor achterin…
Prachtige wagen verder!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).