Maken of kraken, deze Alfa-Romeo 6c

Auteur: , 44 Reacties

Is het een mini-LaFerrari, een grote 4c, een Ferrari 458 met een iets andere koets, of een op zichzelf staand model?

Goed, het is een concept en het is dus alles behalve zeker dat hij er komt. Maar het feit dat ze bij Alfa aan het experimenteren zijn met sportwagen, is sowieso een goed teken. Meer moeten er komen. De 8c was een beauty, de 4c is ook alles behalve verkeerd, dus er mag wat mij betreft best een modelletje tussen komen.

Mijn Italiaans is niet meer wat het geweest is (dat van Google Translate overigens ook niet), dus ik probeer het Italiaanse artikel maar zo goed mogelijk samen te vatten in het Nederlands. Hij is gebaseerd op een 458, maar vanwege de naam kan die motor er nooit in, er moet dus een 6-clilinder worden ingebouwd. En laat Alfa die nou net in huis hebben, eentje met 510 pk zelfs. Verder zit er een open-daksysteem op dat veel makkelijk werkt dan de targa-achtigen die we tot nu toe hebben gezien. De ontwerper wil daar een patent op aanvragen.

Maar goed, wat mij betreft sleutelen ze nog een beetje door totdat ze het uiterlijk van de magische 8c hebben benaderd. Deze hoeft van mij persoonlijk niet zo, maar het idee van een extra sportwagen van Alfa is geweldig.44 reacties

Maken natuurlijk!! Vind het wel een beetje op een Ferrari lijken
@e36m3gt: of een NSX
@janjansen: En nog wat van een Mclaren hier en daar
@hight96: als ik zo de design lessen van Michiel vd Brink nog eens teruglees zie ik wat er oa met het ontwerp mis is: De optische massa van de wielkasten klopt niet. Het ziet er daardoor wat log uit.
http://www.autoblog.nl/archive/2006/11/17/optische-massa
@JanJansen: lap zeg! Ik kende heel die reeks columns niet, zeker van net voor mijn tijd. Verdorie nou kom ik vandaag alwéér niet aan werken toe :(
Alfa Romeo kennende zal deze prachtige wagen volgend jaar/2020/niet/wel/niet/2027 in productie gaan
Kraken, te weinig Alfa dna
@w115: die DNA knop monteren de jongens van Maserati, die zo’n project prima kunnen uitvoeren, vast wel. Alfa moet zich concentreren op de opvolgers van de Guilietta misschien ook de Mito. Als ze het 4C project als mislukt beschouwen en toch nog een image bouwer nodig hebben dan kunnen ze dat prima aan Maserati uitbesteden, die hebben het met de 8C ook goed gedaan.
Ohjej, Alfa fanboys in 3…2…
Voorkant en zijkant geweldig, achterkant te veel 458
@lotuselises2: *488 ;)
Mooi, geen alfa voor mij. Doe mij maar een spirituele opvolger van de 8C en als hij er exact hetzelfde uit ziet vind ik het ook best.
Waarom zouden ze deze baseren op een ouder model ferrari? Denk dat dit op basis zou moeten zijn van de 488 aangezien de koelsleuven zowel aan de zijkant als achterkant overeen komen met de 488.
Love it, mits geen 8c prijzen gevraagd gaan worden
@beemerc: wat denk je zelf
De achterkant doet me denken aan die op de ferrari 458 one-off die hier pas langskwam
Trekt op geen bal , sorry
Maken, prachtig design
Wat jij met de 8C hebt heb ik met de 4C.

https://www.alfaromeousa.com/content/alfausa/en/cars/alfa-romeo-4c-coupe/_jcr_content/image.img.png/1461766666171.png

De Alfa 4c is prachtig dit is wat men noemt kunst op wielen. Het leukste nog is dat Alfa ons met de 4c laat zien dat leuk rijden niet heel erg duur hoeft te zijn.

Ik weet niet wat ik van dit concept moet vinden als die in een verdere stadium is zou ik een beter beeld kunnen vormen. Van voren best fraai en typisch Alfa, maar vanaf de zij-en achterkant gewoon Ferrari. Dus ik weet het (nog) niet.
Allemaal net niet
Ik dacht dat de 4C als een drol verkocht en dat Alfa zich moet richten op normale auto’s zoals de Giulia, Giulietta en de Mito waarvan de laatste broodnodig een vervanger nodig heeft. Ik denk dat nog een sportwagen Alfa Romeo niet nodig heeft en het dan al zeker niet zal redden.
Dit is zoals die fotosoepjes van X-Tomi Design: leuk, maar zonder enige nieuwswaarde.
Je kijkt naar het ontwerp van een student die bij de afdeling Engineering “Enzo Ferrari” in Modena een Alfa 6C Concept moest ontwerpen. Er is geen sprake van dat dit ding ooit in productie gaat. Gelukkig maar…
Maken natuurlijk
Maken!!!!!!! Ziet er gelikt uit???
Alfa Romeo kan zich beter gaan concentreren op een goed verkoopbaar volume model.
@maxidyne: Euh, Giulia? Stelvio? Wel een beetje blijven opletten..
Achterkant gewoon een 488
Waar kan ik hem bestellen, damn!
Volgens Sergio Marchionne is deze al 1300x verkocht? Ot: maken!
Volgens de kenners hier is een 159 mooier…
@850t5r: Wat mij betreft hebben die ‘kenners’ groot gelijk.
Ontzettend mooi
Maak er een Maserati Merak van, als concurrent van de Cayman.
Eh ja doen! Alfa is een heerlijke weg ingeslagen met alleen maar pret auto’s
Alles beter dan de 4c
via Android app
Tesla frontje..
Doe mij maar een Maserati op basis van de LaFerrari. Bij de Enzo was de MC12 ook een stuk mooier….
MAKEN!
Ik ben er geen fan van. Doe mij maar gewoon een 4C of 8C, of een andere 6C die wat minder op het design van andere auto’s leunt dan deze.
Rare proporties, laat maar zitten.
BMW i8 was het eerste wat in me op kwam
Maken
Ja gewoon maken!
Als het al gaat gebeuren vinden ze het waarschijnlijk ook niet meer dan normaal dat je er hetzelfde ( of misschien wel meer.. ) voor gaat neerleggen dan z’n grote broer..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).