Londense agenten bekeuren Ferrari van dik 12 miljoen euro

Auteur: , 54 Reacties

"Zeg, die Ferrari 512M Le Mans racer uit 1970 staat hier niet correct geparkeerd. Aye, Bekeuren die hap!"

Londense agenten bekeuren Ferrari van dik 12 miljoen euro

De 512M is in handen van Fiskens, een klassieke autodealer uit Londen. Een medewerker parkeerde het gele monster om een paar plaatjes te schieten voor de website van de dealer. Agenten sommeerden de man de auto te verplaatsen naar een officiële parkeerplek, maar hij was van mening dat niemand last zou hebben van de Ferrari, aldus de Fiskens-medewerker tegenover The Daily Mail. Vervolgens werd er een parkeerboete uitgedeeld.

De bewuste Ferrari, chassisnummer 1002, heeft onder andere twee keer deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans. Slechts 25 exemplaren werden er gebouwd. Met de racer werd in 1977 een snelheidsrecord gereden op een landingsbaan. De 512M tikte toen de 309 km/u aan. De Ferrari uit 1970 staat op dit moment voor een onbekend bedrag te koop bij Fiskens.

Boete

Boete

Fotocredit: Fiskens54 reacties

Haha en keurig onder de ruitenwisser zoals het hoort!
@misterdrogba: Dat heeft sowieso de medewerker zelf gedaan voor het plaatje. Aangezien hij er zelf bij heeft gestaan om foto’s te maken.
@autogijs: op de bovenste artikelfoto zie ik oom agent toch de bekeuring plaatsen onder de ruitenwisser hoor.
@misterdrogba: illuminati
@dampu020: confirmed.
Niet meer dan logisch toch. Hoe duur je auto ook is, verboden te parkeren is verboden te parkeren. En dan ook nog weigeren te verplaatsen nadat het vriendelijk verzocht wordt. Ze hebben geluk dat ‘ie niet weggesleept wordt.
@timmix: je kunt ook andersom denken. Laat die man daar ff foto’s maken, hij staat niemand in de weg*. Het slechtste wat een handhaver kan doen is de letter van de wet volgen. Het gaat nog altijd om de geest van de wet (vinden zelfs rechters in Nederland). Ff een afspraak maken dat hij over een kwartiertje weg moet zijn kan ook.

*mits dat ook het geval is, ik ken de exacte situatie daar uiteraard niet.
@lekbak: onzin, de medewerker is gesommeerd te vertrekken en daar heeft hij gehoor aan te geven. De agenten in kwestie zijn nog netjes geweest eerst te waarschuwen.
Mijn vermoeden dus geen waarheid!! is dat de medewerker best wel eens een stuk arrogant vreten kan zijn en heel erg denigrerend heeft gehandeld naar de agenten in kwestie.
@bofkont: zodra de medewerker gesommeerd is te vertrekken moet hij dat uiteraard ook doen, de politie moet je naar luisteren. Maar het is dat sommeren zelf wat ik zo overbodig vind. In plaats van de wet als een domme lul toe te passen kun je ook kijken of dat iets toevoegt. Niet voor niks hebben ze een opleiding gehad om dit spelletje te mogen spelen. Leven en laten leven, dan krijgen mensen ook weer respect voor de politie.

Anders kunnen we de rechtbanken wel opdoeken en standaard straffen laten uitdelen door computers. Immers is wet dan wet!
Nee, laten we het lekker menselijk houden, dat maakt het leven wel zo prettig.
@lekbak: helemaal met je eens. Ik vermoed eerder zelfs @bofkont hierboven, dat de desbetreffende agenten gelijk moeilijk begonnen te doen. Aangezien de meeste agenten daar nog rotter tegenover auto’s staan als de Nazi’s destijds tegen de joden.
Waarschijnlijk ligt deze dealer midden in het centrum en is het volgens de parkeerregels zo goed als onmogelijk om binnen een straal van X kilometers fatsoenlijke foto’s te maken.
Niet alles gaat het best als je de boekjes en regels volgt, stelletje regelridders
@lekbak: oneens , nogmaals de medewerker heeft nog kans gehad de wagen te verwijderen , het was zijn eigen keus daar geen gehoor aan te geven, enig idee hoe druk het centrum van Londen is ??? Als daar iedereen zijn regels gaat maken wordt het nog een veel grotere chaos.
@bofkont: Mee eens dat niet iedereen kan beginnen wildparkeren in een druk stadcentrum. Maar waar deze wagen staat, is een “mew”: stegen met kasseistenen achter de huizen door waar in vroegere tijden de stallen gevestigd waren. In deze straten is doorgaans geen verkeer wegens doodlopend. Er wordt dus totaal niemand gestoord dat die man daar een halfuurtje foto’s staat te nemen. En moet er iemand door die bv. in zijn garage moet zijn, kan hij de wagen wel eventjes verplaatsen, niemand die daar moeilijk gaat over doen.
Natuurlijk moest hij de wagen gewoon verplaatsen als de agent dat vroeg maar het schoentje wringt bij het feit dat de agent niet gewoon een compromis kon sluiten.
@lekbak:
in landen als indonesie, nigerie, somalie zijn mensen erg goed in het interpreteren van de “geest” van de wet heb ik het idee, daarom gaat het ook allemaal zo soepel daar.
@super: voor iemand die gestudeerd heeft kan jij domme dingen roepen. Maar vooruit: in die landen misbruiken agenten hun vrijheid om volgens de geest van de wet te werken. In westerse landen gebeurt dat weinig tot niet.

Ook jij kent de verhalen wel waarbij een agent menselijk heeft gehandeld en gewaarschuwd heeft voor iets waar hij ook voor kon schrijven. Daardoor krijg je meer respect en gedraag je je nog beter ook. Het is in alles de betere oplossing, behalve voor het financiële plaatje. En daar hebben we belasting voor.

Uiteraard ga ik er dus nog steeds vanuit dat de auto niet in de weg staat. Op de foto’s ziet het er nogal onschuldig uit.
@lekbak:
En de domme dingen die jij roept worden kennelijk van je verwacht omdat je niet gestudeerd hebt? Maar dat terzijde, ik ben het met je eens van de geest van de wet, maar je begrijpt even goed als ik dat uitzonderingen maken op “regels” in zekere zin gevaarlijk is, zeker als het de schijn in de hand werkt dat er van klassenjustitie sprake is.

Daarnaast, eigenaar had ook even toestemming kunnen regelen of de auto weghalen toen de parkeerwachters er om vroegen en weer terugzetten als de parkeerwachters weer weg waren, relatief kleine moeite en iedereen blij.
@lekbak: eens. Houd je burgers tevreden mee. Ik stond laatst een keer op de kade van Rotterdam foto’s te maken van een paar auto’s. Netjes vertelt dat we gewoon foto’s aan het maken zijn en dat we voor de rest niks kwaads in de zin hadden. Agenten vroegen ons om na 10 minuten weg te zijn. Netjes aan gehouden en iedereen tevreden. Mooi toch?
Die bekeuring levert meer media aandacht voor deze te koop staande auto op dan een advertentie op marktplaats. Well played!
@escort77: True, maar alleen bij volk die het ding toch niet kunnen betalen, dus beetje nutteloos…
Geheel terecht!
Ach , hebben die en leuk verhaal voor de kleinkinderen later..
Wel consequent, dat kan ik dan wel weer waarderen.

Regels gelden uiteindelijk voor iedereen, Ferrari of Focus, Huayra of Honda…

On Topic, vette bak. Hier plak je toch geen bekeuring op 😩
@kaymommer: Dat consequente kunnen we van jou helaas niet zeggen. Eerst zeg je dat regels voor iedereen gelden, en vervolgens zeg je dat je hier geen bekeuring op plakt. Wat is het nou? ;-)
@Edge: Zo, jij bent scherp op de ochtend na koningsdag! :’)
@Edge: ik weet het ook niet 😂

Dit is niet zomaar een Ferrari natuurlijk…

Dus ja… Een beetje consequent dan maar 🤔😂
@kaymommer: Zo stond ik een keer in Den Haag op de Denneweg (buurt met veel ambassades) en daar stond een DB7 op de stoep geparkeerd. Ik weet niet meer zeker of er een CD-kenteken op zat maar ik weet wel dat de parkeerwachters flink onder hun pet stonden te krabbelen om te kijken wat ze hier nou mee aan moesten. Toen klonk het in onvervalst Haags van de andere kant van de straat; Jah, nâh durref je zeikâh niet meâh hè? (Ja, nu durf je zeker niet meer he?)
Ach, ik begrijp het wel. Dit is ook een once-in-a-lifetime kans voor zo’n agent. Hoe vaak krijg je de kans om zo’n unieke en speciale auto te bekeuren? Reken maar dat een kopietje van de bekeuring bij de agenten thuis wordt ingelijst hoor!
@Edge: ha, en opscheppen bij de borrel wat voor auto ‘ie te grazen heeft genomen… Ach, streven naar het beste is lang geen zonde…
En niet eens gecontroleerd of dat ding wel straat-legaal is? Amateurs
Zeg Simon, bel jij de parkeerwacht eventjes? Dan ga ik doen alsof ik foto’s ga maken op een illegale plek en een boete uitlokken. Kunnen we wat goedkope publiciteit scoren!
@lekbak: ik denk niet dat je voor dit soort auto’s reclame hoeft te maken. Zal vast iemand al lang z’n oog op hebben laten vallen vóór ‘ie überhaupt te koop was.
Bruut monster, zo’n ding. En tja, ook een Ferrari-dealer moet zich aan de regels houden.

Hier de Ferrari in betere tijden, als je het mij vraagt althans.
http://img.photobucket.com/albums/v19/blitzen/512M-Brands-1971.jpg
Wielklem was ook op zijn plek geweest, benieuwd of dat past!
Geen probleem toch? Agent blij en het veilingshuis heeft extra reclame.

Overigens absurd wat voor brede sloffen daaronder liggen.
Wel humor dat er gewoon een kenteken op dit ding zit….
Hé wereldwijde reclame voor £<100! Slim! :)
Bewuste parkeerboete: 100,- euro
Gratis wereldwijde reclame: priceless
@harrie: voor de rest MasterCard!
@harrie: Groot Britannië heeft geen € 😉
De eigenaar zal 2 minuten moeten werken om het te betalen. Maar wel terecht
Gewoon bovenop de verkoopprijs….
En deze auto staat op kenteken?! Verschrikkelijk kansloos van de agenten, iemand staat wat foto’s te maken voor z’n werk.
Vraag me toch af hoe je zo’n auto op kenteken krijgt, maar als het lukt moet je je wel aan de regeltjes houden :)
@mercedesclk350: Het is het verenigd koninkrijk hè. In principe kun je daar alles met knipperlichten op kenteken krijgen.
@Edge: idd vraag Ed China maar.
Die heeft zelfs een rijdende bank op kenteken gekregen.
Dat dit een kenteken heeft, en die boete tel je toch gewoon op de verkoopprijs.
Hoe kan deze auto een kenteken hebben? Alleen al de geluidsnormen worden met een faktor 30 overschreden.
Wat ik me eigenlijk afvroeg he. Titel van het artikel zegt dat het een Ferrari is van dik 12 miljoen euro en in het artikel word geschreven dat de vraagprijs onbekend is.. Waar komt die 12 miljoen dan vandaan? Inkoopprijs?
Die mensen moeten zich ook gewoon aan regels houden
Ik denk dat het een viral is, de auto staat voor garagedeuren dus blijkbaar een oprit van iemand. Bovendien lijkt het kenteken nep of in ieder geval antiek Italiaans.
Kansloos weer dit….
Wat een geniaal spiegeltje!
Mooi dat ie niet is ingepakt ivm onverzekerd aan verkeer deelnemen…
Haha zijn er echt mensen de hier meer dan €1000 voor geven? Nee toch?
@burgerbak: kan iemand hier even een permanente ban uitdelen!?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).