McLaren P1 kopen? Te laat!

Auteur: , 44 Reacties

Als je in de markt denkt te zijn voor een McLaren P1, maar je had nog geen auto gereserveerd, dan heb je überdikke pech. De hybride hypercar uit Woking is namelijk stijf uitverkocht.

Mocht je nog overwegen een andere hybride hypercar aan te schaffen: de Ferrari LaFerrari Ferrari La. Ferrari. LaFerrari is ook uitverkocht, die schijnen zelfs al uitverkocht geweest te zijn vóór de officiële onthulling. De enige keus die je dus nu nog hebt is de Porsche 918, zo lijkt het.

Overigens hoeft dat niet eens heel erg te zijn. Recent was de McLaren P1 op de ‘Ring te vinden, naar verluidt om de rondetijd van de 918 te verpletteren maar de aankondiging dat McLaren het record om zeep had geholpen, tsja, die hebben we nog steeds niet in de mailbox gezien. McLaren claimt in de ontwikkelfase onder de 7 minuten te hebben gereden maar levert geen bewijs en roept tegelijkertijd dat het zetten van een rondetijd op de ‘Ring onverantwoord en gevaarlijk zou zijn. Juistem.

De 918 zou dus wel eens de snelste kunnen zijn. Niet dat er ook maar één oliesjeik over peinst om op de ‘Ring met een 918 te gaan racen, laat staan tegen een McLaren P1 maar goed, dan bent u ook weer even op de hoogte.

We vinden het erg vervelend dat jullie en masse op zoek moeten naar een andere bestemming voor die 1.111.617 euro op jullie Pennie rekening. En nee, een Lamborghini Veneno kopen kan ook niet meer.44 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
VAG heeft nog wel n veyronnetje staan, als last resort. :P
@flyinglotus: ik zou dan een koenisegh kopen.
@nickjdeg: of een gebruikte Pagani Zonda + Carrera GT voor dat geld.
@roberto: enige 2 hypercars die ik zou kopen mocht ik geld teveel hebben. De rest doet mij niets.
@Joel_D: Momenteel staan ze voor de prijs niet te koop nee, maar een paar maanden geleden stonden er nog diverse Zonda’s op mobile.de tussen de 650.000 en 1.000.000.
@roberto: voor dat geld heb je alleen de zonda maar hoor ;)
@saikol: Momenteel staan ze voor de prijs niet te koop nee, maar een paar maanden geleden stonden er nog diverse Zonda’s op mobile.de tussen de 650.000 en 1.000.000.
@roberto: Voor dat geld koop je geen gebruikte Zonda. Die dingen worden alleen maar meer waard. Zeker de roadster. Vroeger nog 9 ton, maar daar vind je hem niet meer voor.
Gloeiendegloeiende, ik was er biiiiijna! nog maar 617 euro!
@Simpson: gespaard; of te kort?
@2800cc: Ik wou dat ik “te kort” kon zeggen….
potver3dubbeltjes! Er is tegenwoordig gewoon geen mogelijkheid meer om je zuurverdiende euro’s over de balk te smijten. Vroeger was alles beter…
De 918 is kwalitatief gezien beter, “alltagstauglicher” en goedkoper!

En naar verluidt dus waarschijnlijk ook nog de snelste, keuze snel gemaakt…
@baars1992: Zegt iemand met een Porschelogo als PF.
@baars1992: Hey jongens, ik wou even melden dat ik ze alle 3 getest heb en de P1 toch echt het meest mega veel beterder is dan de rest en vooral super praktisch.
@bamiballeh: Is dat jou sarcastische reactie….

Ja, ik heb meermaals in de 918 gezeten (op circuit) en kan wel degelijk zeggen dat dit een heeele snelle auto is.

Als autoliefhebber in het algemeen zeg ik dat hij van styling her, het beste in huis heeft met als kers op de taart het uitlaatsysteem. Waar de P1 meer op een obese versie van de mp4-12c lijkt, naar mijn mening.

Kwalitatief gezien vind ik hem het best omdat hij daadwerkelijk multifunctioneel is, dit is de enige echt hybride auto uit het rijtje. De Porsche kan, volgens mij, als enige fatsoenlijk volledig elektrisch functioneren waar het bij de andere auto’s enkel een booster is. Daarbij is algemeen bekend dat de (bouwtechnische) kwaliteitsstandaarden bij Porsche toch wel van een ander niveau dan de Italiaanse of Engelse standaarden zijn.
@baars1992: De Mclaren kan 10km volledig elektrisch rijden, met een topsnelheid van 160km/u ;)

Styling is puur smaak, mijn voorkeur gaat wat dat betreft ook uit naar de Mclaren. De Porsche is wel mooi, maar doet mij eerlijk gezegd niet veel.

Kwaliteit zal niet veel van elkaar verschillen denk ik, maar dat kun je op foto’s niet beoordelen.
@baars1992: “jouw mening”
@baars1992: want een p1 doet een sub 6:45 ringtijd? Nee, dat dacht ik ook. Rechtelijn snelheid? Ook jammer, de obesitas porsche verliest ook daar hard. Get your facts straight, de p1 vernietigd de 918. En ga het nou niet over de “praktische” boeg gooien. Want daarvoor hebben de heren al 4 andere wagens.
@lambo4all: een 918 bedoel ik natuurlijk in de eerste zin, excuses.
@baars1992: Kwalitatief beter? Ik ben benieuwd hoe je tot die conclusie bent gekomen.

Mclaren is volgens mij belachelijk obsessief als het over kwaliteit gaat.
Het mooie van dit soort auto’s dat ze eigenlijk niet afschrijven en alleen maar meer waard worden. De auto Mclaren F1 is nu 2 keer zo duur als bij de introductie. Dus goede investering zou ik zeggen.
@chrisej2: Maak daar maar bijna 9 keer van. 600.000 pond bij introductie, net eentje verkocht voor 8,4 miljoen dollar (5,25 miljoen pond).
Ik wacht op de 14% bijtellingsvariant van de Porsche 918
@mercs: VW Polo gtd bluemotion
@mercs: Dan zal ik je iets verklappen, de 918 heeft namelijk maar 14% bijtelling.
Ik kon geen kleur kiezen dus heb er 4 besteld. Uiteindelijk is het zwart geworden. Dus heb er 3 over. Mocht je er dus nog een zoeken, i’ll do ya a great deal!
@E34M5Touring:

Ik zal aan de meid vragen dat ze het kleingeld uit m’n zakken schudt voordat ze m’n broek wast. Hebt je toevallige een oranje of een blauwe?
@Hupke: Precies, zelf je geld uit je zak halen…. Wie doet dat nou nog. Blauw wel, Oranje vond ik te mainstream.
@E34M5Touring:

Ik vermoed enkel dat paupers dat doen, da’s bijna zoals zelf je reacties typen hier op AB.

Dus euhm, doe mij die blauwe maar, je hoeft em niet in te pakken, neem hem zo wel mee.
@Hupke: idd, echt medelijden met die mensen.
@E34M5Touring:

Ah, zo schrijf je dat, medelijden. Was dat compleet vergeten. Het is moeilijk om je met zulke onbenulligheden bezig te houden vanuit een (uiteraard met goud beklede) ivoren toren.
@E34M5Touring: Contant, of kun je wisselen van 1.500.000,-?
@motoragent: Wat je wil. Heb nog wel wat in de la liggen geloof ik. Anders ga je effe snel naar de bank met mijn pasje. Regelen ze dat ff voor je joh. Geen probleem.
Waarom zou ik een P1 willen kopen? ik mankeer niets aan mijn ogen!
Ach shit! Vergeten mijn bestelling te plaatsen!
Huayra is voor mij de enige echte!
En ik mag mijzelf één van de gelukkige noemen!!!!

Zei helemaal niemand op dit blog….
@Rick-dos:

Sorry voor mijn late reactie.
Jezus, nou dan de konigsegg maar, pure armoede zeg ik je!
Ach als de gewone is uitverkocht dan komt de cabrio, de GT, de cabrio GT etc. Als je echt wilt dan is er wel wat te regelen.
Ah? Stond daar een limiet op, op die aantallen?

En hoeveel dan wel?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).