Let op! Auto-serieverkrachter in Heemstede actief

Auteur: , 36 Reacties

Een groot aantal auto's werd gemolesteerd in de Indische Buurt, de Rivierenbuurt en wijk De Glip. De schade bestaat voornamelijk uit krassen, maar ook lekke banden zijn gemeld.

Flinke kras.

Het leek een incidenteel geval. Een dronken gast die donderdagnacht zijn auto niet kon vinden en daarom de sleutel op iedere auto (20 stuks) die hij tegenkwam “uitprobeerde”. Vanmorgen bereikte ons het bericht dat er nog eens achttien auto’s slachtoffer werden van een maniak gewapend met een scherp voorwerp. Grapje zeker? Inmiddels hebben meer mensen zich gemeld met schade, en staat de teller voor vrijdagnacht op 58 onfortuinlijk auto’s.

Dat zijn 78 slachtoffers in slechts twee nachten! De autoschadeherstelbedrijven in de buurt mogen in hun handen wrijven. De politie heeft mensen ondervraagd, camerabeelden bekeken, sporen gezocht en extra surveillancediensten gedraaid, maar er is nog geen verdachte gevonden.

De komende nachten is het daarom extra oppassen geblazen in Heemstede en omgeving. Zet de auto het liefst binnen achter slot en grendel, desnoods onder een afdekzeil om de misdadiger te ontmoedigen. Zie je een verdacht iemand, met name op de late avond of in de vroege ochtend, geef de politie een seintje.36 reacties

Zelf rijdt hij waarschijnlijk in een Alto uit het jaar 0 en geeft geen fucks om krassen op zijn auto.
Andere mensen doen dat echter wel! Vaak zijn de auto’s ook een stuk duurder dan dat bijstandsmobiel van hem…

TLDR: Afblijven!
@volvov70: misschien rijdt hij wel een spiksplinter nieuwe Mercedes CLS en heeft z’n vrouw die bij de scheiding meegenomen. Weet jij of ik veel, speculeren over de auto van de dader (wellicht daders) dient geen doel.
@mashell: komt er gewoon op neer dat je met je tengels van andermans spullen moet afblijven, ongeacht welke reden!
@mashell: De dader heeft vast geen auto, en ook geen motief of doel. Gewoon een verveelde scholier (of scholieren) die denkt dat dit stoer is. Is altijd zo.
@volvov70:
Snap je zelf wat voor onzinnige verdachtmaking je hier uitkraamt?
En dat dit soort uitlatingen het alleen maar moeilijker maken om criminelen achter de tralies te krijgen. Beet je moeilijk te begrijpen misschien, maar 10 tellen nadenken helpt misschien.
Triest figuur…
de politie heeft 37 rechercheurs op de zaak gezet ..
@lincoln: veel te duur. En er wordt toch geen zak aan gedaan.
Stel dat ze morgen een jonk van 14 oppakken omdat ze hem 1 auto zien beschadigen. Bewijs dan maar eens dat ie de andere 78 voertuigen verkracht heeft…
Precies hetzelfde bij hem doen, alleen dan niet op zijn auto. Van andermans spullen blijf je af.
1. sommige mensen gedragen zich als idioten zodra ze zien dat hun buren een grotere/nieuwere/mooiere auto voor de deur parkeren dan zijzelf.
2. sommige mensen gedragen zich als idioten zodra ze plaats nemen achter het stuur van een auto.

Bizar eigenlijk dat daar geen therapieën voor zijn ontwikkeld, want dit soort berichten zijn helaas veel te vaak in de media te zien of te lezen.
@RRRobert:

sommige mensen vinden verf het belangrijkste onderdeel van hun auto ..
Nog erger dan die lul hier in Emmen die recent gepakt is… Hopelijk pakken ze ook deze binnenkort. Dit is één van de meest trieste manieren om je onvrede over wat het ook mag zijn te uiten.
@fant: een van de meest trieste manieren? In de vergelijk met bomaanslagen, schietpartijen (op scholen/winkelcentra) etc is dit toch wel erg klein leed. Zelfs banden lek steken (wat sommige gekken ook wel doen) is veel erger. Laten we eerlijk zijn, het is vervelend als je auto bekrast is maar deze rijdt er even goed nog om, je komt er gewoon mee op je werk. Eigenlijk amper nieuwswaardig. De vent oppakken, de politie zegt foei, hij schrijft 1000 strafregels “ik mag geen auto’s bekrassen als ik dronken ben en ook niet als ik niet dronken ben.”, de verzekering betaald (heb je daar ook nog eens wat aan) en iedereen is het weer vergeten.
@mashell:

en een ouwe overpriced Aston moet je vooral niet perfect restaureren ..

want die krassen geven net dat stukje karakter ..
@mashell: Toch wel fijn dat er op het internet altijd iemand klaarstaat om iets uit verband te trekken :) Daarnaast worden krassen pas vanaf volledig casco gedekt door de verzekering.
@mashell: en veel meer zal er niet mee gebeuren. De dader krijgt hooguit n voorwaardelijke straf.
Heeft niemand in Heemstede een alarm?
@e550: alarm gaat echt niet af als je een kras trekt met een sleutel.
@545e60: Ik heb een aftermarket alarm bovenop de fabrieksalarm. Je hoeft ‘m alleen tik te geven, en hij gaat af. Weet niet of het ook werkt met bekrassen.
@e550:
1: Dus jij bent zo l*l waarvan het autoalarm vrijwel iedere nacht uren staat te loeien
2: kras =/ tik
@towi1989: Zolang je de auto niet aanraakt of tegen aan beukt, niks aan de hand.
@e550: kras alarm? Vertel meer.
Bij het lezen van de kop verwachtte ik eerder een artikel over Mansoury, maar dat zal wel aan mij liggen.
Dit is gewoon het werk van een triest figuur dat het niet kan hebben dat hij zelf niks te makken heeft. Het kan natuurlijk ook een milieuterroristje als Volkert v/d Graaf zijn.
´Dergelijke individuen zou je eerst even aan je trekhaak willen hangen alvorens je ze uitlevert aan de politie…. (dat maakt mij natuurlijk niet veel beter als het krassende schorremorrie)
Dit is niet incidenteel

Mijn ouders wonen daar in de buurt en bij beide autos zijn er een keer ramen in geslagen en bekrast en ook bij de buren is dit meermalen gebeurt. Heel vervelend om elke ochtend wakker te worden en te hopen dat je auto nog heel is

Te zielig voor woorden
Ik heb een stadsauto speciaal voor dit soort ongemakken, ook heb ik een mooie auto en die staat veilig in een garage en dan is er nog een leasebak, die zet ik altijd voor een politiebureau.
Ik ben op alles voorbereid!
Welkom in Nederland.
@stirling: voor een politieburo? Echte boefjes stelen zelfs daar uit autos.
De wagens van mn werk staan op een gemeenschappelijke prive parking van mn werk en de politie. Zelfs daar wordt er in gebroken.
Nachtje waken met de honkbalknuppel in de aanslag. Dit soort problemen zijn niet zo lastig op te lossen neem ik aan.
@azenomei:
Ik hoop dat je op de hoogte bent van het feit dat jij dan achter slot en grendel verdwijnt en het krassertje maximaal 20 uur gaat schoffelen.
@tupperware: Dat is alleen als er getuigen zijn.
@tupperware: wie zegt dat hij gaat slaan? De knuppel is gewoon een middel om wat druk uit te oefenen om hem mee te kunnen nemen naar het politiebureau.

Hopelijk blijft hij in Heemstede, ik woon in het dorp verderop…..
@Joel_D: Ik zie net dat het in de Glip is. Daar woonde ik tot voorkort.
shit daar woon ik :s
Bij ons in het dorp was het ook raak. Minimaal 40 auto’s bekrast in een straat. Ook de aantal woning inbraken zijn toegenomen laatste tijd. Afgelopen weekend reden er wel veel politie auto’s rond.
200.000 volt erop en flink wat ampéres.
Zal m leren. Schurftefiguur!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).