Let op: verkeersdrukte Frankrijk vanaf aanstaande weekend

Auteur: , 24 Reacties

De zomervakantie staat voor sommigen voor de deur. Uiteraard gaat dit gepaard met wat fileleed.

Frankrijk

En het fileleed begint aankomende zaterdag, waarschuwt de VerkeersInformatieDienst (VID). Volgens de Nederlandse organisatie heeft de Franse verkeersdienst code rood afgegeven voor aanstaande zaterdag. De VID verwacht minimaal 600 kilometer stilstaande ellende. Volgens de zomerprognose van de VID zal de verkeersdrukte elk weekend oplopen, met een piek in het weekend van 30 en 31 juli en 6 en 7 augustus.

De meeste gekte wordt verwacht op de Franse A7 tussen Lyon en Orange. Vakantiegangers die naar Duitsland, Oostenrijk en Italië reizen kunnen eveneens drukte verwachten. Volgens de VID zullen er vanaf eind juli en begin augustus dag en nacht files staan bij de beruchte Zwitserse Gotthardtunnel. Daarnaast vinden er, in tegenstelling tot eerdere zomervakanties, dit jaar meer grenscontroles plaats. Lees ook DIT artikel wanneer je wil weten waar je in Frankrijk de meeste files kunt verwachten.24 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Lekker weekendje dus. Zwarte zaterdag?
@mrrallycross: Nee hoor, rode zaterdag :)
16 en 23 augustus zijn zwarte zaterdagen, althans in Frankrijk.
@mrrallycross: Ik gok dat dat het piek weekend is.
Duitsland en Zwitserland, leukere route en je bent zo in Zuid-Frankrijk ;)
@granlusso: Voor de ‘leukere route’ zoek je sowieso iets anders dan een Autoroute of Autobahn, imho. En zeker met zo’n topdrukte hoeft het niet eens zo heel veel meer tijd te kosten.
@potver7: Op de Route National ben je niet zoveel beter (lees: vaak nog veel slechter) uit dan op de Franse snelwegen. Zeker op de tolwegen buiten parijs is de kans op filevorming klein.
@martinus: alleen bij de Peage zul je best wel merken dat het druk kan zijn. Zeker van die mensen die het allemaal niet snappen.
@rufctr01: Kiezen voor de creditcard-rij ipv die met contant geld.
Ik heb nog nooit een langer oponthoud gehad dan 5 minuten bij de peage poorten. En ik reis al 20 jaar elke zomer naar frankrijk.
@martinus: 20 jaar lang naar c.q door Frankrijk, jezus… Ik moet er niet aan denken…
Vakantiegangers die naar Duitsland, Oostenrijk en Italië reizen kunnen eveneens drukte verwachten…
Protip: Door Frankrijk rijden altijd op Zondag doen, dat geeft je ook nog eens een relaxte Zaterdag om alles in te pakken.
@martinus: heb je ervaring mee ?? Ik moet ook naar Spanje maar twijfel wat beste is . Zaterdag vroeg of wat jij zegt
@gietturbo: Het ligt eraan wat je wilt.
Op de eindbestemming ben je sowieso eerder als je een dag eerder vertrekt.
Maar ik ga op vakantie voor mijn rust.

Zaterdag-rijden, zeker zwarte zaterdag rijden, is soms rijden van frustratie naar frustratie.Dat is persoonlijk maar je rijdt elke keer files in, en je verliest gewoon range (wat je per dag wil/kan rijden) of tijd.

Het de tijd hebben in te kunnen pakken, en het comfort van door te kunnen rijden zie ik als meerwaarde om tot rust te komen. Maargoed je verlies wel 1 of een halve dag op je aankomstpunt.

Hetzelfde met kiezen voor wel of geen peage, de route nationale, naar Zuid Frankrijk is best een leuke route om te rijden, je rijdt van dorpskern naar dorpskern, doorstadjes,langs eindeloos veel flitsers in die stadjes je hebt leuke heuveltjes waar je doorheen gaat maar je staat de hele tijd in de dieseluitlaatgassen en je komt in dezelfde tijd 20~30% minder ver.
1 tip, zondag morgen rond 3:30u vertrekken. Rijd top!
In Juni geeft het weekends ook al filevorming bij de Gotthard in beide richtingen.

Kortom; gewoon die San Bernadino overblazen. Alleen de pas nemen? Neem dan afslag Andermatt. De complete dorpsroute incl pas, beste vanaf afslag Altdorf.

Viel spaß!
Je hoeft voor de fun ook niet door Duitsland te rijden. Afgelopen weekend vanuit Italië gekomen en er zijn weer overal wegwerkzaamheden die voor veel oponthoud kunnen zorgen.
Gewoon niet naar Frankrijk gaan dus. In Duitsland en Tsjechië hebben ze toch ook beter eten (schnitzel!) en bier.
Ik snap nooit waarom mensen met de auto op vakantie gaan richting de Middellandse Zee. Je bent aan brandstof en tol zo veel kwijt dat je met het vliegtuig gewoon een stuk goedkoper uit bent. Bovendien een heel stuk sneller.
@gop1: omdat ze het reizen leuk vinden? Mijn vader vindt het bijvoorbeeld heerlijk om met de auto naar noord Spanje te rijden.
@gop1: een auto geeft je vrijheid. Je kunt genieten van de reis door het deel van de vakantie te maken. Met een gezin is het wèl goedkoper.

Voor mij persoonlijk: de stoelen in een vliegtuig zijn zo slecht en ‘ergonomisch’ (lees: alleen goed voor het absolute gemiddelde) dat ik liever 2 dagen in de auto zit dan 4 uur in een vliegtuig. Dat bespaart me een week rugpijn.
@gop1: Ik weet niet wat jouw gezinssamenstelling is, maar het gaat bij mij aardig in de papieren lopen als ik met ’t hele spul in het hoogseizoen naar Zuid-Frankrijk wil vliegen. En dan zullen we het nog maar niet hebben over de veel duurdere verblijfskosten; ik prik nu mijn tentenkamp op een camping à 40-45 Euro per nacht en heb gewoon mijn auto bij de hand (geen huurauto nodig dus).
En een GTI kost daar maar 23500 euro.
Hoef ik gelukkig niet te zijn.
Ik ben vorig jaar vanuit Rotterdam naar Zuid-Frankrijk (Toulon) gevlogen en daar een huurauto genomen, maar ik miste het vakantiegevoel dat je echt een eind van huis weg bent omdat je er zo snel bent, dat heb je wel als je uitsluitend met de auto gaat. Als ik dus de tijd heb, dan ga ik liever met de auto daar naar toe.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).