Lexus presenteert een scherpe crossover

Auteur: , 26 Reacties

Het Japanse merk loopt met deze in Europa ontworpen UX Concept alvast vooruit op een nog te introduceren Crossover.

Lexus presenteert een scherpe crossover

De UX Concept wordt uiteraard onthuld op de Autosalon van Parijs (eind deze maand) en moet de wereld klaarstomen voor een gewaagde en onderscheidende designtaal en een nadruk die ligt op de progressieve, connected automobilist. Ons ontgaat de relevantie van deze UX Concept nog een beetje.

Het ding zal ongetwijfeld stijlelementen delen met een nog te introduceren crossover, maar verder heeft dit natuurlijk vrij weinig met een straatauto te maken. Kijk alleen al naar die enorme velgen en banden. De meest recente Lexus RX is pas sinds vorig jaar op de markt, dus we gaan er niet van uit dat van deze SUV al een opvolger gepland staat die mogelijk op de UX gaat lijken. In Parijs weten we meer!26 reacties

Hopelijk gaat deze niet in productie. Zo wel, hoop ik dat het concept er heel anders uitziet dan het productiemodel!
Blijft een Toyota…
@busterd:
Net als Audi. Het blijft een Volkswagen of skoda of seat

OT: Gewaagde scherpe lijnen van lexus.
het is mooi van z’n bedrijf dat ze op deze manier zichzelf onderschijden
@kimhung: Feitelijk onjuist. Audi, Skoda, Seat waren opzichzelfstaande merken totdat ze opgenomen werden in de VAG groep.(ze hadden een eigen identiteit). Lexus is een gecreëerd merk om Toyota in het hogere segment te verkopen.
@busterd: das het verschil audi skoda behoren nu tot vw terwijl lexus zicht volledig heeft trg getrokken van toyota en volledig onafhankelijk geworden is
@lextacy: Volledig terug getrokken? Onafhankelijk? Check your facts. Ze zijn zo onafhankelijk dat nog steeds alle financiële jaarrapportages van Lexus geconsolideerd worden in die van Toyota.
@busterd: mijn punt is gewoon: Trek je de motorkap open dan zie je bij audi nog 4 soorten merken.
bij lexus 1.
En JA bij FCA heb je het ook.
Je reactie dat het een toyota is, vond ik gewoon slecht onderbouwd.
want je doet net alsof toyota zo slecht is.
@busterd: vroeger rolden toyotas van de band en werden ge re badged naar lexus zoals de is modellen gelijk aan toyota altezza net zoals de gs modellen waren eigenlijk gewoon toyota aristo modellen tegenwoordig gebeurt dit niet meer dit bedoel ik er mee terwijl skoda ng steeds die zelfste audi interieurs gebruiken van het vorig model om in hun nieuw model te gebruiken
@kimhung: met als belangrijk verschil dat je een Toyota graag hebt en een Volkswagen niet ;)
@celicatwincam: Sorry maar ik heb toch echt liever een VW of Audi….
@mzonneveld: Iedereen is vrij om z’n eigen voorkeur te hebben. Persoonlijk kan ik alleen moeilijk redenen bedenken om voor een VW te kiezen.
– Uiterlijk is uiteraard smaakgevoelig maar de mooiste Toyota’s (jaren 90) zijn imo nog steeds mooier dan de mooiste VW’s (Toyota > VW)
– Betrouwbaarheid hoeven we niet over te twisten. (Toyota > VW)
– Achterwielaandrijving bij een VW? (Toyota > VW)

Toch ben ik benieuwd naar jou redenen om voor een VW te kiezen (als privé auto).
@kimhung: Leuk dat je reageert maar het is onderschEIden.
@busterd: who the hell cares
Vind hem helemaal niet verkeerd..maken!
Dit is toch gewoon het chique zusje van de Toyota C-HR?
Ik zeg maken!
Prachtige opvallende wagen. Laat Lexus die maar snel in productie nemen.
De wegen worden dan gelijk weer een stuk mooier omdat we al genoeg van dat dodelijk saaie VAG spul hebben waar je zelfs niet dood in gezien wilt worden.
@bullgod76: Deze man snapt het.
Ik zie dit graag net zoals de schitterende RX!
Of je mooi vindt of niet, het is wel iets anders dan het gemiddelde. Veel auto’s lijken op elkaar of zijn zelfs nagenoeg hetzelfde. Dus vind ik het wel leuk dat Lexus een afwijkend, scherp design neerzet met haar modellen. Fleurt het wagenpark een beetje op.

Het is een beetje met gifgroene auto’s, ik zelf zal er nooit 1 kopen maar ik vind het wel leuk dat anderen dat wel doen
Het heeft wel wat, maar is wel een beetje over de top.
Dit wordt de opvolger van de CT. Er komt geen ‘kleine’ hatchback meer, maar een crossover onder de NX. Dit mede om het verschil met Toyota groter en groter te maken.

En het design vind ik schitterend! Écht anders dan anders, écht love-it-or-hate-it, en alle andere auto’s zien er in een klap ouderwets uit naast een nieuw type Lexus…
@MauritsH: Dat is dus de relevantie… Deze UX staat volgend jaar in productieversie op de Tokyo Motor Show.
Ziet er prima uit! Benieuwd of en wat er uit komt: NX facelift? Model onder de NX, Lexus RAV 4? Of iets totaal anders?
1 ding is zeker…lexus durft ook al is het een concept.
CHR we meet again? Wel prachtig :)
Seriously? Zijn jullie Clickbaiting aan het ontdekken of houden jullie allemaal van De Televaag en kopiëren jullie hun stijl van journalistiek daarom ineens?

De kop bovenaan dit artikel klopt natuurlijk van geen kanten. Lexus heeft helemaal niks gepresenteerd en het gaat om een concept en geen productiemodel. Daarnaast slaat de zin “wordt uiteraard onthuld op” ook helemaal nergens op. Hoezo “uiteraard”? Ze hadden hem ook elders kunnen tonen of hem “uiteraard” het internet op gooien als onthulling.

Kortom: het enige wat dit bericht (en die van elke andere site die het hier over heeft) zegt is dat er nu 1 persfoto/render naar buiten is gebracht als teaser op de “te onthullen” crossover die 29 september in Parijs daadwerkelijk het levenslicht zal zien. Meer niet, maak het dan aub ook niet mooier dan het is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).