Lincoln Continental Concept met V12 te koop

Auteur: , 11 Reacties

In de markt voor een twaalf jaar oude luxeslee, maar niet van plan er mee te karren? RM Auctions heeft een leuke aanbieding voor je.

Conceptcars verdwijnen na verloop van tijd doorgaans in de shredder, opslag of het bedrijfsmuseum. Slechts een enkele keer besluit een automerk ze ook daadwerkelijk door te verkopen. Iets dat ook bij de Lincoln Continental Concept gebeurde, die in 2002 op de autoshow van L.A. debuteerde.

Ja, hij lijkt met zijn imposante neuswerk en vier suïcide doors sterk op de Rolls-Royce Phantom, maar Fords luxemerk presenteerde dit gevaarte een jaar eerder. Onder de kap huist een 6.0 V12 met 408 pk en 560 Nm en de slee is uitgerust met snelheidsafhankelijke vierwielbesturing, evenals elektronisch aangestuurde dempers en LED-verlichting. Kofferkleptechnisch was ‘ie ook best innovatief.

Wat je aan deze info hebt? Weinig. Het concept rijdt namelijk niet, zo liet RM Auctions weten. Ook de elektronica is niet aangesloten. Het is louter een imposante verschijning in een clean retrojasje. Ford verkocht hem voor het eerst in 2010, waarbij de opbrengsten naar een goed doel gingen. Destijds was iemand zo gek om er $56.100 voor te betalen, we zijn benieuwd of dat weer gaat lukken als de auto 14 november onder de hamer gaat.11 reacties

Volgens mij stond destijds ergens trots vermeld dat deze concept car koplamptechnologie van Philips had. Maar dat werkt dus niet eens??
Als ze deze nou (Iets gewijzigd) als productie model op de markt hadden gebracht was het nu een leuk alternatief voor Chryslers 300c etc. Daklijn is nu ook nog fris dankzij de lagonda.
via Android app
Auto uit 2000, 2 vorige eigenaren, weinig kilometers, motor defect, alle electronica defect. €6000 lijkt me redelijk ;P
De mensen die deze kopen hebben vroeger teveel modelauto’s gespaard. Die reden ook niet.
Ik herinner me deze bak nog wel, was toen best veel hype over, mensen die hoopten dat er weer een echte Lincoln zou komen et cetera.

Maar ja als je er niet mee kan rijden hoef ik ‘m ook niet.

Blijven 3 vragen over; waarom zit er een motor in? Hoe bruikbaar is die motor? Is het toevallig stiekem de Aston Martin V12 ?
Breng hem naar West Coast Customs inclusief een belegen 760i en met een beetje klussen rij je in een hele unieke wagen: Amerikaans ‘design’ met Duitse ‘degelijkheid’.
Lelijk ding, maar het zou een verademing geweest zijn. Om dit langst een veel te braaf ontworpen s-klasse te zien staan.
Ik hoop dat iemand met veel geld dit ding koopt om vervolgens dit schip rijdend te maken
Ik tel maar 2 suïcide doors. De voorportieren zijn normaale “doors”.
Als hij reed en uit 2000 kwam kon ik er volgend jaar nog voordelig zakelijk in rijden. Laat nu maar zitten.
Ik kan me toch een beeld van dit schip herinneren dat hij reed? Jammer dat ze alles hebben losgekoppeld. Als ik het geld had, had ik hem wel gekocht en er nog een paar duizend tegenaan gegooid om hem rijdend te krijgen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).