Lykan Supersport laat zich zien, krijgt 1.000+ pk

Auteur: , 13 Reacties

Na de Hypersport volgt de Supersport, en je zou verwachten dat eerstgenoemde het absolute topmodel met de meeste pk's is. Niet dus, de Supersport, die vooralsnog alleen digitaal bestaat, gaat met >1.000 pk ruim over de 770 paarden van zijn dure broer heen.

Het zit zo: de Hypersport (oplage: 7 stuks) is meer op luxe, franje en pracht en praal gericht, de Supersport (oplage: 25 stuks) gaat meer voor de performance. Het model zal, als het van de grond komt, dan ook niet meer dan 1.200 kg gaan wegen.

Ambitie zat bij het concern trouwens: “We have a lot of things in development too: hybrid systems, KERS systems. We’re using the Lykan as a base and seeing how we can develop it to the extreme. The HyperSport is an incredible car to drive, but the SuperSport – coming next year – will be an even better performance car”, aldus de CEO in gesprek met The National.13 reacties

Aardige Lamborghini + Lexus merge.
’t is mij net effe te druk. Algemene lijnen zijn best aardig maar ik zie veel poespas.
De HyperSport heeft 750 pk.

Ik hoop wel dat het uiterlijk meer gaat verschillen van de HyperSport, anders zie ik niet een reden om de HyperSport aan te schaffen; tenzij de (potentiele) kopers exclusiviteit zo hoog in het vaandel zetten.
Hmmm eerst zien, dan geloven. Ik snap dat die arabieren verzuipen in het geld, maar zonder de technologische backing van een grote auto-fabrikant zal het niet meevallen.

Aan de andere kant had ik ook niet verwacht dat de Hennessey Venom ooit daadwerkelijk zou worden verkocht…
@dondeboer: Als ze geen tech. backing hebben van een gevestigde fabrikant, dan kopen ze er toch gewoon één…
Ik hoop dat deze auto’s er ook daadwerkelijk komen. Een keer wat anders dan de standaard Ferrari, Lamborghini of Maserati.
Afwisseling is altijd wel leuk.
@sirmustang: De Lykan HyperSport wordt momenteel al gebouwd ;)
@nillisb: Zijn er al exemplaren verkocht dan?
@sirmustang: Volgens mij wel. De auto wordt gebouwd in Italie. Daar staat een eerste exemplaar en een show exemplaar (zonder interieur). Als je het mij vraagt, gaan deze 7 exemplaren (van de HyperSport) er zeker komen. Het zijn grote verhalen, maar ze worden tot nu toe wel waargemaakt. Meer mag ik er niet over zeggen.
Dit soort Hypersports of Supersport wordt in hoofdzaak gekocht om hem te hebben, vooral door diegenen die er niet moeten naar kijken, en behoort daarmee tot hun zeer Exclusieve verzameling, en wordt er zo af-en-toe mee gereden.

Persoonlijk vindt ik hem alvast zeer geslaagd.
Gewoon LFA na gemaakt
@bkw38: ja en hij heeft ook elementen van een Fiat panda..
Dus van de luxe variant worden er minder verkocht dan van de hardcore versie.. Logisch.
Ik ben alvast een klant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).