Marc Márquez pakt ook in 2019 de MotoGP-titel

Auteur: , 23 Reacties

De Spanjaard pakt de achtste titel in zijn motorcarrière.

Marc Marquez

De Spaanse vlag mag weer wapperen, want vanmorgen tijdens de MotoGP van Thailand harkte Marc Márquez de MotoGP-titel van 2019 binnen. De 26-jarige Spanjaard pakt daarmee zijn achtste wereldtitel en de zesde in de koningsklasse. Zoals je kunt zien op bovenstaande foto moet dat een extreem goed gevoel zijn. Op het Chang International Circuit in Buriram zette Márquez wederom zijn naam onder een GP-winst: nummer 53 voor de topklasse en nummer 79 in zijn hele motorsport-carrière. Márquez is absoluut de grootheid van deze tijd. Daarom nemen we even zijn nog helemaal niet zo lange carrière door.

Márquez begon met professionele motorraces in 2008. In 2010 harkte hij de eerste zege binnen in de 125cc-klasse, toen begon het echte werk. Hij promoveerde in 2011 tot de Moto2-klasse en na een tweede plek in dat jaar harkte hij daar ook een titelzege binnen in 2012. Vanaf toen was het opstapje naar de top (de MotoGP) een formaliteit. Hij begon bij Honda en dat legde de toen 20-jarige Márquez geen windeieren: in zijn eerste seizoen MotoGP in 2013 won hij direct de titel. Vanaf dat moment is hij dominant in de sport, met slechts één jaar dat het even tegenviel: 2015. Dat was ook het jaar dat het niet zo boterde tussen Márquez en Valentino Rossi: een vrij heftige ruzie was het gevolg. Márquez werd derde en Rossi stond boven hem in het klassement. Goed, daarboven stond nog Rossi’s teamgenoot Jorge Lorenzo, maar het was alsnog een zuur seizoen voor de Spanjaard. Onderstaande video laat zien dat het niet alleen naast de baan, maar ook op de baan nog wel eens fout wilde gaan.

Márquez staat dit jaar op 325 punten, negen overwinningen en veertien podiumplaatsen. Zijn weekend begon nog met een domper in de vorm van een harde crash, maar eindigde dus in het veiligstellen van de titel. Door de banden van BMW met de MotoGP is de kans groot dat Márquez ook weer een nieuwe Bimmer in zijn garage mag zetten.23 reacties

Hij mag er nog even van genieten. Zodra Quartararo op een iets snellere fiets komt, wordt hij de volgende paar jaren kampioen.
@m550d: Die is echt niet sneller dan Marquez.
@karaya: nog niet zo hard en sluw, maar zijn stijl gecombineerd met een Yamaha belooft heel wat
Ik hoop nog steeds op een comeback van Lorenzo. Die toch een beetje de Vettel van de MotoGP is.
@soes750: Vettel is zo nu en dan erg grappig. Lorenzo daarin tegen is een arrogante kwast.
@lacker: agreed. Dat is hij. Los daarvan is het wel een rijder met skills. Steeds meer de laatste jaren. MotoGP blijft dan ook fantastisch om te kijken.
2 opmerkingen, 1. Lorenzo was in 2015 de teamgenoot van Rossi bij Yamaha en 2. Het seizoen duurt nog 4 races, dus dat puntenaantal loopt wel op. Bijna elke race vind ik wel erg spannend, het is wel altijd Marquez vs. Iemand anders. Daardoor is ’t kampioenschap wel snel beslist.
Toch wel de heerser in de koningsklasse bij de motoGP. wat een fantastische rijder met net wat meer lef dan de rest van het veld.
Leutig voor hem. Zal Rossi ooit nog kampioen worden of is die er wel klaar mee nu?
@brammetjedeb: Die is al een tijdje klaar. Tijd om van z’n pensioen te genieten met z’n grote liefde Uccio.
Die laatste race van seizoen 2015 toen Rossi achteraan moest starten en als een malle naar plek 3 ging. Toen Marquez als een laffe hond achter Lorenzo bleef aanrijden zonder hem ook maar 1x proberen te passeren terwijl hij altijd het onmogelijke probeert…..bah!!!
@mukmans: dit idd
@mukmans: dat geeft inderdaad precies weer wat voor figuur het is
@mukmans: zeker waar. Ondanks dat is hij wel enorm snel op de Honda. Zal echter nooit fan van hem worden vind het geen sportman. Maar wel snel
@mukmans: en dat was ook gelijk de laatste MotoGP race die ik live heb gezien.
@mukmans: Hierom moet ik hem niet..
Bizar, zo jong en dan al zoveel prijzen
Zou knap zijn als hij nu is titels bij bijv Yamaha, Ducati of een ander gaat binnen halen.. anders wordt hij toch een beetje de Hamilton van de Moto GP in mijn ogen..
@tvr1974: Hamilton heeft de snelste auto, zet daar iemand anders in en die zal ook winnen. Marquez heeft daarin tegen de motor die het lastigste te bereiden is van het veld. Je ziet het wel met Lorenzo en Crutchlow, die kunnen er ook niet zo goed mee overweg als Marquez. Juist daarom vanuit mijn kant meer respect dat hij daar zoveel mee wint dan dat hij op een Yamaha zou doen.
@scoobyej20: Ik ben het totaal niet met je eens. Honda heeft de motor compleet aan Marquez zijn wensen aangepast en dat maakt in combinatie met zijn talent dat Marquez de wereldtitel heeft binnengesleept.
@theladystig: zeker niet. De Honda moet agressief gereden worden, daarom past die zo goed bij Marquez zijn rijstijl.
@scoobyej20: Hij moet agressief bereden worden omdat dit de rijstijl van Marquez is, waaraan hij is aangepast…
Marquez is echt een talent. Maar Honda benadeelt de rest van het team naar mijn idee wel. De fiets is compleet aangepast aan de wensen en rijstijl van Marquez waardoor hij voor anderen lastig te rijden is.

Ik had gisteren gehoopt dat Quartararo bovenaan op het podium plaats mocht nemen. Hij rijdt zijn eerste jaar in de GP en weet nu al zo goed met de motor én de druk om te gaan. Ik gok dat Marquez het volgend jaar moeilijk krijgt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).