Licht opgefriste Peugeot 508 RXH in het echt

Auteur: , 14 Reacties

Met een arsenaal aan LED-verlichting probeert Peugeot de aandacht weer op de 508 te vestigen.

Peugeot 508 RXH

Wat betreft de vormgeving van de 508 is er niet heel veel gewijzigd sinds ‘ie onlangs werd strakgetrokken. De voorzijde is voorzien van ledjes en iets scherpere lijntjes tussen bumper en grille, de kofferklep van de sedan ligt iets meer bovenop de kont (à la BMW’s uit het Chris Bangle-tijdperk) en de achterverlichting werd voorzien van een bescheiden opfrisbeurtje.

Je rijdt een 508 vanaf 28.940 euro. De instapper heeft een 1.6-liter benzinemotor onder de kap. Verder kun je kiezen uit 3 verschillende diesels (vanaf 33.410 euro) die allemaal binnen de 20%-bijtellingscategorie vallen. Om het feest helemaal compleet te maken is er ook nog die ontzettend stoere urban-lifestyle-crossover-RXH, eveneens met 20% bijtelling. Deze feestversie gaat vanaf 50.090 euro de deur uit, en biedt een gecombineerd vermogen van 200 pk.14 reacties

Zit hier nog steeds die hopeloze gerobotiseerde handbak in?
Niks mis met de handbak hoor:)
@speklap: wel met de gerobotiseerde bak. Wij hebben nu ook een 508 met zo’n “automaat” maar het ding schakelt traag, ruw en op onlogische momenten. Ook al paar keer problemen gehad met het blijven hangen in een versnelling of niet in versnelling willen gaan. Tijd voor de Fransozen om een een mooie automaat te ontwikkelen of te shoppen bij een ZF.
@jeroen797: Er is een prima automaat, maar die hebben ze niet in de spaarversie gehangen omdat ´ie dan te onzuinig zou worden ;)
@jeroen797: afdeling 25% bijtelling en je hebt een echte automaat… Die keuze ligt toch echt aan jezelf.
Die zwarte randen om de wielkasten zien eruit als het donkere make up streepje rond de lippen van Pamela.
Wat een beetje BPM al niet kan doen. 50000 euro voor de RXH!
Geen verkeerde auto, maar ik kan geen enkele reden bedenken om een RXH te kopen. Gebruikte A6 Allroad of een Lagacy Outback zijn logischere keuzes.
@gtwillem: in de leasemarkt zal hij het veel beter doen. Zeker als het merkenbeleid je dwingt bij PSA te shoppen.
Leuk die zwarte wielranden. Heeft mijn corsa uit 1997 ook…
Ze hebben meer ledjes als dagrijverlichting.Leuk met de kerst maar ik vindt het zo kitch.Ben ik de enige die er maar niet aan kan wennen en vindt dat auto’s daardoor juist NIET mooier worden?
Ben ik de enige die hier een dubbelpost ziet, op de app op iOS?
Ik vindt de automatische transmissie van de 508 ook totaal niet top! Daar in tegen vindt ik de handgeschakelde transmissie in een 508 super!
Die nieuwe neus doet hem erg goed

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).