Massale politieachtervolging over A4 en A10 [crash]

Auteur: , 58 Reacties

Hoeveel politiewagens heb je nodig om één Volkswagen Polo tot stilstand te dwingen?

Einde van de rit.

Toen de politie vanmiddag een melding van een woninginbraak in Sassenheim kwam onderzoeken, reed een Volkswagen Polo snel weg. Verdacht, dus het gas ging erop en collega’s werden opgeroepen voor hulp. Ongeveer 25 politieauto’s en een zooitje -motoren zetten de achtervolging op de A4 en A10 West in, en ja hoor, volgens ooggetuigen werd er onderweg een zakje wit poeder uit het raam van de Polo gegooid.

Een mooie poging om de politie af te leiden, maar gelukkig laten deze mensen zich niet verleiden tot suikerstrooisel voor over de oliebol of andere genotsmiddelen. De Polo werd op het Bos en Lommerplein klemgereden, met een betere afloop dan voor de filefuik-killer. Twee verdachten werden aangehouden.

Een woordvoerder van de politie ontkent de geruchten over het witte poeder, maar het is duidelijk: met oom agent moet je niet fucken. Het grote aantal dienders bleef enige tijd het kruispunt blokkeren om de Polo weg te slepen en waarschijnlijk een beloning te scoren bij de gebakkraam. (Via AT5)

Bes en lommer in actie!58 reacties

die dramaqueens kunnen het gewoon niet ..
ze kunnen echt helemaal nix ..
@lincoln: wacht maar tot je ze nodig hebt…
@mevipp:

als je ze nodig hebt kan je iid wachten .. heeeeeel lang wachten ..
@lincoln: Ze stellen gewoon prioriteiten, wat logisch is bij de onderbezetting die de politie tegenwoordig heeft. Ik hoop dat je het niet hoeft mee te maken maar indien er een reanimatie is bij jou of in je omgeving, dan moet je eens zien wie er als eerste ter plaatse komen en dat het ”heeeeeeel lang wachten” wel meevalt ;)
@medemblikker:

noem je dit serieus “onderbezetting” ??
@lincoln: Amterdam is Amsterdam. Jij heb het over ”ze”, dus de politie over het algemeen. Dit is niet echt een representatief beeld van de politie in Nederland jammer genoeg. ;)
@medemblikker: als ze het zo druk hebben waarom kreeg ik vorige week dan nog een bon binnen voor 10 te snel?
@bpdebakker: Omdat controles te plannen zijn en vaak niet eens uitgevoerd worden door politie mensen zelf (wél door BOA’s en politievrijwilligers).
@lincoln:
in jou geval wel ..
Ze kennen jou ..
@lincoln: en heb je ze niet nodig, en ga je als puberjongen van 16 voor het eerst dit jaar weer met vuurwerk over straat, of met je pitbike, staan ze er als de kippen bij om je in je nekvel te grijpen, en je voor honderden euro’s te naaien.
@rotjeknor: Terecht, tyfusvuurwerk. Is al weken bezig en niet gewone rotjes maar echt enorme knallen. Leuk als je een groepje van die 16 jarige op fiets inhaalt met je wagen en ze gooien die troep (niet op m’n auto, gelukkig). Ik dacht dat ik zo een sukkel had aangereden, best schrikken dan.
@lohran: ik begrijp de logica even niet? Allereerst lijkt het alsof je een 16 jarige belangrijker vindt dan schade aan je auto en daarnaast wil je toch juist iemand aanrijden die vuurwerk op je auto gooit?
@lefty: Neen, door de knal van het vuurwerk dacht ik dat er zo een jochie met z’n fiets tegen me aan was geknald, schrikreactie zeg maar, omdat je zo een knal hoort en tegelijkertijd naast kinders fiets.
@lincoln: idd zelf een idiote Rus gehad die tegen mn auto trapte en er vandoor ging,25 minuten achteraan gereden. Vervolgens verklaart meneer dat zijn voetafdruk, midden op mijn portier komt omdat ik de deur open smeet tegen zijn schoenzool aan. Dus meneer rijdt weer vrolijk weg.
Aan de andere kant moet het ook efficienter, een kogel van 2 euro inzetten of een wagenpark van 200000 euro. Ik zou het wel weten, dan maar af en toe gejank op tv van de familie van een draaideur crimineel.
Het is volgens sommige indivuelen altijd zeiken op de politie. Dat gaat niet veranderen. Gelukkig zijn die mensen gemakkelijk weg te filteren uit het dagelijks leven omdat zij vaak genoeg niet het huis uit komen.
Beter dat ze boeven vangen dan dat ze je auto staan te bekeuren omdat je linker-knipperlicht buiten het parkeervak steekt.
Bleek uiteindelijk gewoon paneermeel voor de KFC te zijn?
Lijkt Amerika wel.
@c-ad:

GTA is een computerspelletje hoor ..
@lincoln: fanboy alert
@lincoln: Het kan aan mij liggen hoor, maar volgens mij werd er niks over GTA gezegd.
Bos en Lommerplein? Waren die arme mannetjes vast bijna thuis…
Wat een blamage van deze dienders.Een hele wagenpark plus wat motoren voor een Polo-tje om deze te pakken.En dit voor een inbraak.Mag wat kosten.Prutsers.
@bayernmunchen:

vorige keer hadden ze maar 24 politie voertuigen ingezet op een Fiat Panda ..
en toen waren de daders ontsnapt ..

dus zo raar is het ook weer niet ..
@lincoln: Daarom was mijn laatst getypte woord ook -prutsers-.Dan zet je jezelf zijnde als politie enorm te kijk met zo’n machtsvertoning,gekkenwerk dit,voor een Polo,die pak je met de fiets nog.
@bayernmunchen: Makkelijk praten vanaf je luie stoel.
@metal: Nee,met een halve Korps
achter een Polo aan,dat is lui.
@bayernmunchen: Dat is het niet. Sowieso vind ik het raar dat mensen van alles beoordelen op basis van minimale informatie. Er zal heus wel een goede reden zijn dat er zoveel agenten er achter aan gingen. Misschien waren die criminelen wel vuurwapengevaarlijk. Weten wij veel? Je kunt wel een grote mond hebben en denken dat je alles goed weet maar eigenlijk weet jij en heel veel andere mensen helemaal niks.
@metal:

vuurwapen gevaarlijk !!

dan is er echt geen achtervolging hoor ..
@metal: Zo pikkie,toen ik zo oud was dat wat jij nu bent,zat ik tentijde in Bosnie.Niet voor een vakantie,voor een missie onder NAVO-vlag.Ik was/ben een kerel dat een uitdaging niet uit de weg gaat.Zocht toen het avontuur op.Jij lag toen in die periode lekker thuis veilig in jou box/bedje en werd vertroeteld door pappie en mammie.Wat ik zeggen wil,doe wat nuttigs als 20jarige,dan hier op dit blog tegen mij te zeggen dat ik makkelijk praten heb vanuit ‘mijn luie stoel’,en ‘niet zo’n grote mond moet hebben’,betreffende de reactie wat ik gaf op deze robuuste wijze van acteren van de heren politie.Jij zal wel zo’n ventje zijn die wie in een straal van 100mtr.zijn ouderlijk huis niet meer ziet,begint te huilen.En anders zul je wel de helft van jouw tijd achter de playstation hangen.En afgaande op dat wat ik zie op die bijgeplaatste foto en info,is mijn inziens te gek voor woorden om met tig auto’s en motoren achter een Polo aan te gaan.Laat me niet lachen man,het lijkt wel Police Academy deze wanvertoning.Vuurwapengevaarlijk,hahaha.
@bayernmunchen: Ik snap je niet helemaal.
De agenten die de achtervolging inzetten gaan toch juist de uitdaging aan?

En op autoblog proberen je bosnië-uitzending(en) te gebruiken als voorbeeld heeft weinig zin. Tevens is Bosnië vanaf begin af aan een hopeloze zaak geweest. Met een leiding waar het juist aan echte kerels met ballen ontbrak.

En blijkbaar niet heel veel van geleerd, want in Afghanistan werd de bevolking ook meerdere malen aan hun eigen lot overgelaten.
@jeffreym3: Luister praatjesmaker,ben met IFOR 1 daar heengestuurd,en dat was een succes.Mensen met geen ballen,praatjesmaker.Je moet eens weten.Einde discussie over dit.
@jeffreym3: Ik zal er nog één ding aan toe voegen.Dat het er ontbrak aan een leiding met ballen is onzin,zeker als je doelt op het Screbenica-drama.Ja,dat was ook een blamage,en het was een puinhoop op een gegeven moment.Dat krijg je als je onder leiding van de VN staat,en het mandaat van de VN,dat je met een minimale aan vuurkracht daar je werk staat te doen.VN,je mag niks.Toen werden ze wakker,en nam de NAVO/NATO,het over.Toen ging het even anders,Volgens NAVO mandaat.Toen werden die knakkers daar op een gegeven moment wel rustig,en langzamerhand keerde enigszins de rust terug,en was dit de inleiding tot hoe het er nu is daar,tot op heden.Ik ben er trots op dat ik daar aan bij heb gedragen.Onder extreme omstandigeheden.Geen ballen,laat me niet lachen man.Klaar.
@bayernmunchen: Wauw, wil je nu een lintje? Ik snap de relevantie niet van je bericht.
@metal: Voor jouw ook een laatste mededeling.Die linten(medailles),heb ik al.Toch fijn dat je mij voor nóg een lint in aanmerking wil laten komen.Fijne dag verder en fijne feestdagen.Einde bericht.
@metal: Ow ik snap de logica. Als ze vuurwapen gevaarlijk zijn heb je altijd nog wat agenten over…
@bayernmunchen: Als er bij jouw huis wordt ingebroken is het eerste dat je doet meteen die ‘slechte’ politie bellen.. En nu maar piepen..
@r32t: Hahahaha,lachwekkend dit.Ik spendeer hier mijn tijd niet meer aan.Politie bellen,hahaha.
@bayernmunchen: wauw, jij bent echt een onwijs stoere kerel!
@r32t: Men moet die ‘slechte politie’ wel bellen, omdat men niet voor eigen rechter mag spelen. Daarnaast krijg je niks van de verzekering als je geen rapport van die ‘slechte politie’ hebt.
ot: Dit keer hebben ze juist gehandeld. Geen onschuldige burgers in gevaar gebracht.
Blijf het raar vinden: Die Volkswagen reclame, telkens onder stukjes waarin VW voorkomt.
@sjamp: Het maakt Autoblog ook niet hoe zij hun geld binnenkrijgen, als het maar binnen komt, dat sommige dingen dan raar, vreemd, of zelfs ongepast zijn, maakt geen verschil.

Amsterdamse politie, of politie in het algemeen, in dit soort situatie’s, maken zich niet gevreesd bij criminelen.
Lachwekkend eerder en dat is jammer en onnodig.
Blijkbaar is er in de jaren ’80 iets fout gegaan, in de opleiding van veel mensen, nu zit je met half gebakken antwoorden, op vreemde uitwassen van de sociale omgangsvormen van mensen onderling.
@Orichy: Autoblog heeft wel zwartgallige humor. De dag nadat de Volvo campagne was afgelopen schreven ze in een artikel “Zweden zijn gierig”.
Een inbraak is anders erg traumatiserend d voor veel mensen. Ermee wegkomen is de daders bijna belonen. Beter teveel autos dan te weinig. En wat het ons kost? Niet meer belasting dan dat je al betaald.

Het vervelende is dat het vaak voor ‘niks’ is. Eén juridisch foutje of ‘gebrek aan bewijs’ en ze kunnen weer de straat op. Al die politiemoeite voor ‘niks’
Lijkt me echt cool zo’n achtervolging!! Alleen voor de lol NIET, omdat ik een misdaad heb gepleegd
Tjaaa, zolang je agenten hebt die niet kunnen rijden kan je wel 200 auto’s inzetten.
Afschaffen rijcursus? Zie hier het gevolg!!

Moet dan wel weer eerlijk zeggen, ze hebben ze te pakken gehad..
Makkelijk praten voor sommige van jullie hier. Een ander iets verwijten is altijd het makkelijkste! Ik wil het jullie weleens beter zien doen… Het is nooit goed hier in Nederland, altijd maar zeiken.
It wasn’t me…
verkeers aso’s rijden bmw en criminelen rijden in kleine volkswagens.. vooroordeel? ik denk van niet.
dit is nederland op en top. iedereen loopt altijd te zeiken over alles. dat de politie er nooit is als een of andere inbreker of crimineel niet van ander mans spullen kan blijven of iemand zomaar in elkaar schopt. En grijpt de politie keer in zi als ze elke crimeel zouden moeten aanpakken, maar door steeds meer regels en bezuinigingen er geen manschappen en geld voor hebben.gaan jullie met ze alle zielig lopen zeiken dat dit ook weer niet goed is.
Weer allochtonen? Wel relevant…
Kom op hee.. Zoveel politie auto’s voor een polo?

Als het een 325i was snapte ik het wel

(net zoals deze)

http://youtu.be/kN35KjHyhEY
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En dat allemaal voor die 2000€ inruilpremie van volkswagen?
Ik zie nou geen polo politiewagen?!
Ik kan me herinneren dat er hier mensen aan het roepen waren dat de politie in nederland eens wat meer naar de amerikaanse politie moest kijken. Doen ze het een keer american style, is het nog niet goed…
Ach ja, eenheid Amsterdam… Voorheen waren ze het grootste regiokorps nu de kleinste. Maar nog wel de kapsones en de illusie dat ze heel wat voorstellen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).