Let op: F1 kwalificatie verplaatst naar zondag!

Auteur: , 35 Reacties

Dat wordt lekker afpilsen tijdens de kwalificatie.

F1 Verstappen

We begonnen vandaag de dag met alle ins en outs over de Grand Prix van Suzuka, maar we willen je deze niet onthouden. Het was al bekend dat de GP van Japan geteisterd gaat worden door de Tyfoon Hagibis. Welke impact dat zou hebben was nog niet bekend. Daar is nu verandering in gekomen.

De Formule 1 laat op hun site weten dat de verwachte impact op zaterdag er groot zal zijn. Omwille van de veiligheid en de heftigheid van de tyfoon heeft de organisatie besloten alle geplande activiteiten te cancellen en of uit te stellen.

Dit betekent dat de kwalificatie van de GP van Japan naar zondag verhuist. In Nederlandse tijd betekent dat: de kwalificatie begint zondag van 03:00 tot 04:00. De race zal wél om de gewone tijd aanvangen: 07:10. De derde vrije training zal komen te vervallen.35 reacties

Lekker na het café nog ff kwalificatie kijken. Des te zwaarder het wordt om op te staan voor de race, dat wel..
@reactief: Doortrekken tot de race;-)
Toen Hunt won van Lauda was er toch ook een tyfoon? Gewoon gaan! Beetje spektakel is altijd goed😂
@ghost: Toen reden er nog echte kerels mee, nu sim pussies.
@toniominestrone: heeft natuurlijk niks te maken met dat er vandaag de dag (volgens jou) ‘Sim pussy’s’ mee rijden. Dit heeft alles te maken met veiligheid. Als er een ongeluk zou gebeuren moeten die jongens in volledige veiligheid per helikopter naar een ziekenhuis gebracht kunnen worden! Dit is waarschijnlijk ook een van de redenen dat Correa in België de crash (de tragische met Hubert) wel overleeft heeft.

Denk dat we in het verleden genoeg helden verloren zijn doordat er geen goeie hulp op, en rondom het circuit aangeboden kon worden.
@rikv99: En wat dacht je van bezoekers? Niemand word er gelukkig van om in harde wind en regen te gaan zitten kijken naar auto’s die niets doen vanwege een storm. En ook voor hen geldt natuurlijk dat hun veiligheid in gevaar kan komen. Gewoon een logische zet om de boel te annuleren/verplaatsen.
@rikv99: typische reactie van een millennium adept, alle risco’s vermijden en verantwoordelijkheden afschuiven, ga lekker de hele dag onder een kaasstolp zitten!
@toniominestrone: Ben van ’79 en volledig met hem eensch…
@toniominestrone: Lauda riep toen op om de race te staken. De enige rede dat hij meereed was omdat hij anders het kampioenschap had verloren. Tegenwoordig vinden we een mensenleven iets belangrijker als vroeger, en doen we er ook meer aan. Dat jij dat als boomer niet kan respecteren is logisch, jullie zijn immers allemaal keiharde kerels die veel hebben meegemaakt.

Een zeer lastige economie, waarin het extreem moeilijk is om te starten, studieschulden van €50.000+, niet aan werk kunnen komen vanwege wetten die door de generatie voor je worden gemaakt, en je kreeg als 20 jarige overal de schuld van. O wacht, dat zijn de millenials.
@gwnbmw: ach gut, heb ik weer op lange teentjes getrapt? Breng maar snel een bezoekje aan je zieleknijper om het van je af te praten, het is toch wat die grote mensenwereld.
@toniominestrone: Pfoeh, jij hebt echt volwassen reacties, chapeau! Echt van toegevoegde waarde ook, thanks lieverd!
@toniominestrone: man man man… ik vertel je alleen de feiten die je probeert te negeren. Wil jij weer een herhaling van japan 2014? Ik vind 1 per 20 jaar meer dan genoeg eigenlijk.

Ik gok overigens dat je geen kinderen van rond de 20 hebt, anders snap je exact wat ik bedoel. Kinderen wonen echt niet bij hun ouders tot hun 28e voor de lol of omdat dat makkelijk is, ze moeten wel. Duo schuld telt namelijk mee voor je hypotheek, waardoor een huis kopen voor je 40e bijna onmogelijk wordt gemaakt. Alle spullen die we tegenwoordig hebben (computers, telefoons etc) worden zo gemaakt dat we na 2/3 jaar verplicht gebruik (door school bijvoorbeeld) een nieuwe moeten kopen die weer iets duurder is als de vorige.
@gwnbmw: Inderdaad. gratis opleiding, 10 jaar studeren, vaste contracten en enigszins betaalbare woonruimte moet inderdaad wel zwaar zijn om mee te moeten maken.

Ik ben dan ruim in de 30 maar ik ben dat afgeven op jongere generaties zo zat. Alleen maar zeuren maar owee als er een jaartje langer doorgewerkt dient te worden.
@toniominestrone: ik zet geld in op het vermoeden dat jij in een huidige williams nog geen half gas durft te geven
Hoe zit dat dan met alle andere races rondom de F1 die normaal gesproken op zaterdag verreden worden?

Wellicht moet de race voortaan maar vroeger in het jaar plaats vinden in plaats van midden in het typhoon seizoen.
Goh, dat zit ik straks bitterballen met bier te eten/drinken tijdens de kwalificatie, i.p.v. een glas melk met beschuit.
Ff wennen hoor…
@rikv99: Zoals de good ol’ days. Na de kroeg de gp van Melbourne kijken!
Top, hoeven we maar 1 nachtje door te halen.
Dan kom je met zo’n weergaloos idee, wijzen ze dat af…
Dan maar een nachie doorhalen!
Update: FP2 gaat de grid bepalen

https://www.reddit.com/r/formula1/comments/dg9kcj/if_qualifying_cannot_be_held_on_sunday_fp2/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf
@bestwelpierre: …mits de kwalificatie niet doorgaat.
@bestwelpierre: wel eens nagedacht over de betekenis van een vraagteken?
VT3 is niet verschoven of geannuleerd!!! Gelieve ff jullie bron op de F1 website goed na te kijken. Staat gewoon op zaterdag. Enkel de qualifying is verschoven vanwege het uur dat het normaal zou plaats vinden.


https://www.formula1.com/en/latest/article.saturday-running-cancelled-in-japan-full-revised-timetable-for-sunday.7bCNvGLXjco9zJUIEKgtvu.html
@flyerbunch: in het bericht staat dat dat FP3 niet opnieuw zal worden ingepland , dat is iets anders dan dat het niet zal worden verschoven/geannuleerd
@flyerbunch:


“As a result of the predicted impact of Typhoon Hagibis on the Formula One Japanese Grand Prix 2019, Mobilityland and the Japanese Automobile Federation (JAF) have decided to cancel all activities scheduled to take place on Saturday, 12 October,” read a statement.

– Alle evenementen, dus ook FP3 zijn gecanceld op zaterdag:

– Kwalificatie op zondag 03:00 NL tijd mits dit kan plaatsvinden:

– Indien geen kwalificatie op zondag 03:00 uur geldt de uitslag van FP2 als startgrid:

– Race start, indien de omstandigheden het toelaten, om 07:10 NL tijd.
@erik2907: FP3 staat gewoon nog op de kalender gepland tussen 5u-6u op 12/10. Qualify op 13/10. Kijk zelf maar..
@flyerbunch:


“…… have decided to cancel all activities scheduled to take place on Saturday, 12 October,”

Is het nu zo moeilijk om het bovenstaande te vertalen naar “dat ALLE activiteiten GEPLAND (op de kalender) op zaterdag 12 oktober gecanceld zijn?
@erik2907:

Sunday

TIME ACTIVITY
09.00 F1 Car Cover Seals Removed
10.00 F1 Qualifying Session
12.30 F1 Drivers’ Parade
13.00 F1 Starting Grid Presentation
13.30 F1 Pit Lane Open
13.54 National Anthem
14.10 Grand Prix (53 laps or 120 minutes)
@erik2907: tot mijn post gisterenochtend stond er op de F1 kalender officieel nog steeds FP3 op zaterdag ondanks dat de qualifying al was verplaatst naar 13/10. Het is past gisterenavond aangepast naar ‘cancelled’. Not my fault
@flyerbunch: … “No track activity”
@flyerbunch: het circuit gaat morgen niet eens open voor fans en media, enkel de teams om hun auto’s veilig te stellen.
@flyerbunch: “alle trackaction op zaterdag is geannuleerd “ “er zal geen nieuwe tijd voor FP3 worden ingeroosterd” (vrije vertaling)
Kijk F1! Zo weinig is er dus nodig om een weekend spannend te maken. FP2 kan de grid bepalen als Qualy niet doorgaat. Dus in FP2 moeten de wagens al in volledige Q3 setup rijden, voor het geval ‘dat’.

Interessante discussie op Reddit (link hierboven), met de vraag of het Parc Fermé ook geldt als een kwalificatie niet doorgaat. Gaat na FP2 det Parc Fermé al in? Of kan er nog tot aan de start worden gesleuteld?

Interesting times!!
3 uur is me toch echt iets te gek om dan al uit de kroeg te vertrekken.
Ach geen probleem toch? Als alles doorgaat (maar een paar uurtjes later) dan hebben we net zo veel plezier met een stuk minder risico.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).