Maar…wanneer is die huldiging nou eigenlijk?

Auteur: , 63 Reacties

Een typisch gevalletje van hoogmoed komt voor de val. De godenzonen rookten een zware pijp vanmiddag.

Ajax-bus

Het zal de (sportminnende) Nederlander niet ontgaan zijn vandaag; de favoriete voetbalvereninging van Jack van Gelder ging vanmiddag ten onder in de lentehitte van de Vijverberg. Na ontsnappingen tegen Utrecht en Heerenveen leek het kampioenschap in kannen en kruiken, maar op de laatste dag van de competitie vielen de Amsterdammers alsnog in het zwaard de hooivork van de superboeren.

De spannendste seizoensontknoping sinds 2007 kwam voor iedereen totaal onverwacht. Ook de PR-lieden van 020 hadden er kennelijk totaal niet op gerekend, getuige de feestelijk versierde spelersbus waarmee de Ajax-selectie afreisde naar het pittoreske Doetinchem.

De wedstrijd waarvan de uitslag van te voren eigenlijk al vaststond, ontplofte echter in de 55ste minuut. De haarloze held Bryan Smeets kreeg een voorzet van rechts en tikte de bal achter doelman Cillessen. Hierna stichtte alleen de druistige dribbelaar Younes af en toe nog gevaar voor de goal van de achterhoekers. Het mocht echter niet baten, want de nummer 17 van de ranglijst hield de kampioen-elect op een gelijkspelletje.

Omdat PSV met het gebruikelijke sprankelende voetbal wel won van Zwolle, kregen de stickeraars de droeve taak om de vastgekleefde ronkende teksten op de bus weer te verwijderen.

Omdat dit een auto-gerelateerd bericht is mogen bus-connaisseurs zich overigens melden om te vertellen welk merk bus het hier betreft. is het een Berkhof? Een BOVA?

Image-Credit: Martijn Walters via Twitter63 reacties

-edit: relax guys, ok het is misschien niet de introductie van de nieuwe Golf, maar als het nieuws van de dag een linkje heeft met iets uit de automotive sector doen we dat hier ook. Al jaren. –
@hummer95: Laatste alinea even lezen, misschien?!?
@hummer95: Op apparata zie ik wel eens artikels met babes langs komen. Heeft niks met tech-nieuws te maken maar toch (zeer) leuke afwisseling. Daar is een (auto)blog ook voor lijkt me! :)
Ik heb he-le-maal niks met voetbal, maar een random artikel op zijn tijd kan ik wel mee leven.
@racerx:er was wel een raceklasse waar voetbal clubs formule wagens hadden
Hahahahaha geweldig,
Ik zag net een goeie voorbij komen:

Op een schaal van 1 tot 10, hoe kwaad zijn Amsterdammers?

Oh wacht, er is helemaal geen schaal πŸ˜‚
@marijkes: al is het verdriet als Ajacied nog zo groot, kijk naar 010 en je lacht je dood.
@jaguarjunk: die wonnen toch wel wat dit jaar?
@rolov: troostprijs UEFA kwalificatie door knvb beker. Levert iets minder op dan CL voor Ajax en PSV
@marijkes: Ben ik de enige die twijfelt of je echt een vrouw bent?
@licht: nee, en dat vind ik niet gek ook, iemand heeft m’n neppe profielfoto al een paar topics geleden geexposed, maar ik ben wel echt een vrouw met liefde voor alles wat wielen heeft, verwar me niet meer golddigger. Rij zelf motor en auto.
@marijkes: Groot gelijk! Vanop de achterbank is het ook prettig rijden, soms.
@oranje123456789: je hoort dat er een vrouw is en je komt meteen niet meer uit je worden… Ik begrijp niet wat je precies bedoelt met je achterbank verhaal
@marijkes: relax, i’m just breaking your balls, wat zijn ‘ollanders sensitive mensen
@oranje123456789: ze heeft geen balls zegt ze net.
-edit: klaar nu-
@jaapiyo: *badumm tsjj*
Wat een ongelooflijk slecht artikel… Ik als Ajacied zijnde zit hier verdrietig op de bank na vanmiddag en dan hoop ik wat leuks over auto’s te lezen op AB. Lees ik ineens een of ander Ajax afkrakend en PSV lovend artikel waar ik en menig ander totaal niet op zit te wachten! Als je dit soort artikels wil schrijven ga je maar naar PSVBlog of iets dergelijks, maar hou je voetbalmening hier alsjeblieft voor je!
@lamborghinibrapa: Nou ja, zo erg is het niet toch. Met die salonremise hebben ‘jullie’ wel de tweede plek veiliggesteld…

(copyright: de Speld)
@lamborghinibrapa: dit heeft niks met psv lovend te maken, ajax was gewoon errug ego om voor de wedstrijd op de bus te plakken kampioen te zijn.
@lamborghinibrapa: Uithuilen en opnieuw beginnen, als je de kop had gelezen, dan wist je dat je dit artikel over moest slaan.

Door de vraag over die bus, is het een auto gerelateerd onderwerp, dat jij het allemaal verkeerd opvat is niet Autoblog’s probleem.

Als liefhebber van het oorspronkelijke Ajax-voetbal, jaren 1980-2000, vind ik de wijze waarop Ajax het kampioenschap laat liggen, onvolwassen, knullig en onnodig.
Daardoor is de winst van PSV terecht en van harte gefeliciteerd met het landskampioenschap.
Ajax is niet meer van het niveau, dat Ajax wel denkt uit te stralen en daarvoor zijn zij vandaag genadeloos, door eigen toe doen, afgestraft.
Meer is het niet, maar minder ook niet.
Over na de orde van de dag.
@lamborghinibrapa: net zoals VAG, hoogmoed komt voor de val!

Vanochtend waren veel supporters al feest aan het vieten. Het kon niet kapot want de ‘godenzonen’ zouden dit klusje wel even klarenπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
@lamborghinibrapa: ik als Doetinchemmer ( en neutraal voetbalkijker) kan er de humor wel van in zien. En voor elk artikel geldt: als je er niks van wilt weten, lees het dan niet.
@soes750: Of reageer, lezen mag altijd.
@lamborghinibrapa:

Relax! Het is mooi weer en PSV is kampioen!
@lamborghinibrapa: Stel je niet zo aan en ga hier niet huiliehuilie doen. Ajax heeft ’t gewoon verprutst in een potentieel makkelijk te winnen wedstrijd. PSV had ’t wat dat betreft vele malen moeilijker tegen PEC. Proficiat PSV met het welverdiende kampioenschap. Volgend jaar beter Ajax..
@lamborghinibrapa:
En zie hier het probleem van het dat hele fenomeen ‘voetbal’. Allerlei mensen nemen het veel te serieus…..
via Android app
Volgende week een bericht over een nieuwe MAN?
Mooi!
PSV rijdt in ieder geval (mag ik hopen) met een VDL bus.
@trustmeiamanengineer: Wimpie sponsort psv! Er wordt ook gewoon met een VDL gereden, was vorig jaar ook zo aangezien Mercedes-Benz zelf ook sponsor is. Eindhovens trots. Hulde aan de rood-witte! Wat een mirakel, heb het allemaal moeten volgen via de radio. Wat een dag!
@henkhupelschoten: Denk maar niet dat VDL die bus sponsort aan PSV… Ik werk toevallig voor de uitvoerende organisatie en die hebben de bus gewoon moeten aanschaffen!
@jaapiyo: de favoriete voetbalclub van Jack van Gelder is AFC, niet Ajax ;-).
@willeme: jack is gewoon een Ajacied in hart en nieren, maar vertelt dat niet op de nationale tv, that’s all.
Wanneer komt er een review van de nieuwe Van Hool?
Genieten hier, hoe meer reacties van ajacieden die sinds vanmiddag net als Fank de Boer kijken hoe beter.
Huh, ik dacht dat ik de Autoblog app had geopend?
Ach .. De 1 is voor PSV .. De ander voor BMW ..

Ergens voor is immers even dom als tegen zijn ..
Ach ja, ik snap ze ook wel. Ikzelf ben een Ajacied (best een fanatieke dus ik heb er aardig de P in), maar 9 van de 10 keer weet Ajax daar te winnen met een nulletje of 5. Vandaag was helaas net die ene keer dat dat niet het geval was. Ik moet dan ook eerlijk toegeven dat PSV, als je kijkt naar het hele seizoen inclusief Europees voetbal, de terechte kampioen is. Neemt niet weg dat ik toch best pissig ben. Maar morgen weer een nieuwe dag, zondag hopelijk weer een mooie race van Max en na de zomer weer een nieuw eredivisie-seizoen. Rest mij alleen nog de PSV’ers die hier actief zijn te feliciteren. Volgend seizoen weer nieuwe ronde, nieuwe kansen.
@viezefreddyw: eerste normale reactie die ik lees van een Ajacied!
@viezefreddyw: +1 voor de sportieve reactie. Top.
@viezefreddyw: Eens en amen.
Hou het maar gewoon op artikels over auto’s.. Zijn jullie wat beter in.
KAMPIOENEN!

Gefeliciteerd PSV Eindhoven!
huh feyenoord was toch laatst al helemaal blij. Is het dan nog niet over raar..
Van nu af aan lezen we alle artikelen van @jaapiyo onbewust met een zachte g…
Wie had dat gedacht.
Van lachen om de “troostprijs” in Rotterdam, naar helemaal niks in Amsterdam :p haha
Ach, bij ons in Twente hebben we heel andere zorgen. Maar om het over de bus te hebben, die is van Oad. Al die mensen die daar hun baan verloren hebben, dat is toch wel een paar tandjes erger dan een verloren kampioenschap,want dat begint over een paar maanden gewoon weer opnieuw.
@mashell: na de doorstart is OAD geen schim meer van wat het ooit is geweest. Ook de klantenservice en dan met name de klantvriendelijkheid is ver te zoeken. Ze laten mensen bewust ruim een halve dag in een veredelde buurtbus rondrijden terwijl ene comfortabele touringcar wordt beloofd.Dus ik denk dat men bij OAD blij mag zijn met elke vorm van klandizie zelfs al is het een klant uit Amsterdam.

Ik dacht dat de Oostenrijk groep uit Diemen vaste vervoerder van Ajax 1 was?
Het is dat ADO midden in het seizoen ff Chinees moest halen voor de club, want anders waren we gewoon kampioen geworden natuurlijk. Das logisch…
@Rick-dos: ajax*, niet jullie. Jij voetbalt niet op dat veld vriend.
@lambo4all: Nee, klopt. Anders waren we sowieso kampioen geworden.
@Rick-dos:

Man ..
ADO is op zo verschrikkelijk veel vlakken kampioen ..
Voor dit geneuzel in de marge was geen tijd meer ..
@lincoln: Precies. Over de kruimels als een landskampioenschap mogen de andere clubs vechten.
De bus betreft een VDL Synergy. De naam BOVA wordt al een tijdje niet meer gebruikt.
Sinds ik hetero ben interesseert voetbal mij nix meer ..
O heb ik iets gemist? Heb de hele dag bij moeders in de tuin gezeten.
Typisch voor het Nederlandse volk, altijd te vroeg juichen . . .
Omtrent de bus. Kan misschien wel een VanTTool zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).