Man rijdt in op groepje vrienden in Raamsdonksveer

Auteur: , 24 Reacties

Toch wel dé trend van 2016.

GTA

We hebben er weer één. In Raamsdonksveer gebruikte afgelopen nacht weer iemand zijn auto als een wapen. Een vermoedelijk dronken automobilist reed in op een groepje mensen bij de parkeerplaats van de VOMAR Plus-supermarkt aan de Burgemeester Krijgsmangeerde.

Omstanders verklaarden dat de aanrijding expres zou hebben plaatsgevonden. De bestuurder van de auto was een bekende van het groepje mensen waarop hij inreed. Voorafgaand aan het incident vond er tussen de betrokkenen volgens Omroep Brabant onenigheid plaats in een van de betere dancings van Raamsdonksveer. Dat zou uiteindelijk geleid hebben tot de Gouranga!-poging van de alcomobilist.

Twee mannen raakten gewond bij de aanrijding. Één van hen heeft waarschijnlijk zijn been gebroken. De verdachte is later in de nacht aangehouden door de politie. Ook is de auto van de brokkenpiloot in beslag genomen.24 reacties

Ja je zal maar moeite hebben met goed praten
Ramsdonkveer
Wantttt echte vriendennnn, die raak je maar heel evennnn!
Het wordt hoog tijd dat dit bij wet wordt omschreven als “poging tot doodslag”, anders komt die totaalmalloot er straks nog af met een schadevergoedinkje, 120 uur schoffelen en een voorwaardelijke rijontzegging.
@RRRobert: dit kan al worden geinterpreteerd als ‘poging tot doodslag’
@lebeaunl: dan ‘kan’ inderdaad, maar het gebeurt te weinig. Vorige week nog, kreeg die gast die met 80 km/u een driejarig kind doodreed in een 30 km-zone een eis van 3 jaar cel voor ‘dood door schuld’. Dat is een misdrijf wat veel lichter wordt bestraft dan doodslag.

Waar het mij om gaat is, dat een auto een uiterst nuttig voertuig is, een stuk gereedschap desnoods. Maar net als een kettingzaag, voorhamer of slagersmes kan dit, wanneer verkeerd gebruikt, veranderen in een moordwapen. Het vreemde is, dan in de Nederlandse rechtsspraak, dat voor de door mij aangehaalde voorbeelden veel sneller wordt geconcludeerd dan voor zoiets triviaals als een auto. Sterker nog, als de bestuurder onder invloed is van alcohol of drugs, wordt ‘verminderde toerekeningsvatbaarheid’ vaak van stal gehaald om de strafmaat te verlagen. En juist dat is voor de slachtoffers en/of nabestaanden maar heel moeilijk te verkroppen.

Zelfs vanuit het door ons vaak als ‘softies’ omschreven Openbaar Ministerie klaagt geregeld over het feit dat de strafeis niet omhoog kan vanwege de beperkingen die de wet hen oplegt t.a.v. de tenlastelegging van het misdrijf.

Vandaar dat ik hoop dat de politiek, met de verkiezingen in zicht, zich eens zou willen buigen over datgene waarvan ik denk dat dit een omissie is in ons strafrecht. Het zou ze zo maar eens wat stemmen kunnen opleveren.
@RRRobert: amen
@RRRobert: snap ik en ben het eens.
Bij Oosterhout links af!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Doe ik ook wel eens als ik een bekende over zie steken
“Een van de betere dancings van Raamsdonksveer”. Ik moest even grinniken.
@racerx: Oscars raamsdonksveer denk
@racerx: ik ook
@racerx: Ik moest hardop lachen. Man man man, daar wil je nog niet dood gevonden worden.
Zo liekt het net of er allenig zooi gemiekt wird in ons schone Brabant…

Kunde ge nie een keer schrieven als der enen keer iets kei-goeds te melden valt… Bijvoorbeeld als PSV ’n keerske ’n wedstriet wint…

Da is pas echt iets neijs ok nog.
@moveyourmind: das gin Brabants, jonguh..
@moveyourmind: Daar schrijven ze dan weer over op andere websites
yk via Android app
Hoeveel punten heeft hij gescoord?
@yk: geld hè, geen punten. Ik had vroeger de demo van gta daar kon ik toch echt dollars verdienen.
@yk: Je hebt toch twee pogingen? Heet een spare dacht ik dan. De lullo
Zouden deze mensen ook zingend in de polonaise gelopen hebben?
Brabant weer?
Gouranga! Wat een nostalgie!

In de latere (3D) GTA’s is het toch wel wat hobbeliger op geworden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).