Live uit Italië: MINI Superleggera Vision

Auteur: , 24 Reacties

BMW, al meer dan tien jaar geldschieter van het Villa d'Este-autofeestje, is met een MINI bij de Italiaanse coachbuilder Carrozzeria Touring langs gegaan. Dit is wat de Milanezen afleverden.

Hoewel de Brit op het onderstel van een MINI staat, is de wielbasis iets toegenomen en zijn de wielen – joekels van 20 inch – verder naar buiten geplaatst. Ook het zitgedeelte verschoof iets naar achteren. Een ingreep die ‘m meer ‘roadster’ maakt.

Het minimalistische design van de MINI Superleggera zet zich door aan de achterkant, met een vin op het midden van de kofferklep waarin subtiel een remlicht is verwerkt. De achterlichten komen in de vorm van de Union Jack-vlag, een patroon dat ook in de beugels aan de binnenzijde van de portieren terugkomt. Immers, Britten gonna Brit.

Over minimalistisch gesproken: het kale en simpele interieur is ongeveer zoals ik mij het ideale binnenwerk van een rijdersauto voorstel. Boven het knoploze stuur slechts één klok, waarop het toerental in beeld wordt gebracht en optioneel het aantal km/u’s wordt weergeven. Meer heb je in je gezichtsveld niet nodig. In het midden een rond(!) touchscreen, met een centraal navigatiedisplay en optionele info – zoals je rondetijden – aan de linkerzijde.

Of dit ding ook serieuze rondetijden kan klokken? We weten het niet. De elektrische aandrijflijn is door BMW nog niet gespecificeerd. Wel hebben we de eerste livepics vanuit de hoteltuin voor je. Klikkerdeklik.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Live uit Italië: Daihatsu Cop, uuuh.. De MINI Superleggera Vision
Ik vind ‘m mooi! Als ze deze nou in productie nemen!
Is dat mini concept nog niet uitgemolken?
@draadloos: sorry, maar die is geen uitmelken. Dit is 100% revancheren voor al die gedrochten die men de laatste jaren op basis van de New Mini de weg op heeft durven sturen. Ik zeg: laat alsjeblieft komen!
@RRRobert: deze mini lijkt nog het minst op een originele mini als alle andere “nieuwe” mini’s. Ik zie het meer als een merk met elke keer een nieuw model in plaats van een voortborduring op het oude model.

Ot: gaaf ding, maken maar! Bmw zes in lijn erin met achterwielaandrijving graag…
Spijt me voor je @ricardo maar er zit toch echt een knop op het stuur.
Prachtig ding .
Prachtig ding, vooral de achterlichten zijn stiekem goed bedacht.
Gelijk produceren die handel!!
Heerlijke bak!
Het zagato achtige kontje is toch niet helmaal mijn smaak
Het wordt wel steeds mooier……. Zit er ook een dak op? Bij ja, meteen naar Born met die mailen. Ehhhh… Nee, het moet een betrouwbaar ootootje worden ;-)
@roppp: mailen zijn mallen.
Prachtig ding.
Doet me denken aan de Z8 met zijn minimaal design.

Zag ik daar adriaan van hooijdonk de presentatie doen ??


Dan moet het goed zijn ;-)
Foto 10: adriaan van hooijdonk

Neerlands trots in auto design
Lekker boeiend die toerentallen op een elektrische motor, je hoort hem geen toeren maken dus dan maar naar de toeren kijken? 100% elektrisch rijden gaat gewoon vervelen en laadtijden en actieradius gaat irriteren.

Hoewel ik het een schitterende auto vind, hoef ik hem niet te hebben.
Het design is gedurfd en het interieur is ook nice . maar helaas vind ik net exterieur niet te pruimen . sorry hoor .
Geweldig bakkie!
Heeft een toerenteller op een elektrisch aangedreven wagen enig nut?
Nog even 1 ronde door de ‘productie-klaar’ mixer en maken dat ding.
2.0l 245pk BMW motor voorin (de 3.0 kunnen we shaken). Info scherm iets groter en wat meer tellers. Klaar. Alles wat we willen. Eindelijk een ‘Mini’ die we wel leuk vinden!
Ongeacht de aandrijving word dat ding een verkoopstopper, maar ze moeten het nu op de markt gooien en niet binnen 3 jaar wanneer retro mss terug oudbollig is.
@eduardovich: voor zover ik weet heeft een elektrische auto geen versnellingen, maw, je hebt ook geen toerenteller nodig, enkel een snelheidsmeter en enig autogevoel ;)
On topic: chill bakske!
@xytras: fijn dat je het mij uitlegt, maar heb je de tekst ook gelezen?
over smaak valt niet te twisten , maar ik ik vind het een lelijk gedrocht, vooral de koplampen zien er niet uit ,het interieur is wel weer leuk gemaakt ik zal hem dus wel niet kopen als ik een ooit een cabrio wil. mario58
Union Jack in de achterlichten is wel wat overdreven, maar hier bestaat vast wel een markt voor…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).