Lauda: “Max en Daniel belden Mercedes als eersten!”

Auteur: , 32 Reacties

Een verhit gesprek tussen Helmut Marko en Niki Lauda leidde tot een paar stevige uitspraken.

Lauda schoof samen met Marko aan bij het Oostenrijkse program Sport und Talk aus dem Hangar-7. Op de vraag wie het lege stoeltje van Nico Rosberg gaat opvullen, antwoordde Lauda stellig dat elke actieve F1-coureur contact heeft opgenomen met Mercedes. Sterker nog: Verstappen en Ricciardo zouden als eerste aan de lijn hebben gehangen om te informeren naar de vacature. Laten we er maar van uitgaan dat de twee Oostenrijkers elkaar en de kijker stevig in het ootje probeerde te nemen, zeker gezien de volgende reactie van Marko:

“Niki, ich wurde am Knie operiert, nicht am Kopf.”

Overigens kwam publiekslieveling Pastor “The Maldonator” Maldonado er pas na vier dagen achter dat Rosberg z’n racehelm aan de wilgen heeft gehangen, aldus Lauda.

Marko was overigens behoorlijk kritisch op Mercedes vanwege het feit dat de renstal niet automatisch één van de coureurs uit het eigen talentenprogramma naar voren schoof. Marko doelt in dit verband uiteraard op Pascal Wehrlein, die volgens velen vooral náást de baan nog een hoop te leren heeft. Lauda pareert door te stellen dat Wehrlein nog jong is en dat het nog maar de vraag is of hij het in zich heeft om een soort nieuwe Max Verstappen te worden. Marko: “wie niet waagt, wie niet wint”. Bam.

Dan gaat het over die coureur waarvan veel mensen zeker weten dat hij het wordt: Valtteri Bottas. De deal (Bottas gaat naar Mercedes, Williams krijgt een fikse korting op de motoren) wordt door Lauda bevestigd noch ontkracht, al geeft de drievoudig kampioen wel aan dat teambaas Toto Wolff inderdaad niet meer het management van Bottas op zich kan nemen als de Fin voor Mercedes gaat rijden. Klinkt bijna alsof de deal beklonken is!

Over de bekendmaking van de nieuwe Mercedes-coureur kan Lauda nog geen concrete uitspraken doen. Mercedes heeft al aangegeven dat er voor 3 januari sowieso niks naar buiten wordt gebracht, maar kan zomaar eind januari worden voor we meer weten. Lees: voordat officieel bekend wordt gemaakt dat Bottas naar Mercedes verhuist.

Voor wie wél een touw aan Oostenrijks-Duits kan vastknopen: een deel van het gesprek check je hieronder.32 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Tja, de heren zullen zonder getekende contracten echt het achterste van hun tong niet laten zien.
Persoonlijk geloof ik er niks van. Ze hebben het, voor zover wij kunnen zien, prima naar hun zin en een goede auto. Lauda geeft z’n bek weer een duw.
Misschien heeft marko wel gelijk ze moeten gewoon een gokje wagen en Wehrlein erin gooien. Lewis en Seb zijn ook ooit begonnen vanuit young driver programs
@burninrubber: Hamilton was geen gokje. Hoe hij GP2 domineerde was uitzonderlijk. Nog van Doorne, Palmer, Rosberg of Grosjean hebben het GP2 kampioenschap zo gedomineerd als Hamilton. Elk team wilde Hamilton in z’n auto hebben en voor de gematigde F1 kijker uitzonderlijk maar voor wie ook de aanloop naar F1 volgt was het niet raar dat hij meteen net zo snel was als Alonso.

Vettel was testrijder bij BMW, na 1,5 jaar mocht hij Kubica vervangen en werd zijn talent gezien en erkend en mocht hij voor Torro Rosso rijden, hij is niet via het junior programma van Red Bull daar gekomen.
@bassx: Dat was hij wel(Hamilton) want Raikkonen bleef niet bij McLaren. die had genoeg van de opgeblazen Mercedes motoren en daarom verkaste hij naar Ferrari waar hij wereld kampioen werd. Hamilton was en is natuurlijk super snel dat wel maar het bleef een gok voor Ron Dennis. Hij zei tegen Raikkonen: Stay one more year and show you can beat the World Champion (Alonso), he said NO.
@bassx: Als er één iemand is die vroeg opgenomen werd in een junior programma, dan is dat Hamilton wel. Al op jonge leeftijd scout Ron Dennis hem in de karting, waarna hij met steun van McLaren zijn carrière vervolgt. Zijn debuut in de GP2 was een stuk indrukwekkender dan zijn eerste F3 seizoen, maar in navolging van Rosberg was Hamilton erg dominant in de GP2. Nu zegt een titel winnen in deze serie lang niet alles, want ook Pantano en Glock gingen er met de titel vandoor en dit zijn niet de meest tot de verbeelding sprekende coureurs. Overigens wist Nico Hulkenberg net zoveel overwinningen te behalen in evenzo veel races als Hamilton.
@wif1: Hamilton had heel vroeg een contract maar was niet echt in een junior programma zoals bijv. Red Bull dat heeft. Hamilton kreeg geld in ruil dat wanneer hij F1 zou bereiken dat Ron de eerste optie had. Hij had geen monteurs van McLaren om zich heen, kreeg materiaal van McLaren of trainde met coaches van McLaren. Natuurlijk is de miljoenen die Lewis kreeg (alles bij elkaar opgeteld) niet mis maar een echt junior programma houdt wel een beetje meer in dan een sponsor hebben.
Twee bejaarde mannen die modder gooien. Niet heel erg chique.
@viezefreddyw:

Het is chic. En het is een chique wagen.
@kempenaer: Thanks! Helaas heb ik geen editknop…
Beide zijn ook niet zo chique, daarom is het vermakelijk.
@orichy:

Idem dito.
@orichy:

En het is “beiden”.
Lauda moet eens leren z’n klep te houden. Word doodmoe van die bejaarde.
@donvincenzo: *badum tss*
@donvincenzo: haha branden, ik snap ‘m.
@donvincenzo: jij reageert anders ook aardig aangebrand hoor…
@str8six: vroeger was het al een naar mannetje. Als je z’n docu kijkt.
Heeft iemand Kubica al gebeld…?
Haha! Mooi die Oostenrijkers. Als ik ze hoor krijg ik al trek in snaps. Als er er 5 op heb versta ik ze ook nog eens. Loop nu naar de bar…
Tijdens zijn crash in 1976 is er bij Lauda meer beschadigd dan alleen zijn aangezicht.
Het lijkt mij erg onwaarschijnlijk. Beide coureurs zijn door Red-Bull binnengehaald en staan daardoor waar ze nu staan. En coureurs die dankzij een junior-programma van Red-Bull zijn binnengehaald blijven over het algemeen erg trouw, niet alleen in de F1 overigens. Tel daarbij op dat Red-Bull een top team is met potentie om het wereldkampioenschap te winnen. Zeker nu er in 2017 weer grotere veranderingen zijn in de F1 is het maar afwachten wat de hiërarchie gaat worden.

Als je als coureur binnen een paar jaar van Red-Bull naar Mercedes gaat en het jaar daarna toch maar naar Ferrari gaat (om maar iets te noemen) heeft dat zeker consequenties voor je carrière. Het word een stuk positiever ervaren als je een paar jaar lang samen met het team naar de titel toe groeit, al betekend dat misschien dat het nog 3 jaar duurt voor Max/Ricciardo kampioen word.

Owja en Lauda moet zijn klep houden ja.
@reistje: Seriously? Rijdt het grootste talent dat Red Bull ooit gehad heeft, hun grootste succes ook nog steeds voor Red Bull?
@mashell: Nee. Maar hij wisselde naar 7 jaar, dat is anders dan rondhoppen naar de winnende teams.
Natuurlijk hebben Verstappen en Ricciardo gebeld. Althans de managers van deze jongens. Checken wat er mogelijk is. Zo gaat dat in de grote mensen wereld. Geen probleem toch?
De beste man is wel goed bezig z’n imago te vergooien met dit soort loze leuzen
Lauda is te gast in een programma dat wordt opgenomen in de Red Bull-hangar, uit wordt gezonden op Servus TV dat van Dieter Mateschitz is, en met Red Bull bobo Helmut Marko te gast. Dan moeten we er toch niet van opkijken als hij zegt dat Max en Daniel als eersten belde? De man probeert de Red Bull-mensen gewoon op stang te jagen.
Als je goed luistert hoor je dat Dr. Marco meneer Lauda flink zit te stangen. Eerst met Pascal W. die ” Mercedes niet vertrouwt” en dan met de belangenverstrengeling van Toto Wolf, die blijkbaar één van drie managers “eigenaren” van Bottas is. Dus gewoon heerlijk om naar te luisteren ( gaat ook zonder schnaps)
@MauritsH eersteN?
@sjaterantekomen: Jup, gaat om personen die bovendien zijn aangeduid, dus dan schrijf je een ‘n’ op het einde.
Het hanengevecht is blijkbaar vollop bezig . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).