Maak kennis met de Ferrari crossover die er nooit kwam

Auteur: , 34 Reacties

En dat is, zo op het eerste gezicht, een goede zaak.

Wat hebben Aston Martin, Maserati, Rolls-Royce, Bentley en Lamborghini met elkaar gemeen? Inderdaad, ze koesteren allemaal de wens om monstruositeiten premium SUV’s op de markt te brengen. Van sportwagenmerk tot überluxe autofabrikant, iedereen wil wat Porsche heeft: een goedverkopend sufje.

Uitzondering op de regel is Ferrari, die bij monde van Fiat-Chrysler ceo Marchionne vorig jaar nog uitsloot een SUV op de markt te brengen. Waarvoor nog bedankt, Serg. Maar het had niet veel gescheeld of de vierzits Ferrari FF was een crossover/SUV geweest had er ZO uitgezien.

Oké, dat is misschien wat overdreven, maar voor het design van de in 2011 gepresenteerde FF waren meerdere ontwerpbureaus in de race, waaronder Italdesign Giugiaro, dat Ferrari probeerde over te halen om dit crossover gekkie te bouwen. Een soort FF, maar dan met een omgekeerde glimlach en het sterke vermoeden dat het om een Chinese ripoff gaat. Ferrari wees het ontwerp wijselijk af.

De foto’s van dit ontwerp zijn voor het eerst naar buiten gebracht. Volgens Corriere della Sera is de auto in het bezit van een privéverzamelaar. Het is verder niet bekend of het om een rijdend exemplaar gaat, maar gezien het gebrek aan buitenspiegels gokken we dat dit slechts een mock-up is. En als je de volgende keer een FF ziet, wees dan weer even blij dat Ferrari met Pininfarina in zee ging voor het ontwerp.34 reacties

*zoekt een kots zakje* blegh wat een lelijk ding. houden bij een mock-up…
@gwnbmw: De achterkant doet me denken aan een peugeot, de 407 sw denk ik zo uit mn hoofd ):blegh:(
@gwnbmw: Er zijn weinig auto’s die de wansmaak van een merk kunnen benaderen zoals BMW heeft gedaan met de Active Tourer, maar Ferrari had hiermee zeker een kanshebber in de markt gezet…..
Jullie vergeten de spyker D8 ssuv peking to paris, wat een vooruitdenkende man, die victor muller
Ferrari 500X viagra goede benaming?
@henkhupelschoten: als hij daar een jaar of 8 geleden al z’n geld op had gezet was het misschien nog wat geworden met Spyker
@debunker: voetnoot; dat deed-ie ook..
Jezus wat lelijk. En duidelijk dat ie niet kan rijden. Met ruiten zo donker zit er waarschijnlijk ook geen interieur in.
Ik zeik ontwerpen niet vaak af, mede met de gedachte dat er ook weer mensen zijn die het mooi vinden. Maar godskolere hee, wat een afschuwelijk ding!
Dan is de FF toch goed gefloept vergeleken met dat ding, doet me ergens aan Peugeot denken van een aantal jaren geleden. Al mogen ze die goedkoop ogende roostertjes wat mij betreft weglaten bij de FF.
@frietjemet: Ja de FF floept best lekker
De eerste helft ziet er prima uit eigenlijk, alleen richting de achterkant wordt het rap slechter. Kent iemand een auto met een vergelijkbare neus? De neus komt me namelijk heel erg bekend voor, maar Google afbeeldingen geeft geen antwoorden. Ik dacht zelf aan de Cayenne, maar dat is ‘m ook niet.
@knipperlichtje: Nissan 350Z?
@knipperlichtje: foto 4 deed mij denken aan een Mitsubishi Eclipse van het modeljaar 2005
@kaya: @mikke jullie snappen precies wat ik bedoel. Er zit iets herkenbaars in de grille, maar ik kan het maar niet plaatsen. Zal wel een of andere obscure kitcar zijn geweest.
@knipperlichtje: Toyota Celica.
@racenderechter: we hebben een winnaar!
Word ie nou F151 genoemd?
En dat is maar beter ook!
Vind het mooier dan die Porsche vrachtwagens of suf BMW coupe…
Maar mooi vinden doe ik het niet..
Het heeft wel wat weg van de Corvette C7 vind ik, maar dan een stuk minder geslaagd…
Maar goed dat t niks geworden is!
ziet er niet zo verkeert uit een soort kleine Cadillac SRX uit 2008 maar een Ferrari crossover nee dan is het goed dat hij er nooit gekomen is!
Het kontje vind ik dan wel weer wat hebben….
Had Porsche die wijsheid ook maar gehad en al hun energie gestoken in hun enig echte bestaansrecht.
Ferrari toont al jaren aan dat een sportwagen merk met een steengoede naam, wat Porsche ook had, dit soort rommel niet nodig heeft.
Zo erg vind ik het eigenlijk niet eens… Kon veel verschrikkelijker, mijn inziens.
Ik geloof er helemaal niets van. Ik acht het zeer onwaarschijnlijk dat Ferrari zo een model verkoopt / weggeeft. Ferrari is zeer zorgvuldig met zijn oude Interne design studies, zeker zo een gevoelig model waar zoveel om te doen is geweest.

Ik denk zelf dat het hier gaat om of een voorstel voor een custom made model of een voorstel gemaakt buiten ferrari om.
Waarom hebben se niet echt een rijdend ding ervan gemaakt
Het lijkt een beetje op poep
Ach mensen, iedereen loopt wel te zeiken maar zodra er een Ferrari logo aan vast hangt zijn er posters boven bedden, model auto’s en is het geld waard. En dan wol iedereen het ineens hebben
Is dat FF schrikken!
“gezien het gebrek aan buitenspiegels gokken we dat dit slechts een mock-up is.”
Want met die roodmetallic gelakte ‘achterlichten’ heb je verder ook geen enkel houvast voor die theorie…
Gelukkig maar
Is iemand de Ferrari 408 opgevallen naast de auto… 1 van de 2 ooit gebouwd… Waarvan 1 met 4wd en 1 met aluminium chassis?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).