Lukas Podolski hengelt naar Mercedes-zitje

Auteur: , 7 Reacties

De Stürmer van die Mannschaft heeft er wel oren naar om het Mercedes-zitje dat zijn mattie Rosberg achterlaat bij het team in te vullen.

ROS-POD

Eerder hengelde Max al openlijk naar het zitje, nu doet Lukas hetzelfde. Om diegenen voor te zijn die net willen doen alsof ze zoveel cultuur hebben opgesnoven in hun leven dat ze de neus ophalen voor voetbal en zodoende een raak commentaar in gedachten hadden als ‘Lukas wie?’: Podolski is een Duitse voetballer die onder andere speelde voor Bayern München en Arsenal. Momenteel harkt hij als 30-er nog wat milli’s binnen bij de Turkse topclub Galataseray waar hij teamgenoot is van Wesley Sneijder. Tevens speelt hij af en toe nog wel eens een interland voor het Duitse nationale team, waarvoor hij in 129 wedstrijden tot op heden 48 keer gescoord heeft. Een sportieve jongen dus.

Tevens is ‘Poldi’ goed bevriend met Nico Rosberg, die hij tot schrik van de laatste kennelijk ooit een keer over de ‘Ring vervoerd heeft in het kader van een PR-dingetje voor Mercedes. De twee wereldkampioenen troffen elkaar op een vliegveld en voordat je ‘Weltmeister’ kon zeggen hadden de Duitsers een persconferentie georganiseerd. Daarin reageerde de voetballende scheurneus grappend op een vacature die Mercedes in het blad Autosport geplaatst heeft voor een nieuwe rijder.

De vacature is doorspekt met Duitse humor. Zo wordt er gezocht naar iemand die idealiter over race-ervaring beschikt en bekend is met sturen, remmen en -vooral- accelereren. Het bezit van een Superlicentie zou een pluspunt zijn. Wel geinig natuurlijk, maar de vermoedelijk Engelse medewerkers van het team in Brixworth doen dat dan toch een stuk spontaner, droger en beter, getuige dit A4-tje in de fabriek:

Vacature

Enfin, helaas stond er in beide gevallen geen contactpersoon bij. Dus greep Lukas maar zijn kans toen het oog van de camera’s op hem gericht waren door te zeggen:

“Niki, als je nog een coureur nodig hebt, ik ben er klaar voor.”

En zo zal het nog wel even doorgaan, totdat Mercedes daadwerkelijk Alonso bevestigt.7 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@berlinetta: Euhm, ja idd. Ik kende ‘m eigenlijk niet zodoende ;)
@jaapiyo: Mijn kennis van voetballers reikt ook niet veel verder dan dat ;)
Tikkie’s uitdelen en gillen als een klein kind als iemand jou niet je zin geeft.. nee dank u, we hebben in F1Vettel al. Een zo’n figuur lijkt me meer dan genoeg.
Voor een ander land uitkomen omdat je dan meer kans van slagen hebt: dat hebben Rosberg en Podolski dan weer wel gemeen.
@gregorius: nice one!
Goed sturen is wat anders dan goed voetballen, valt in de categorie zelfmoord sollicitatie … Laat ‘m maar es testen, adviseer hem veel schone onderbroeken mee te nemen en een flinke pak Pampers …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).