Man laat Ferrari poetsen, krijgt hem zo terug

Auteur: , 78 Reacties

Knappe poetser die deze krassen nog wegkrijgt.

Ergens in het Britse Portsmouth loopt nu een ontzettend chagrijnige Ferrari 458-rijder rond. Die bracht zijn bolide namelijk bij een ‘valeter’, met de opdracht om de 458 weer showroomstaat te brengen. Maar in plaats van een verse dosis glim en bling, gaf hij de 570 pk sterke auto hier en daar een nieuwe ronding. Zowel linksvoor als rechtsachter ligt de auto behoorlijk aan gruzelementen, omringd door stukjes van de ophanging.

Autojournaliste Nancy AtkinsonTurner was erbij en deed via de Twitters verslag. Ze vermoedt een combinatie van uitgeschakelde traction control en een nat wegdek.

Klinkt plausibel, Nancy.78 reacties

Is het nog wel verstandig om je auto alleen achter te laten bij een poetsbedrijf
@toeter11: Ja hoor, niemand zal met je Peugeotje een testrit langs al z’n vrienden gaan maken.
@toeter11: Heb enkele jaren weekendwerk gedaan op een carwash in mijn studententijd. Als er een snelle of exclusieve wagen binnen kwam ging de baas er altijd een ritje mee doen. Denk dat dit op alle carwashes zo is.
@fejjie: Ik gok van niet. Er zijn ook bedrijven die wel professioneel om kunnen gaan met hun werk. Ik zou er altijd even bij vermelden dat ik de KM stand heb opgeschreven. Dan krijg je dit soort nonsens ook niet.

Maar als je een goede auto detailer zoekt zal hij zich echt wel kunnen beheersen vermoed ik.
@911GT2: Met al die horrorverhalen die je leest over monteurs die Mercedessen 300SL’s te barsten rijden of poetsertjes die je Ferrari verfrommelen, zou ik een Post-It op de kilometerteller plakken met de huidige stand erop. Valt lekker op zo’n geel plakkertje. Dan mogen ze van mij max. 200-300 meter gereden hebben, want je moet hem natuurlijk wel af en toe verplaatsen. Stelletje idioten!
@Vincegail: Ja nee, nu neem je allemaal dingen aan en toon je je onderbuikgevoelens…
Natuurlijk heeft de betreffende poetsmeneer zich keurig aan de wettelijk snelheid gehouden en heeft ie geen één keer even het gas ingetrapt van die magistrale 570pk Ferrari V8. ;-)
@911GT2: In mijn regio niet ver van Knokke (België) is er een carwash die gewend is om super/luxury cars te zien. Meesten gaan ook bij die carwash hun dure auto wassen, het is snel, duur en kwaliteit!
@toeter11: nou ik kan je vertellen, ik had mijn gazelle naar de garage gebracht om de zomer banden er op te laten zetten en kreeg hem terug met houten wielen. Maar hij was dan wel weer gepoetst en er zaten 36 inch houten velgen onder deze zeer comfortabel rijden. Het waren driespaaks velgen met vier spaken. Het hout was net gelakt maar kraakt nog wel. Dus ik raad het aan om je auto niet te laten poetsen bij de fietsenmaker. Wel zal ik er houten velgen van carbon onder laten zetten in de supermarkt! Mvg norge
@norgge: Ik begrijp geen ene moer van wat je zegt, jongeman.
@norgge:

valt ook niet op, “ondertekenen” met norge
@norgge: Net doen of je mij bent hoe zielig ben je dan?
Zeg, @ricardo mag dat zomaar ? Een ander zijn nick pikken?
Wat een zeldzame sukkel ben je toch als je met nat wegdek het tractioncontrole systeem van zo’n straatraket uitschakelt…
@lemans96: Ongeveer net zo zeldzaam als degene die aannames van een ander voor waarheid aanneemt. Aquaplaning zou net zo goed kunnen. Of wat dan ook.
@E34M5Touring: Tuurlijk joh, met je trieste ‘not guilty untill proven otherwise’. Het is overduidelijk dat, gezien de schade, deze meneer een uiterst domme fout heeft gemaakt.
Daar heeft elk normaal mens met een stel fatsoenlijk werkende ogen en hersenen geen aannames voor nodig.
Moderne sportscars als deze 458 zitten zo vol met allerhande veiligheidsvangnetten dat ze echt niet zo maar fkes wegbreken en zichzelf vernietigen als er een plasje water ligt.
@lemans96: Overduidelijk inderdaad. Zeker omdat je totaal geen enkel idee hebt wat er gebeurt is en je aanname volledig baseert op een muts die graag trending topic wil worden op twitter. Echt een kwalitatief stukje onderzoek…… @Vincegail: Misschien heeft de klant gevraagd dat de auto bij hem wordt teruggebracht. Feit blijft, je hebt er niet bij gestaan noch de directe betrokkenen gesproken. Dus het blijft een aanname. En dan is het lekker makkelijk om die gast af te zeiken. Als hij ergens voor heeft moeten uitwijken ofzo….
@E34M5Touring:
@lemans96

Meiden, ik snap jullie niet, ik lees jullie comment altijd graag, maar waarom hebben jullie toch zo’n kort lontje tegen elkaar?

Als aanname over dit gevalletje waterschade zou de oorzaak mogelijk kunnen zijn :
– Dat de Ferrari mijnheer zijn wagen gebracht zou worden na de ‘beurt’
– Tijdens het reinigen van het interieur er op bepaalde gevoelige Italiaanse knoppies is gedrukt om de boel schoon te krijgen toch ?
@desjonnies: Je zegt het zelf al. Er zijn zoveel scenario’s te bedenken. Maar voor Meneer Lemans96 is dit allemaal bullcrap. Het is overduidelijk een fout van de bestuurder. Hoe ie dat weet? Onderbuik en twittermevrouw.
@E34M5Touring: Het rechterachterwiel is afgebroken en het camber en uitspoor van het linkervoorwiel is zodanig veranderd dat je rustig kan aannemen dat er veel te hard gereden is. En dat heeft verder niets te maken met al dan niet toestemming om met de Ferrari te rijden/afspraak om hem naar huis te brengen. En per ongeluk de Manettino in de verkeerde stand zetten veroorzaakt dit soort schade ook niet.
Gevalletje geen respect voor andermans eigendommen en gassen als een gek komt dichter in de buurt.
@Vincegail: Ja? Weet je waar ie tegenaan is gebotst dan? Dus aannames.
@E34M5Touring: Maakt dat wat uit dan? Zal de eigenaar lekker aan z’n anus oxideren of z’n Ferrari nu tegen een boom, een blok beton of een roze olifant is gereden. Als er voorzichtig mee gereden wordt, is de schade niet zoals op de foto’s. Dat heeft echt niets met aannames te maken, maar met gezond verstand en middelbare school natuurkunde.
@Vincegail: Ok man. Blij dat je zo zeker van je zaak bent. Mocht je ooit met justitie in aanraking komen, hoop ik dat je, wanneer zij je veroordelen op aannames, dezelfde kijk op het verhaal hebt.
@Vincegail: Ja? Misschien had de eigenaar die maninetto wel gewoon in de ‘verkeerde’ stand laten staan, omdat het droog was toen hij hem wegbracht. Het kan dus best zijn dat de poetser helemaal niet aan die maninetto gezeten heeft omdat-ie niet weet waar die voor is.

Kortom, nog een aanname…
@potver7: Dat is inderdaad een aanname. Maar niet de mijne. Mijn aanname (lees: overtuiging gezien de schade die is berokkend) is dat de poetsert veel te hard heeft gereden. En dan zijn aquaplanning, manettino’s, uitwijkende vrachtwagens of overstekende kinderen extra factoren die bijdragen. Maar de eerste fout die nooit had mogen gebeuren is dat er te hard gereden is.
@Vincegail: Wij hebben het hier dan wel over aannames maar ik zelf baseer mijn aanname op mijn eigen kennis. ‘A well educated guess’, zoals de engelsen dat zo mooi plachten te zeggen. Dat er hier nu aardig wat mensen rondhobbelen die ‘not well educated’ zijn, tsja, daar kan ik ook weinig mee…
@E34M5Touring: Ik denk dat Ferrari nog maar weinig auto’s zou verkopen als ze de sterke neiging zouden hebben om bij lage snelheden, zonder aankondiging, zichzelf van hun linker of rechter achterwielophanging te ontdoen.
Je kunt nu wel bij hoog en bij laag je zwakke puntje blijven verdedigen, feit blijft dat deze schade,op het oog al, duidelijk is ontstaan door een impact waar veel kinetische energie is vrijgekomen en het dus duidelijk is dat hier niet met normale snelheid is gereden. Toegegeven, je moet wel enige basiskennis der natuurkunde beheren om je daar een goed beeld bij te kunnen vormen…
@lemans96: Wie zit hier nou bij hoog en laag z’n punt te verdedigen. Het enige feit hier is dat niemand er bij is geweest en dus niet kan oordelen over de toedracht van dit ongeluk. Dat jij dan met een bevooroordeelde reactie komt is niet meer dan logisch maar daardoor nog niet correct. ;)
@E34M5Touring: Als ik niet beter zou weten, zou ik denken dat ik hier met een ambtenaar van doen had.
Maar goed, het is duidelijk dat jij een beetje een probleempje hebt met mijn duidelijke meningen en mijn mogelijkheid om snel een situatie te kunnen beoordelen. Het zij zo. Het zou je verder sieren om wat minder gefrustreerd op mijn posts te reageren. Is ook minder vermoeiend voor onze medebloggers. ;-)
@E34M5Touring: “en je aanname volledig baseert op een muts die graag trending topic wil worden op twitter.”

Nee menneke, ik baseer mijn oordeel op de zeer duidelijke foto’s bij dit ongeluk. Elke halve zool kan daar uit opmaken dat dit niet is gebeurt tijdens een braaf en voorzichtig ritje…
@lemans96: Ik ben blij dat je zo overtuigd bent van jezelf.
@E34M5Touring: Ik kan je vertellen dat het inderdaad heel handig en vaak zeer voordelig is om dat te zijn. Scheelt een hoop onduidelijk en oeverloos gezever met onkundige figuren. ;-)
@lemans96: Ik kan me inderdaad voorstellen dat weinig mensen de tijd nemen om met jou een gesprek aan te knopen.
@E34M5Touring: Hahaa, kinderachtige opmerking van je. Ik had niet veel anders verwacht hoor…
Verders heb ik over gesprekspartners niet te klagen. Werkelijke passie voor iets word doorgaans namelijk veel meer gewaardeerd dan pretentieus autogeleuter van te dikke SUV rijders.

P.S. Is you niet toevallig een dikke vrind van die gebande bart123enzo?
@E34M5Touring: De Ferrari had nooit buiten het terrein van dat poetsbedrijf moeten komen. Dus toen meneer de crashert dat terrein verliet, ging ie al in de fout. Hoop dat ie goed verzekerd is.
@Vincegail: tenzij (en dit is al vaker geschreven) de eigenaar gevraagd heeft om de auto voor zijn deur weer af te leveren……..

PS. Wat is niet zo handig vind, is om een auto te laten poetsen terwijl het buiten regent. Kun je thuis weer met je zeem aan de gang. Hoewel dat nu even niet meer nodig is ;-)
Wow dat is echt erg:-(!
Wat deed die poetser überhaupt daar op die weg?
Die heeft ‘m een mooie poets gebakken…
bijzondere variant van; “de plaat poetsen”.
Het is een risico dat je neemt als je je wagen aan een ander meegeeft.
@Hupke: Doe toch normaal..
Dus je moet altijd maar alles in je reet steken?
Leuk zo’n leven waarbij je niemand kan vertrouwen.

Oh wacht, het is een Ferrari dus hij is rijk..

Idd, verdiende loon, toch zat geld, wat inherent aan belastingontduiking is.
@kaasboerin:

Geef jij je wagen mee aan een onbekende?
@Hupke: Onbekende? Dit is toch gewoon een poetsbedrijf?
Jij bent zo iemand die ‘eigen schuld’ zegt als je auto gejat wordt omdat je naast alarmklasse 5 niet nog eens camera’s had hangen?
@Hupke: Die kerel moet gewoon zijn auto daar laten staan en hem zelf komen ophalen, dan had hij dit natuurlijk voorkomen, als mensen erin gaan rijden dan moet je ook niet gaan janken dat je auto gecrasht is. Een wijze maar dure les.
@kalax3: Zelfs met een sportwagen als een Ferrari kan je normaal rijden. Je betaald iemand om ‘m te poetsen, niet om er mee te gaan rijden/scheuren. Tsja, hoop dat hij verzekerd is!
@kaasboerin: dus volgens jou is iemand die flink wat geld heeft een belastingontduiker? Hoe simpel kunnen mensen zijn! MIsschien heeft die persoon keihard gewerkt, eigen bedrijf opgericht en dat weer voor een goed bedrag verkocht en daarmee die Ferrari gekocht.
Bij de verzekering van de carwash zullen ze niet lachen.
die is er ook met een harde borstel overgegaan :d
Gewoon mensen die de definitie van respect niet kennen, maakt niet uit of je veel of weinig geld hebt, dit doe je gewoon niet met andere mensen hun bezittingen. En ze moeten ook niet afkomen met ” ik wou hem gewoon droog rijden” want dat’s ook flauwe kul.
@samoht: er staat “valeter” dat doet me een haal en breng service vermoeden. Dan zullen ze er wel mee moeten rijden.
Haha ja een uitgeschakelde tractioncontrol en nat wegdek, zo ziet mijn ritje op een natte dag er ook uit. Maar gek genoeg ben ik nog nooit zo geeindigd. Hhmm misschien zou hij wel als een gek hebben gereden.
Die heeft hem een mooie poets gebakken…
En daarom horen dit soort auto’s standaard een “valet” sleutel te hebben. De computer zet dan alles op veilig en beperkt het toerental. Ik heb dit soort verhalen te vaak gelezen.
Ik noteer standaard de km en dagteller stand als ik mijn auto bij een garage/schadehersteller/autopoetser afzet.
Aangezien ik al het onderhoud zelf doe, hebben ze geen van alle reden om er meer dan 1 km mee te rijden.
Ja sommige bedrijven zijn nou eenmaal niet zo professioneel.
Ik ken ook genoeg andere bedrijven die fun-rondjes gaan rijden met auto’s van klanten.
Zelfs andere klanten laten rijden in auto’s van klanten (hoeven ze geen demo auto te regelen).
Vrienden laten rijden in auto’s van klanten (zelfs tot Ferrari’s aan toe)
Dit soort voertuigen zijn per definitie krengen om mee te rijden
Da’s geen aanname, dat is gewoon zo.
Ze zijn mooi, vurig en tempramentvol, eigenlijk alles wat je als man in een roodharige schone zou zoeken.
En op een nat wegdek gaat dit nog eens x10 op.
En da’s bewezen, gezien het aantal crashes met dit soort voertuigen.
Ik ben dan ook van de stellige overtuiging dat een ieder die zich zoiets aanschaft eigenlijk een hele diepe morbide doodswens heeft.
Want als je ermee pruttelt op de weg zoals je met een Opel ( ik noem maar een merk, had net zo goed een Citroën kunnen zijn) zou doen, dan ben je een watje.

Je wordt ook constant door je medeweggebruikers geobserveerd en er wordt getaxeerd of je wel cojones hebt
En driewerf NEEN ik heb er nooit eentje gehad maar wel de vriend die er eentje heeft die ik af en toe mag uitlaten.
( een wat ouwere al, maar wel in absolute topstaat )

En eigenlijk ben ik altijd weer dolblij als ik hem weer terug kan zetten op zijn plek en nix geraakt heb en nix opgeblazen heb.

Want bedenk je wel : wat hier is gebeurd, had een ieder die niet iedere dag met zo’n ding rijdt en ermee vertrouwd is kunnen overkomen.

mijn advies : zoek een roodharige schone……………………..
@desjonnies: mijn schoonpa heeft een snelle Porsche 997, je kan zelfs een chimpansee achter het stuur zetten en er is niks aan de hand…zolang je de hulpsystemen maar aan laat staan. Pedaal in het tapijt duwen en hij gaat zonder rare acties als een raket vooruit. Zet je de traction+stabilty control uit en alles in de sportstand is het een totaal andere wagen.
@RudyV: Ik wou net zeggen, de tijden dat je bijna je poot brak om de koppeling in te kunnen trappen zijn voorbij.
@kaasboerin: ja de versnellingsbak voelt gewoon hetzelfde als die van een bmw 318i
@RudyV: Dat valt ook weer mee denk ik.. huidige 325i koppelt wel een tik zwaarder dan mn vorige 318.
@kaasboerin: ja die zal wel een sterkere bak + koppeling hebben.
Maar om maar aan te geven dat zo’n Porsche bak echt niet heel speciaal voelt.
Als ik mijn auto bij de garage afgeef dan onthou ik de km teller etc. Heb in het verleden gehad dat mijn tank bijna leeg was terwijl ik daarvoor getankt had.
Tip : tegen garages zeggen dat je de km teller gekeken heb als je laat staan.
@bmw7: of tegen de garage zeggen, minimaal 100km proefrit om te checken of jullie alles wel weer goed hebben vastgedraaid.
@mashell: minimaal ahahah dan is mijn kwart tank al leeg
@r32turbo: en dat als je af en toe het gaspedaal intrapt
Bij Porsche limiteren ze de motor van fabriek uit tot 30km/h.
De garagist haalt dit meestal pas weg na verkoop van de wagen. Weet wel niet of die optie ook beschikbaar is voor de klanten (a.k.a valet sleutel)
De eerste keer dat ik in een 458 stapte stond de Manettino ook op Race, duurde tot halverwege de A2 voordat ik doorhad waarom dat ding zo ongelooflijke takkeherrie maakte. Dus kan gewoon zijn dat de eigenaar even niet had opgelet en dan reageert dat ding echt gevaarlijk: zie ook gevalletje Afrojack, Manettino naar links had die auto vast ook kunnen redden. Laten we gewoon hopen dat de baas van deze valet een goede verzekering heeft.
Heeft waarschijnlijk gedacht ‘mooi stukje leeg voor me, ff het gas erop’. Tsja met zo veel vermogen is rechtdoor ook link als het nat is. Ziet er niet uit alsof het zacht gegaan is. Zou me doodschamen. Domme actie! Beetje voorzichtig met andermans spullen lijkt me niet overbodig.
@loekie125: Ho ho ho, je toont hier nu wel je onderbuikgevoelens hè! Allemaal aannames jonguh… Moet je niet doen. Eerst ff het volledige forensische dossier afwachten alvorens een oordeel te mogen vellen anders krijg je hier mot met de p.c. moraalridders, weet je toch? xD
@lemans96: Haha! Als je als een bejaarde rijd krijg je niet zulke schade hoor. Tenzij je gaat keren op de snelweg. Maar ik wacht rustig het rapport af :)
@lemans96: Maar zal het niet meer doen hoor, sorry.
@loekie125: LOL xD
Don’t worry, that’ll buff right out!
Als je je auto door een ander laat poetsen ben je geen autoliefhebber, beetje eigen schuld dikke bult dus…
Dat gaat een dure grap worden. De verzekering zal allicht niet betalen. Daar dienen verzekeringen immers voor.
Als het mijn auto was dan zou ik deze schone italiaanse toch echt wel helemaal zelf wassen, wat een genot.
Daarom heb ik autopoetser die aan huis komt. Hoeft hij er ook geen meter mee te rijden :) Laat hem overigens alleen het echt grote werk doen. De wekelijkse wasbeurt doe ik lekker zelf. Scheelt weer een bezoek aan de sportschool ;)
Aan de ene hand zou jullie eindeloos gezeur over ‘a simple matter’ werkelijk irriteerendt
kunnen worden, maar jullie helpen mij enorm met mijn Hollands bij te houden.
Mijn vader heeft ons naar het ‘land of golden opportunities’ gesleurt in 1956, toen ik net 15 was.
So, thank you all, and write on!
Ben ik hier de enige die het zo dom vindt om eerst uren bezig te zijn met de Ferrari poetsen.Hem daarna in de prak te rijden.Waarom dan eerst al die moeite om hem weer te laten glimmen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).