Lol: politie plukt fietser van de A1, was op weg naar…

Auteur: , 39 Reacties

A. Sebastian Vettel B. Z'n theorie-examen C. De F1 seizoensopener in Melbourne D. Anders, namelijk...

Lol: politie plukt fietser van de A1, was op weg naar...

Jèh ge moakt ut mee, zoals ze in de mooiste provincie van het land (Brabant inderdaad) zo mooi zeggen. Gisteren haalde de politie een fietser van de A1 bij Deventer. De man reed op een elektrische fiets die bovendien gestolen bleek te zijn.

Tegenover de politie verklaarde de sportieveling onderweg te zijn naar Polen(!). De hermandad is nu naarstig op zoek naar de eigenaresse van de blauwe damesfiets van het merk Sparta. Hoe het verder met de man is afgelopen weten we niet, we gaan er maar van uit dat hij er niet met een reprimande vanaf komt.

Wel hebben we het vermoeden dat gemeente Utrecht respect heeft voor het doorzettingsvermogen van de beste man. De Domstad rekende onlangs uit hoeveel geld ze besparen doordat zoveel mensen daar de fiets pakken. Ook waarschuwde collega/lyrical gangsta @Jaapiyo al voor een toename van het aantal fietsers op de rijbaan.

Foto via Politie Deventer39 reacties

Wat bezielt je eigenlijk om met een fiets de snelweg op te gaan?!
@roberto: Je zal ze de kost moeten geven voor wie dat heel normaal is. In Australië is het voor een hoop mensen het snelste van A naar B tussen de steden/dorpen in dus kunnen ze bij gebrek aan fietspaden bijna niet anders. Er staan ook gewoon borden bij de afritten dat je moet oppassen voor fietsers. Ik heb er dan ook genoeg gezien onderweg. Ik kan me zomaar voorstellen dat dat in meerdere landen wel zo zal zijn. Vergeet niet dat Nederland echt een fietswalhalla is met al die fietspaden en korte stukjes :)
@gulli: Klopt, in Tunesië heb ik het ook gezien, in Nigeria ook.. maar in alle drie de landen zou ik toch zeggen dat het niet verantwoordelijk is.
@roberto: nee idd, ik vond die lui in Oz ook best moedig met dat voorbijrazende verkeer. Ben blij dat ik in Nederland fiets (als ik fiets)
@gulli: Inderdaad, landen genoeg waar de snelweg de enige is. Bovendien hebben onze snelwegen in de ogen van buitenlandse fietsers allemaal fietspaden: de vluchtstrook. En grote, niet te missen richtingborden. Scheelt veel zoeken.
@gulli: volgens mij geldt wat voor Australië geldt voor bijna heel de wereld, uitgezonderd Nederland en, in mindere mate, voor een paar West-Europese landen.

Ik was voor m’n vorige werkgever ooit eens twee weken in de States, daar hadden ze een specifieke naam voor fietsers: organ donors.
@roberto: Hij wilde snel weg dus nam hij de snelweg.
@roberto: in Spanje zie je genoeg wielrenners etc. gewoon op de snelweg fietsen, alhoewel tolweg uitgezonderd.
@roberto: In Polen kan het
Zo vreemd is dat toch niet? Heel vaak gaat het verkeer op de A1 bij Deventer niet sneller dan op het fietspad langs de Schipbeek ernaast.
@mashell: Funny, because it’s true
@mashell: Met richting het oosten een knelpunt die door de ambtenaar al voor aanleg gezien had moeten worden. (Invoegend verkeer van twee kanten, van 3 naar tweebaans en verkeer dat de snelweg op komt)

Nu willen ze de derde baan doortrekken, als ze slim zijn leggen ze er meteen een vierde naast.
@yupyup: heel vroeger, toen ik nog in Hilversum werkte en er tussen Apeldoorn en Deventer nog maar 2 rijstroken waren, lostte de file die er altijd stond juist op bij Deventer. Daarom is het voor mij onlogisch dat de file daar nu juist begint. Op zich zijn twee rijstroken voor de A1 in Salland en Twente voldoende (de regio Twente lobbiet als jaren voor 3 rijstoken, waarvan de waarschijnlijkheid dat ze nodig zijn nog iets is kleiner is dan de waarschijnlijkheid dat ze ook gaan komen) maar gaat er daar iets helemaal mis bij het terugbrengen van 3 naar 2 rijstroken.
@mashell: http://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/uitbreiding-a1-oost/index.aspx

Vanaf Deventer naar het knooppunt A1/A35 als tracé is echt hoognodig. Ongelofelijk hoeveel en dicht op de rechter rijbaan door buitenlandse trucks gereden wordt.
Beetje rechts inhalen of rare invoegacties en de file volgt in een paar minuten.
Ik ben met de planning wel tevreden, ondanks dat het nog een tijdje zal duren.
de fietser was:
a: dronken
b: stoned
c: niet 100%
d: het was een weddenschap
????????
@redneckdarian: e: vlogger
@mashell: Dat zijn de ergste.
@mashell: en dan tegen de politie zeggen ‘it’s just a prank’ en in de titel van het filmpje GONE WRONG!!!1!! plaatsen
Zo, dat is een knap staaltje vooroordelen bevestigen zeg.
@lekbak: Ach in 020 is 70% van alle fietsen gestolen alleen oom agent heeft te druk.

Vooral studenten houden ervan en maken hem onherkenbaar met een likje verf

http://www.lindanieuws.nl/wp-content/uploads/2015/04/fiets1-e1430047863520.png
A, duidelijk.
Mietje. Naar polen fietsen met trapondersteuning. Een echte vent doet dat natuurlijk puur natuur. Zo. Ik pak nog even een bakje.
Hahahaha onderweg naar Polen. Tis wat met die provincie genoten van me. Verrekte gek dat t is.
Dat hij naar Polen ging zegt genoeg
@martijn11: het is niet dat hij van Polen kómt eh :)
Die incomplete zinnen zijn wel
@fanboy: Scherp! Ik was te druk met het verzinnen van slechte grappen.
Ik hoopte echt dat het antwoord B zou zijn.
Na 2 flessen terpentine is het heel normaal, en ben je in Polen eer je het weet.
Ik heb al als ik me goed kan herinneren al minstens 3 keer een fietser op de autostrade gezien.
1 keer op de ring in Brussel (niet bij stapvoets verkeer), een keer op de oprit en een die lekker op de pechstrook aan het rijden was, allemaal in België. Een voetganger ben ik ook al tegengekomen.
@schaap: In Cairo is een fiets het op drie na meest voorkomende vervoermiddel op de snelweg. De automobiel staat op 4.
@pomoek: Ze staan dus beide op 4?
@b00st: ja, zo kan ik geen discussie voeren!
Honestly, what are we doing
THIS IS SPARTA!
Sportieve kerel!
Nou, het kan een vriend van mij zijn. Hij had toen een scooter gekocht en reed onder invloed van xtc terug vanuit Meppel naar Deventer op de snelweg en was ook opgepakt door de politie. Ik betwijfel of hij het weer is?.
@deventernaar:Puntje achter de vraagteken is een typfoutje.
De grote vraag is natuurlijk of Sparta gelukt is wat Tesla, Renault/Nissan, Geely of welk groot autoconcern dan ook nog steeds niet gelukt is, namelijk een accu ontwikkelen waarmee je op één lading van hier naar Polen kunt rijden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).