Lance Armstrong veroordeeld voor roekeloos rijden

Auteur: , 32 Reacties

De voormalig Tour de France-"winnaar" probeerde zijn vriendin op te laten draaien voor de crash, omdat hij teveel gedronken had.

Anna Hansen checkt schade op auto Lance Armstrong

Bij een aanrijding in Aspen beschadigde Lance Armstrong twee geparkeerde auto’s. Toen de politie destijds ter plaatse kwam verklaarde de vriendin van Amrstrong dat zij achter het stuur had gezeten, omdat Lance een slokkie teveel op zou hebben gehad bij het benefiet waar ze vandaan kwamen. Nadat de politie een medewerker van de valetservice (van het hotel waar het benefiet georganiseerd was) had geraadpleegd, bleek echter dat Lance zelf was weggereden. De politie heeft daarop Anna Hansen geconfronteerd met dat verhaal, waarop ze toegaf dat ze samen met Armstrong had besloten dit verhaal te vertellen om de publiciteit te voorkomen.

Tijdens de rechtszaak heeft Armstrong nu schuld bekend. De straf valt eigenlijk reuze mee als je bedenkt dat hij alcohol had gedronken en de plek van een ongeval heeft verlaten: $238,50 dollar plus de gerechtskosten. Een bedrag dat Armstrong inmiddels heeft betaald.

Je zou denken dat de voormalig Tourwinnaar die alles kwijtraakte door dopinggebruik, inmiddels wel tien keer zou checken welke stoffen hij in zijn lichaam mag hebben als hij de weg op gaat. Blijkbaar kan het hem nog steeds niet schelen.



32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Beetje je vriendin de schuld geven…. Triest figuur…
@axel968: in overleg. Dus niks triest.
@rolov: idd. Als ze samen beslissen dit verhaal te vertellen heeft dit niets te maken met schuld.
@rolov: Ik geloof dat je net zo slim bent als de vriendin van Lance. Deze nieuwe trieste actie is volledig in lijn met een hele reeks aan andere trieste acties van Lance. Er is een bekende uitspraak op internet te vinden die goed illustreert waar het hier om lijkt te gaan: ‘I don’t trust words, I even question actions, but I never doubt patterns.’
@meridian: wat heeft mijn slimheid hier mee te maken? Ik twijfel aan de jouwe. Ik reageer op triest en de schuld geven terwijl er staat dat het in overleg Is. Je hebt natuurlijk geen enkel idee hoe vaak dit eigenlijk gebeurt in een jaar over de hele wereld. In Nederland is er eens een rechter geweest die twee gasten liet voor doen hoe ze van plaats verwisselde tijdens het rijden omdat degene die reed geen rijbewijs had. En de ander Was dronken. Het was vlak voor een verkeerscontrole. Als ze konden wisselen zonder de auto te laten schokken liet hij het gaan. En zo gebeurde het. het gejammer op armstrong is zo jammer altijd. Hij was de beste van het peloton terwijl iedereen aan de zooi zat. En al die bedrijven die aan hem verdient hebben schreeuwen nu het hardst. Hypocriet is het woord voor mensen die op hem afgeven.
@rolov: Ja, hij reed het hardst van alle dopers, en de dopers reden harder dan iedereen. De aanname dat hij dus de beste renner was is, op zijn zachts gezegd, niet juist. Het probleem is dat we dit gewoon niet weten, dat is het grote probleem van dope in de sport.

Armstrong heeft naar verluid een vermogen van $ 125 miljoen. Het zijn niet alleen bedrijven die aan hem hebben verdiend, hij verdiende ook met vals spelen.

US postal is bijvoorbeeld een overheidsorganisatie gefinancierd met publiek geld. Belastinggeld dus. Armstrong heeft met vals spelen geld ontvangen van de Amerikaanse burgers.

Armstrong nam niet alleen dope, hij was een belangrijk persoon binnen het hele doping verhaal in de jaren 90. Als je niet met hem meedeed dan brak hij je compleet af.

Kijk eens naar de docu “Stop at nothing” over deze “sportman”. Dan vallen de schellen wel van je ogen.
@pomoek: ik weet heel goed wat hij gedaan heeft. Maar de algehele verontwaardigheid tegenover het zogenaamde vals spelen irriteert mij altijd. Waar geld verdient kan worden zullen altijd mensen zijn dienst proberen. En in de wielersport probeerde ze het allemaal. En niet alleen onder druk van Lance. Ik ben geen fanboy want ik fiets niet, draag geen geel bandje en loop al helemaal niet in Nike. Ik ben meer van het mma en de grootste organisatie de ufc heeft as we speak hele grote dopingproblemen met hun vechters.
@rolov: Ik begrijp niet zo goed waarom “de algehele verontwaardigheid tegenover het zogenaamde vals spelen” jou irriteert. Het was niet zogenaamd vals spelen maar in het geval van Armstrong bewust de regels overtreden anderen manipuleren de regels te overtreden en mensen die de regels niet wilden overtreden hun broodwinning afnemen.

Floyd Landis vind ik meer een renner die in het straatje past van renners die dope gebruikten omdat iedereen dit deed. Ter vergelijking: Armstrong woont in Aspen, een van de duurste stadjes in de VS, en Landis zit financieel compleet aan de grond. Die man heeft niets meer.

Ik voel geen algehele verontwaardiging maar vind het simpelweg niet eerlijk dat iemand die door middel van list en bedrog een fortuin bij elkaar schraapt door velen nog steeds als een held wordt gezien terwijl jongens die betere sporters waren dan hij vergeten zijn. Ik hou het “niet fanboy zijn” van de wielersport als reden waarom je het allemaal niet zo erg vind, dat is jou goed recht maar er was echt wel meer aan de hand dan een beetje aanklooien met dope.
@pomoek: ik weet wat er aan de hand Was. Maar armstrong was gewoon slimmer dan de rest. Hij heeft de Amerikaanse mentaliteit. Nu begrijp ik dat het hard Is maar zulke dingen gebeuren overal. De wereld zit zo in elkaar. Ik praat niks goed maar zoals ik al zei: waar geld mee verdient kan worden zijn valsspelers. En dacht je dat bv Nike van niks wist?
@pomoek: Voor alle kanten is wat te zeggen, maar dat de anderen betere sporters waren kun je niet zeggen want als iedereen gebruikt heb je wél een level-playing-field. Vergeet niet dat naast het gebruik/rol in distributie e.d. hij een van de weinige, zo niet de enige was die elk jaar opnieuw elke etappe verkende, fietste, opnam en tig keer herhaalde. Het nare van het verhaal van Lance vind ik juist dat de allerbeste sportman, tegelijkertijd een eikel is geweest. Hij was eigenlijk als sporter en dealer het beste van iedereen :D
@pomoek: Joh, alsof het allemaal zo nieuw is en met Armstrong begonnen is; wat dacht je van de Olympische Spelen in LA 1984 waar heel Rusland, heel USA, heel Oost-Duitsland en vermoedelijk de helft van het ‘overige’ Westen kneiterhard aan de anabolen zat ….

Massaal, georganiseerde doping in beroepssport heeft eind jaren 60 en begin jaren 70s (net zoals de ‘onschuldige hippies met hun weed (en minder onschuldige) LSD’) een keiharde vlucht genomen en domineerde de 80s en 90s met militaire precisie; want topsport was ondertussen een miljardenbusiness geworden !

Wat hypocriet van Armstrong was, was dat ie altijd vooraan stond te schreeuwen dat ie zo tegen doping was (‘hiding in plain sight’), maar verder moeten we niet zeuren. in 3 weken meer dan 8 uur per dag in het totaal bijna 4000 km tegen een berg op fietsen met 40+ km/u is hardstikke ongezond en onmenselijk. Doping is dan eigenlijk juist een medicijn, het helpt het lichaam herstellen. Het ongezonde is niet de doping zelf, maar het feit dat je de volgende dag weer op de fiets stapt !
@rolov: Ik begrijp het en bedankt voor je inzet.
@meridian: graag gedaan. En als je nog eens wat wil weten, geen probleem.
@rolov: als jij zo triest en onverantwoord bent om beschonken achter het stuur te gaan zitten moet je ook voor de gevolgen opkomen. En niet zielig je vriendin er voor laten opdraaien.. Mijn mening.
@alfaitak: heb je absoluut gelijk in. Maar je vriendin de schuld geven en overleggen met haar of ze het wil doen zijn 2 dingen.
@rolov: Hmmz, het blijft in beide gevallen voor je eigen verantwoordelijkheid weglopen ….
@axel968: het is sowieso een triest figuur.
Fopstraffen. Amerika kan t ook.
@stamp: vooral bij bekende mensen met een paar dollars op de bank.
Verrassend, heeft hij dan ooit “clean” gereden…?
@jrk68: Hehehe, wij was bang voor de plastest ipv blaastest, maar niet wegens de 2 wijntjes van die avond :)
Daar komt deze pathologische leugenaar goed weg.

Hopen dat ie die 10 mio moet dokken in die andere rechtzaak.
Wat een boel centjes voor zo n mild vergrijp :-)
Hij fietste ook “roekeloos onder invloed”…
@reobnednab: Wilde hij z’n vriendin ook de schuld van geven…
Wielrennen en Autoblog.Die gaan saampjes niet erg lekker.

Vooruit, om het wat autogerateerd te houden;

http://www.gtspirit.com/2012/10/14/bizarre-record-attempt-with-a-porsche-and-a-bike/
Leuk bedacht, komt het uit, sta je nog veel meer voor aap in de media!
Kansloos figuur.
$240,- voor bezopen rijden, hier een flinkere boete, invordering en alcoholslot… Dit soort straffen zouden ze dan bijvoorbeeld wel een beetje mogen levelen vind ik.
Wie probeert er bij een fout niet om onder zijn schuld uit te komen? Het is toch altijd de schuld van iemand anders?
Gewoon niet rijden met alcohol pannekoek!
@mrrallycross:
Niet met alcohol rijden..?
Heel Brazilië rijdt erop, gaat prima..
Oh, en hoe denk je dat die troep bij je plaatselijke supermarkt komt.., vliegend?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).