Max Verstappen vindt dat andere weggebruikers zuigen

Auteur: , 37 Reacties

Vooral die types die denken dat ze alles kunnen stoten Max tegen de borst.

Jumbo-Max

Max is zelf nog geen kampioen, maar doet de scherpe uitspraken desondanks in het ANWB-blad voor vitale vijftigers met matchende windbreakers. Volgens de jonge coureur zit zo’n 90 procent van alle weggebruikers op zijn telefoon. Die schatting ligt iets hoger dan de cijfers die de meeste onderzoeken geven over het gebruik van telefoons achter het stuur. Maar na enkele jaren @lincoln’s reacties te hebben gelezen ben ik eerder geneigd Max te geloven dan een stel gesubsidieerde onderzoeks-pipo’s.

“Meer dan negentig procent van de automobilisten zit op zijn telefoon. En als je toch even dat appje beantwoordt, ben je afgeleid en zie je die remmende auto niet.”

Zelf hoort Max naar eigen zeggen uiteraard bij die andere tien procent. Hoewel dat gezien de volgende quote afhangt van wat je precies verstaat onder je telefoon gebruiken achter het stuur.

“Ik heb mijn smartphone altijd op de middenconsole liggen en ik heb hem zo ingesteld, dat ik elk berichtje meteen op het scherm kan lezen. Zo hoef ik dus maar even opzij te kijken of het urgent is. Meestal niet natuurlijk, maar is dat wel zo, dan zet ik de auto aan de kant en pak in mijn telefoon.”

Even kijken of het urgent is kan immers ook al voldoende zijn om je rempunt te missen. Voor jonge racers rijders heeft Max ook nog wat goede raad in petto:

“Vooral niet denken dat je alles kan. Die types zitten er wel tussen. En eerlijk gezegd, zo ben ik ook een beetje, maar zeker niet op de openbare weg. Je moet als jonge bestuurder niet te optimistisch zijn en denken dat je gelijk goed kan rijden of scheuren.”

Waarvan akte.37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het Orakel heeft gesproken
Lekker makkelijk punten scoren, open deuren. Ik ben een betere chauffeur dan Max.
@2505: ik ook. Mijn telefoon zit in mijn zak en ik kijk en reageer pas als ik stil sta. Doe dat al vanaf 1996 ( na de semafoon)
@fiero: redactie lezen jullie mee? Dit verdient pas een artikel! Top bezig goos, ga zo door, wie weet inspireer je er een hoop anderen mee…
@2505: is dat zo bijzonder? Hmm. Moet wel bekennen dat ik ‘m heel soms op pak met de mededeling dat ik later terugbel, doeiiii!
Max is gewoon jaloers dat hij zijn smartphone niet kan bedienen met z’n handschoenen aan.
WERELD NIEUWS!
Gemiddelde tokkie dus ..
@lincoln: blikje Red Bull erbij..
Die jumbo reclame blijft toch leuk!
Of het urgent is? Nieuwsupdate van AD over een nieuw geweldsincident van z’n vader
@granlusso: lakker bietje vachten jonge! Wat is het nieuws dan?
Een goede circuitracer maakt nog geen goede chauffeur. In een race is een crash enigszinds aanvaardbaar, op de openbare weg niet.

Een goed, dwz veilige, chauffeur zijn hangt dus niet per se af van je rijkunsten, maar van van je persoonlijke attitude en hoeveel marge je kan houden op de eigenlijke rijkunsten, ook als de verleiding groot is om de marge te verkleinen of de rijkunsten te hoog in te schatten. Risicofactoren zijn telefoon, irritatie, vermoeidheid, fouten of aggresie van een andere weggebruikers, leeftijd en ego (EQ). En drank en drugs maar dat wisten we ook al hopelijk.

Max ziet er me een rustige jongen uit op de baan, dus dat zit vast wel goed. Niet hetzelfde kan gezegd worden van redelijk veel anderen inderdaad…
Feit is natuurlijk dat qua voertuigbeheersing hij oneindig voor​ loopt op de meeste verkeersdeelnemers en dat concentratie en een extreem goede reactietijd voor hem natuurlijk zijn. De regels kennn en zich er redelijk aan houden, dan is hij zo goed als perfect als chauffeur in het normale verkeer.
@w0o0dy:

Feit is ook dat autorijden op slapen na de makkelijkste activiteit is die er te doen valt ..
@lincoln: ik heb al flink wat jaren kunnen observeren maar dat is niet het beeld dat ik krijg bij de rijkunsten van 1/3 van de verkeersdeelnemers.
@lincoln: zo moeilijk is het niet, maar de meerderheid denkt wel dat het makkelijker is dan het is, het grootste probleem is m.i. niet dat mensen niet kunnen rijden, maar wel dat ze de moeite niet doen om een beetje hun best te doen….
ANWB de allerbeste hulp onderweg. Of je nu net 18 bent of 75+. De rest zijn enkel marketing kunstjes waar de oudjes zo doorheen prikken. Zie trouwens zeer weinig jongen mensen in een auto tegenwoordig. Ik denk dat de meeste wachten op TESLA incl. chip in je hoofd bouwen, hoef je zelf niet te rijden, doodeng.
@sracert: ik ben nog 18 en heb sinds november mijn rijbewijs en binnen 1 maand had ik mijn eerste auto! Maak er zovaak mogelijk gebruik van(=
@mazdamx5jee: Ik heb in de 1e maand van mijn rijbewijs een Volvo totalloss gereden, ook een prestatie! Het was gelukkig niet mijn schuld, met de kennis van nu had ik het kunnen voorkomen denk ik..
Ten eerste excuses voor het dubbel reageren, ging iets niet helemaal goed.
Maar @dieselkameel: ik heb mega veel respect voor jou een Volvo totallos rijden..;p werk zelf bij een Volvo dealer en maken we nie vaak mee:p
@mazdamx5jee: Het was nog een XC60 ook… Iemand voegde in terwijl daar totaal geen ruimte voor was, de eikel werd nog kwaad na die tijd ook. Het ging met een aardige snelheid +-60 kmu verschil, van achteren boorde zich nog een Caddy in de kont van de Volvo. Ben echt blij dat ik op dat moment in een grote sterke auto reed en niet in mijn toenmalige 2000 Ford Fiesta.
@dieselkameel: zo lekker dan.. jeetje..
@mazdamx5jee: gelukkig!. mijn excuses.
@sracert: haha (; toch wel een groot liefhebber(=
@sracert: heb nog niet zolang mijn rijbewijs, binnen 1 maand na slagen had ik mijn eerste auto al, Mazda MX5 uit 1992 (= ik rij er zoveel mogelijk mee en het lijkt mij helemaal niks die zelfrijdende auto’s..
@sracert: En dan te bedenken dat de Subaru vele male beter is dan zo’n nep VW GTI. Walgelijk die Duitsers incl. Pon weer.
Eensch met Max. Alleen heb ik mn telefoon netjes in een houder zitten, en negeer ik eigenlijk elk bericht dat ik evt krijg onderweg. Ik kies alleen wel heeel soms een ander muziek nummertje, maar dat is niet heel anders dan op je radio een ander station kiezen bijvoorbeeld.
Heb mobieltje in de auto ALTIJD in de broekzak.Probeer die maar eens te pakken onder het rijden(Gaat je niet lukken).Kan dus pas kijken als ik stilsta of ben uitgestapt.Zou iedereen zo moeten doen.
@Alfarobert: jij draagt een te kleine skinnyjeans?
ehhh, hoe komt Max aan die wijsheid? Ik krijg niet de indruk dat hij veel kilometers maakt op Nederlandse bodem tegenwoordig.

Misschien heeft ie wel gelijk hoor, maar uit de mond van bijv. een beroepschauffeur of Lincoln .. klinkt het toch een stuk geloofwaardiger.
Pffrt. Ik heb mijn smartphone aan de klep van mijn pet hangen. Ik hoef niet eens opzij te kijken om mijn telefoon te zien. Nu jij weer Max!
Ik zeg hogere boetes vanaf €1000 bij smartphone misbruik in de auto. Hoevaak het tegenwoordig voor komt dat men niet meer tussen de lijntjes kan rijden hierdoor…
Scheuren kan toch op rechte stukken, Ofnie.
Denk dat Max toch wel 10.000 km heeft gereden op de openbare weg na behalen van het rijbewijs. En die gaat ons les geven en leren hoe wij (sommige met miljoen km en 45 jaar ervaring) moeten rijden en reageren?NOT.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).