LOL! Belgische agenten moeten opnieuw op rijles

Auteur: , 24 Reacties

De politie bij onze zuiderburen maakt teveel brokken en dus wordt het tijd voor bijscholing.

LOL! Belgische agenten moeten opnieuw op rijles

In 2015 veroorzaakten voertuigen van de landelijke politie te België (dus zowel gestreepte wagens als semi-anonieme auto’s als motoren) maar liefst 808 ongelukken en dat gaat minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, een brug te ver. Hij wil dat agenten worden bijgeschoold.

Het vreemde is dat Belgische media melding doen van gemiddeld 7 botsingen per dag waar politievoertuigen bij betrokken zijn, maar als wij 808 delen door 365 komen we op een heel ander getal uit. In elk geval kostten de klappers de Belgische staat bij elkaar wel 1,1 miljoen euro. En daar wordt niemand vrolijk van.

De lokale vakbond heeft overigens weinig vertrouwen in plannen om agenten bij te scholen. Zij pleiten voor een basisopleiding ‘defensief rijden’. Waarom dat iets anders is dan bijscholing, mogen jullie ons vertellen.

Foto: foutje! Via Autojunk24 reacties

Het kan wat mij betreft geen kwaad, een keer in de zoveel jaren een opfriscursus. Vooral niet als je agent bent en dus in bepaalde situaties harder mag/moet rijden dan toegestaan
Langs een kant kan ik het wel begrijpen. Als je ziet hoe sommige lui compleet gaan flippen als ze sirenes achter hun horen. De ene gaat links, de andere rechts of gewoon helemaal dwars en dan is er ook altijd iemand die gewoon instant bevriest en maar wat blijft staan. Maaarrrrrr dan moet je nog altijd geen trap afdonderen met je sjoemeljetta natuurlijk.
@cadrez: foto is genomen na een achtervolging. Verdachte is wel gewoon van de trappen afgereden. Dus kan je kiezen: de achtervolging stoppen omdat je denkt dat je mss niet van de trap af kunt, of doorrijden met het gedacht als de verdachte hier af kan zal het voor ons ook wel lukken. Voor de duidelijkheid verdachte reed ook in een gewoon voertuig, geen terreinwagen
@millemiglia: als ze even hard als de boef hadden gereden over die trap, waren ze misschien niet vast komen.te zitten
@thesis: dat is wss wel waar :-)
@cadrez: dat van die trap snap ik nog wel. De gemiddelde Belgische weg is een trap….
De naam Jan Jambon als Belgisch minister van binnenlandse zaken , wat prachtig!
@olivier420: Jammer dat onze Boris van Ham uit de politiek is gestapt….
Maar als ik dat bedrag zie, dan valt dat per schadegevallen nog wel mee. Vooral kleine, knullige aanrijdingen dus? Goede zet wel, zolang je het gewoon als cursus aanbiedt en niet als een denigrerende bijles, dan zullen de agenten het ook waarderen.
Belgische Rosco P. Coltrane
“Het vreemde is dat Belgische….”

Alles wat hierna kwam is verklaarbaar door dat ene woord…
@Rick-dos, @MauritsH: er kan natuurlijk een verschil zitten tussen het aantal ongevallen veroorzaakt door de politie (808) en het aantal waarbij politievoertuigen betrokken zijn (7/dag)…
Stuur die mannen eens allemaal op een trackday zodat ze wat reflexen kweken :) Aan alle NL’ers die wat de draak steken met de Belgen: jullie doen jullie stereotiepjes eer aan hoor, zeker voortdoen zo, echt hilarisch. *rolls eyes*
@vinox: als Nederlander studerende in België heb ik alle stereotypen bevestigd zien worden, zowel Nederlandse als Belgische, dus gewoon lekker mee lachen joh :-)
@edftw: Als naar NL geëmigreerde Belg ben ik de Belgen”mopjes” of opmerkingen over mijn taal af en toe behoorlijk beu. Vanochtend was even zo’n moment, mea culpa. Je hebt gelijk hoor, wat aan beide kanten betreft :)
@vinox: is het in Nederland nu beter?
@cadrez: Op sommige vlakken wel, op sommige vlakken niet. Zoals met alles hè, liefde, werk, vriendschap. Het gras is altijd groener aan de andere kant tot ge er zijt, dan ziet ge pas dat ge daar ook af en toe in ne stront kunt trappen :) Een ding staat buiten kijf: aan Belgisch bier kan niks tippen.
@vinox: de nederlandse app ‘goede vraag’ heb ik eraf gegooid omdat er enkel en alleen maar gevraagd werd naar goedkope en gratis zaken. Na een tijd ben je dat spuugzat. Hoezo stereotiepen?
@nasty: daar moet ik je gelijk in geven. Nederlanders houden van gratis spulletjes.
Rijden kunnen ze net zo goed als rekenen dus
Een cursus defensief rijden voor agenten?

Geef ze aub een cursus offensief rijden, zodat ze dat daadwerkelijk enigszins veilig kunnen doen. Wel zo fijn als ik op ze sta te wachten!
Vraagje aan de kenners; helaas is door “bepaalde omstandigheden” een deel van het Belgisch politiewagenpark steeds vaker op tv te zien in het nieuws. Daar gaat mijn vraag dan ook over.
Hoe zit het met de strepen op de auto’s en dan met name de combinatie van de kleuren van die strepen?
De politieauto op de foto hierboven heeft na de donkerblauwe strepen een lichtblauwe streep. Ik heb ze ook gezien die na de donkerblauwe strepen een rode streep hebben. Zit daar verschil in qua soort politie bv? Ik meen ergens gelezen te hebben dat de autobaanpolitie ( sorry als die dienst anders heet maar ik weet dan de juiste benaming niet) ook die blauwe strepen heeft maar rode/oranje gekleurde bumpers?
@milan0: De politie met oranje strepen en bumpers zijn federale politie. Die vind je hoofdzakelijk op de autosnelweg. De politie zonder de oranje strepen en bumpers zijn lokale politie.
Gewoon met mes meegeven kunnen ze de bochten beter afsnijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).