Liberace was de oervader van de blingbeweging

Auteur: , 5 Reacties

Het aantal aandachtsgeile auto's met chromen of gouden wrapjes neemt hand over hand toe, maar weinig mensen weten dat er één man was die deze trend al decennia geleden inzette: Liberace.

Bradley GT Liberace

De pianist annex entertainer liep er altijd tamelijk superfabulous bij, en trok zijn glitter en glamour-outfits ook door naar zijn piano’s, en zijn niet onomvangrijke autocollectie, want de man had een voorliefde voor auto’s. Vuistregel: hoe meer glimmers, hoe beter.

Bovenstaande Bradley GT spreekt boekdelen, en dat is slechts een van de naar schatting 30 auto’s die de man bezat, waaronder een Duesenberg Roadster, volgeplakt met bergkristallen, en een 1954 Bicentennial Rolls-Royce in de kleuren van de Amerikaanse vlag. Je zou kunnen stellen dat hij een inspiratiebron was voor de makers van deze SLK.

Rolls-Royce Liberace

Hoe we ineens in Liberace-sferen verzeild zijn geraakt? Afgelopen weekend ging in Cannes Steven Soderberghs Behind the Calabra in première, met Michael Douglas als de pianist, en Matt Damon als zijn, eh… protegé.

In de film (trailer HIER) is uiteraard ook plaats voor de auto’s, waaronder een 1962 Rolls-Royce Phantom, compleet bedekt met stukjes spiegel. In de letterlijk oogverblindende limousine schijnt een van de eerste autotelefoons ooit te huizen.

Er was ooit een museum, maar dat sloot zijn deuren aan het begin van dit decennium. Voor die tijd is er natuurlijk al wel het een en ander aan materiaal geschoten. Hiervan willen we jullie een van de irritantste filmpjes ooit niet onthouden, met een ‘presentator’, gayer than a handbag full of rainbows, die je nekharen overeind doet staan. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Foto’s: 1) Binksternet, public domain ; 2) Bryan Hughes, Flickr creative commons.5 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Beetje de Boney M’s op wielen..
Spiegeltjes en kraaltjes hadden al wat langer hun aantrekkingskracht op mensen over de gehele aardkloot, maar Liberace heeft het wel erg slim uitgebuit. Fab Fab kan er ook wat van trouwens.
Waarom? Dit kan toch niet mooi gevonden worden?
Kan er niemand een robot terug in de tijd sturen om die kerel van kant te maken, kwestie van de mensheid te redden.
Nogal flamboyant; of zoals iemand uit mn klas ooit zei: flambaneus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).