Max 18 jaar! Eindelijk de openbare weg op

Auteur: , 38 Reacties

Vandaag viert Max Verstappen zijn 18de verjaardag. Genoeg reden voor een feestje.

Max Verstappen

Hoewel de 18-jarige F1 coureur het tienvoudige aan kilometerervaring heeft in vergelijking met een leeftijdsgenoot zal het legaal betreden van de openbare weg een speciaal moment zijn. Maar voordat het zover is zal hij eerst moeten afrijden. Afgaande op zijn status update op Twitter heeft de jonge raceheld vandaag zijn roze pasje in ontvangst mogen nemen. Gefeliciteerd Max! Uiteraard wensen we hem veilige, maar vooral leuke kilometers toe. Wij weten wel wie hij het liefst op de passagiersstoel heeft zitten..

Max is jarig38 reacties

Binnen een paar maanden rijbewijs kwijt…
@ritchie: haha, mischien vanavond al….
@pomoek: haha misschien nu al
@ritchie: Hij hoeft niet per se te racen op de straat, want dat doet ie al voor zijn werk. Bij reguliere jongeren is dat vaak anders.
Als ik 18 word, 24 oktober, mag ik dan ook een artikel op ab?
@ronaldddvos: als je voor die tijd nog even een stoeltje in de F1 regelt, tuurlijk!
@autoblogger: of snelgeidsrecord op land?
@autoblogger: dat word een beetje lastig, maar ik wil dat heel graag, dan lijk ik cool bij mijn vriendjes en vriendinnetjes!
Nice, roze pasje ook op zak! Veel tijd om met z’n Clio RS rond te scheuren zal ‘ie wel niet hebben.
Helemaal niet legal to drive, eerst je roze pasje. Maar gefeliciteerd!
@jochempie: oh, laat maar. Ik wist niet dat dat kon, voor je 18e verjaardag geslaagd zijn..
@Jochempie: Dat kan. Maar onder 18 jaar moet je een begeleiderspas aanvragen omdat je alleen onder begeleiding mag rijden. Er mogen 5 mensen op de begeleiderspas en die moeten dan weer aan eisen voldoen (27+ jaar, 5+ jaar rijbewijs). Mijn neef van 17,5 jaar doet dit nu en ik ben één van de begeleiders. Volgens mij alleen zodat hij een argument heeft om mijn Mercedes te lenen :)
Gefeliciteerd Max! En wie wil die dame niet in de bijrijders stoel hebben? Leuke race instructrice toch?
@dutchdriftking: ik zou haar toch liever laten ‘rijden’:)
@renzer: Ik wou de opmerking niet maken….
Tof!
Zo, hoeveel bij de bookies tot een eerste boete?
Die keel blijft een rare lach hebben
@johanhummer9: ik zie zijn keel anders niet lachen.
Toch heb je wel gelijk
@bierbuik: dat is spakenburgs dialect :p
@johanhummer9: het zal vast een slim en aardig ventje zijn, maar op foto’s blijft ie niet al te best plakken idd…
RS6 van Jos ernaast haha
Gefeliciteerd max!
Het is nog maar de vraag of hij zijn rijbewijs heeft gehaald:

Legal to drive. Born to race! #driverlicense

Het status bericht van Max is ook als volgt uit te leggen: dat hij nu met zijn 18e jaar legaal mag rijden mits hij zijn rijbewijs heeft, maar dat hij vanaf zijn geboorte al mocht/mag racen. Misschien dat Max meer duidelijkheid kan verschaffen?
wel je gordel omdoen hé Max
En nou niet jan lammers na gaan doen he…
Je zult als autorijschoolhouder ’s morgens meneer Verstappen naast je zien instappen… Dan rij je toch meteen door naar het CBR? Heeft hij een NL of een Belgique rijbewijs?
@pomoek: volgens mij een Belgische! Daar woont ie namelijk ook en heeft ie gelest! Eigenlijk is t dus een nepNederlander! Verder niks tegen Max
@rutger97: Ik denk altijd maar: Je hebt de nationaliteit die je zelf meent te hebben. Mijn schoonmoeder heeft een Duitse moeder maar voelt zich 100% Nederlander. Ik weet dat er nogal wat Belgen zijn die roepen dat Jos een Belg is, maar als hij zelf zegt een Nederlander te zijn, en hij ook nog een Nederlands paspoort heeft dan is hij voor mij een rasechte k*t-hollander!
@pomoek: Hij is een Limburger. Je weet wel. Waar ze de letter G wel goed kunnen uitspreken.
@imba: haha, jij duidelijk ook! Maakt niet uit joh, voor Belgen zij Limburgers ook gewoon K*t honllanders.
@pomoek: Dat is niet mijn eigen ervaring. Of de mensen rondom mij. Heb zelfs familie uit Belgie. Wat ik vooral merk is dat ze dat onbeschofte Hollandse gekakel niet uit kunnen staan.
Ze liggen toch wat prettiger met Limburgers dan met dat asso gekakel uit het noorden.
Gefeliciteerd Max.Normaal halen alleen zoontjes of dochters van grote rijscholen hun rijbewijs op de verjaardag zelf.Zoontje van Brunen hier had op die dag z’n auto,motor en vrachtwagenrijbewijs + de papieren dat hij de volgende dag zelf les mocht geven.
@Alfarobert: Behalve dan dat je tegenwoordig voor je 18e al je rijbewijs kan hebben? Vanaf 16.5 lessen en vanaf 17 examen, tot je 18e met begeleiderspas dus niet alleen of met alleen leeftijdsgenoten in de auto. Zo heb ik de 3 maanden voor m’n 18e nog even wat rijervaring opgedaan met m’n ouders er naast, inmiddels meer dan 2 jaar m’n rijbewijs en ook meer rijervaring dan 90% van m’n leeftijdsgenoten :) Dit komt trouwens voornamelijk door m’n bijbaan als studentchauffeur ;)
Gefeliciteerd MAX! Wel lachen als je als examinator max verstappen moet beoordelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).