Max op Zandvoort: ‘Balen, geen file’

Auteur: , 35 Reacties

Vandaag waren er zo'n 30.000 mensen op het circuit van Zandvoort om Max Verstappen in actie te zien. Daaronder uiteraard prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit. Die bleek enigszins teleurgesteld dat voorspellingen over eeuwigdurende files niet uit bleken te komen.

Familie Racedagen

De teleurstelling van de prins was uiteraard wat gespeeld. ‘Ik had die voorspellingen natuurlijk ook gelezen, dus ik ben op de fiets gekomen. Maar die file kwam maar niet. Ik dacht: kom dan, kom dan. Maar nee, hij kwam niet.’
Overigens was de prins niet de enige die dat zo beleefde; zelf reden we ook probleemloos naar het circuit, met alleen een paar minuten vertraging in de laatste kilometer. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst. Nogmaals Bernhard: ‘We schatten dat er vandaag zo’n 30.000 mensen zijn, met wat pieken en dalen omdat natuurlijk niet iedereen er de hele dag is. We verwachten dat het morgen drukker is en wellicht komen er dan ook meer mensen naar het strand, zodat het ook op de wegen drukker is.’

Die 30.000 bezoekers hebben Max vooralsnog niet het baanrecord aan diggelen zien rijden, maar wie weet komt dat nog. Veel bezoekers leken het allang prima te vinden om Max te zien rijden, wat zijn rondetijden ook waren. Ook vader Jos bleek nog altijd een publieksfavoriet, met name toen hij in een tweepersoons F1-auto een paar rondjes deed met dochter Victoria als passagier.

Ook Richard Verschoor was aanwezig op Zandvoort, een kort item over hem zie je hieronder (mirror):35 reacties

We gaan het morgen zien allemaal. Heb er zin in. Nu hopen dat er ook een lekker zonnetje is net zoals vandaag.
@clarkson: ik ga morgen ook. Hopen dat het niet te druk is en aangezien het vandaag ook meeviel ga ik daar wel van uit!
@skylinefan: Ondanks de 30000 mensen was het prima te doen, dus zal morgen ook wel zo zijn denk ik.
@skylinefan: Van mij mag het lekker druk zijn morgen. Ik ga lekker op de brommert. Is Bernhard ook blij. Laat dit ook een duidelijk signaal zijn dat de formule1 naar nederland MOET komen!
Ik ben vandaag geweest en was zeker leuk (helemaal in acht nemend dat het gratis is). TIP! Smeer je in! De zon was vandaag goed fel en daardoor ben ik nu wat rood.

Vreemd was wel dat je voor het paddock apparte kaarten moest hebben. Ik heb niet uitgezocht hoe of wat verder. Had het ook niet verwacht, omdat bij bijvoorbeeld de Historic Grand Prix het paddock gewoon open is.

Ander leuk dingetje was een show van 4 stuntvliegtuigen boven het circuit en het strand.

Aanrader voor wie morgen nog wil gaan!
@quincy: tips kun je kwijt bij autoblog advies. Ik zeg: olie factor 8.

Voor de rest, veel plezier op Zandvoort!
@eklasse: wd 40 schijnt ook prima te werken
@maxpower: 4 belangrijke dingen :

pur
kit
Tieraps
En WD 40
@kruimel: Ducktape en bier?
@henkhupelschoten: +Hamer en klaar ben je.
@quincy: heb je misschien ook een parkeertip? ;)
@jordip: Auto gratis bij station Haarlem Spaarnwoude neerzetten en met de trein gaan. Sta je ook niet in de file.
@metalmike: top thanks
@jordip: wij hebben de auto op Bloemendaal aan zee gezet. 12 euro voor 4,5 uur betaald en een lekker stukje lopen langs de zee
Overigens heb ik voor de geĆÆnteresseerde nog 2 tickets die je kan bestellen. ik kreeg van de Jumbo 2 extra codes om nog extra kaarten te bestellen, maar die heb ik zelf niet gebruikt. De eerste die reageert, stuur ik de codes door (per email that is)
@quincy: niet allemaal tegelijk
Ik denk inderdaad dat het nog maar een paar jaar duurt voordat hij Formule 1 rijdt, als ie zo door gaat!
@jasbelle: ?
@pesu: Ow, verschoor. Nvm. Artikel wel gelezen, filmpje niet bekeken ;)
@pesu: Heb het natuurlijk over Richard Verschoor
Max is bijgeschreven op een soort gedenkplaat waar coureurs worden vermeld die iets hebben betekend in nl op racegebied. Staat ook ene zwolsman jr. Tussen šŸ˜². Wtf doet hij daar tussen?
@drdrift: heeft die niet jarnlang de sponsors van dope voorzien?
@w0o0dy: dat was zijn vader…
Jr heeft een normaal opleidingstraject doorlopen met best wat leuke resultaten en reed een heel respectabel seizoen champcars en later Le Mans series…
@w0o0dy: ok….tja…euh…ok
@drdrift: Was geen onverdienstelijk coureur hoor. En bracht een hoop ‘sponsorcentjes’ mee ;)
@E34M5Touring: ik ken heel veel niet onverdienstelijke coureurs. En nog meer die met papas centen probeerde vooraan te rijden. Maar om dan op zo’n gedenkplaat vermeld te worden. Vreemd verhaal.
@drdrift: Ik vind dat een beetje luguber, dat monument. Ik waardeer het dat er een plek is waar de autosporthelden worden geĆ«erd, maar het heeft erg veel weg van een gedenksteen op een oorlogskerkhof…
@drdrift: Je moet niet zo met je domheid te koop lopen, of Google eerst even.
@toniominestrone: praat mij dan eens bij pannenkoek
@toniominestrone: Op 28 oktober 2011 begon justitie een proces tegen Zwolsman. Zwolsman wordt ervan verdacht dat hij met anderen vele miljoenen euro’s crimineel verdiend geld heeft witgewassen via de racewereld in de Verenigde Staten. Dat is volgens het Openbaar Ministerie onder meer gebeurd in de Champ Car klasse, waarin Zwolsman uitkwam.[1]
@drdrift: Da’s het Nationaal Autosport Monument. Zwolsman jr staat erop vanwege zijn prestaties in Amerika. Aardige gozer, ik heb nog eens een circuittraining bij hem gedaan. Je komt trouwens alleen op dat monument als je internationale successen behaald hebt, dus drie keer het sprintje bij je plaatselijke bloemencorso winnen is niet genoeg.
Ik ga morgen, iemand tips wat parkeren betreft?
Verdorie. ik ging er vanuit dat het gekkenwerk zou worden om naar Zandvoort te geraken, vooral na Spanje. Nu heb ik andere plannen morgen en kan ik niet meer gaan. Misschien is een slechte zaterdag de voorboden van een waanzinnig drukke zondag.
Ik ben gister geweest en het was de moeite meer dan waard. Parkeren hebben we gedaan bij de IKEA in Haarlem. 200 meter lopen naar station en dan door naar Zandvoort. Vanaf station Zandvoort naar het circuit is 15 minuten lopen ongeveer. Dan nog een tip: SMEER JE IN! Ben zo verbrand als een malle. Ook was er plek genoeg aan het rechte stuk in de duin en in het midden op de hogere duin. Veel plezier voor de mensen die er vandaag heengaan!
Waarom is de video van Richard Verschoor in Belgiƫ niet beschikbaar ? ! . . . , en dat terwijl Richard een Belg is !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).