Bugatti Veyron voor politie Dubai is een hoax. Voor nu.

Auteur: , 17 Reacties

Het leek zo mooi. Na een reeks supercars voor het politiekorps van Dubai zou een Bugatti Veyron met zwaailichten het ultieme paradepaardje worden. Er werd zelfs een foto van de bewuste auto de wereld ingestuurd!2! Dan moet het wel echt zijn, toch?

Bugatti Veyron voor politie Dubai is een hoax

Nee. Helaas. De foto die door een politiefunctionaris de wereld in werd getweet middels een geverifieerd account, blijkt een ordinaire shop op basis van een Veyron die Afzal Kahn – eigenaar van het gelijknamige tuningbedrijf – in zijn bezit heeft. Op Twitter laat de veredelaar er geen twijfel over bestaan: “Image of my Bugatti badly photoshopped to look like a Dubai Police Vehicle!”

Het origineel:

Kahn's Veyron

De shop van @Dhahi_Khalfan:

Bugatti Veyron

Dus of de 100.000 media die dit verhaal als waarheid brachten dit even willen aanpassen. Dank. Ondertussen hebben wij wel te doen met de agenten in Dubai. Dit betekent dat ze zijn aangewezen op slechts een Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Mercedes SLS AMG, Aston Martin One-77, Bentley Continental GT, en een Chevrolet Camaro SS. Afzien. Overigens worden deze auto’s voornamelijk als toeristische trekpleister ingezet, en incidenteel als ondersteuning voor de échte 5-0, maar dat zal niemand verbazen.

Iets zegt ons dat het overigens niet lang zal duren voordat er wel een Bugatti in de garage van @DubaiPoliceHQ staat. Die laten die niet over hun kant gaan.17 reacties

Alsof zo’n lichtbak blijft zitten bij 400+
Zijn er serieus 100.000 media die niet zien dat dat geshopt is? Dan snap ik nu het te kort aan blindengeleidehonden…
@straatpiraat: die 100.000 was inderdaad wat overdreven. Maurice de Hondt heeft het onderzocht en het bleken er ‘maar’ 99.734 te zijn.
@ropbp: maurice de blindengeleidenhondt?
Er staat niet voor niets Yolo op de deur

Dat geldoverschot kan beter gebruikt worden…
Ik vraag me af wat duurder is, die bugatti of z’n nummerplaat.
Die nummerplaten met lage nummers zijn in Dubai aardig wat geld waard.
@cherokeechris: De politie heeft een eigen serie kentekens dus de Veyron is duurder.
@ferrari94tr: Maar het ding is dus juist niet van de politie dus die vlieger gaat niet op.
@cherokeechris: Klopt, my bad.
Politieauto als toeristische trekpleister? ’t Moet niet gekker worden. Straks rijdt de Ambulance daar met een Porsche Panamera. De reden? De toeristen vinden dat mooi….
@mercs: Nee hoor, Dubai is afhankelijk van toerisme en het verspreid zich nu dus overduidelijk over de hele wereld. Iedereen weet er van af en de ‘omdat het kan’ mentaliteit helpt het even een handje. Gewoon een extraatje. Toeristen zullen wel roepen: “Ik heb de One77 gezien van de Dubai politie”! wanneer ze terug zijn in hun eigen land..
Dat wist ieder wel denkend mens daar de running costs zelfs voor de politie van Dubai wat veel van het goede is
De foto is inderdaad geshopt, dat was al enige tijd duidelijk voordat de Nederlandse media er massaal op dook. Maar de Bugatti komt er toch echt. Dit heeft het hoofd van de Dubai politie tijdens de presentatie van de overige modellen op de Arabian Travel Market in een interview laten door schemeren. Als ze een Aston Marin One-77 kunnen kopen, is een 2ehandse Veyron natuurlijk een koopje;)

De voornaamste reden dat ze zoveel supercars als politiewagens hebben is overigens om het bid van Dubai voor de Expo2020 wereldtentoonstelling in de aandacht te zetten om zo de Expo naar Dubai te halen.
“Overigens worden deze auto’s voornamelijk als toeristische trekpleister ingezet,…”

Misschien ben ik een rare, maar dan vraag ik me af: Wat rijdt de politie van Dubai dan dagdagelijks?
@Esprit_de_Flandre: de politie rijdt normaal in BMW 5 series, Camaro’s en 4×4’s van Nissan. Oh en sinds vorige week een Renault Twizzy:p De brandweer heeft 1 of meerdere Corvette’s tot z’n beschikking
@Rice09: De Corvette’s heb ik nog langs zien rijden toen er in de buurt een fik was in de haven. Ons hotel aan Jumeirah boulevard lag er vlakbij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).