Max Verstappen is Sportpersoonlijkheid van het Jaar

Auteur: , 19 Reacties

Dat is althans de mening van de Nederlanse Sport Pers, die deze titel elk jaar uitreikt.

Max Verstappen

Dafne Schippers en Tom Dumoulin, zomaar twee concurrenten van Max Verstappen voor de titel Sportpersoonlijkheid van het Jaar. Toch is het de 18-jarige coureur die uiteindelijk de eretitel in de wacht sleept. De NPS is dan ook lovend over Verstappen:

“De snelle omschakeling van de ene taal naar de andere, de onbevangenheid, het gemak en de authenticiteit voor de camera, de bereidheid om ter wille van de media heet van de naald de race en zijn inhaalacties te becommentariëren, het zijn de kenmerken van een jonge wereldster die begrijpt dat sport niet alleen een kwestie is van presteren, maar ook van presenteren!”

Terecht natuurlijk, want ondanks zijn jonge leeftijd wist Max niet alleen op de baan te imponeren, ook voor en na de wedstrijd gedroeg Max zich uiterst volwassen en professioneel. Overigens moet ik toegeven dat ook Dafne en Tom dat doen, vooral die laatste heeft mij van de zomer nog een topweek bezorgt. Eerdere winnaars van de prijs, die voorheen NPS Persprijs heette, zijn onder andere Leontien van Moorsel, Anky van Grunsven, Epke Zonderland en de broertjes De Boer. Daarnaast is Max Verstappen nog steeds in de race voor de Europese Laureus Prijs voor beste aanstormend talent, terwijl de FIA hem al uitriep tot persoonlijkheid van het jaar in de autosport.19 reacties

Dit wisten wij al lang toch? Maar daarom niet minder gemeend: Van harte Max!
Zijn jonge leeftijd in combinatie met zijn zeer professionele houding in zijn sport en naar de pers is fantastisch inderdaad. Er zijn weinig mensen die zo jong al zo volwassen zijn, en het is heerlijk om de bijna oneindige honger naar succes bij die jongen te zien.
Niets meer dan terecht!
PR mag dan belangrijk zijn dat ontken ik niet, maar het helpt geen ene fuck als je eenmaal in de auto zit…
Hij is zo lekker gewoon gebleven
Lekker bezig Max! Nog een paar jaar rijpen, groeien en ons vermaken met inhaalacties, en dan alle prijzen voor ‘aanstormend talent’ verzilveren met één en het liefst meerdere wereld kampioenschappen!
Dat wisten wij in 2014 al toch?
Terecht! Daarnaast kan Max geen betere mentor hebben dan zijn held en vader Jos!
Het is best vroeg, maar ik druf te voorspellen dat als Max met zijn persoonlijkheid bij een Ferrari of Mercedes terecht komt hij potentie heeft om een toekomstige F1 grootheid net als Senna en Schumacher te worden!!
Natuurlijk is hij dat! Gelukkig dat iedereen nu in ziet hoe speciaal het is wat max heeft gepresteerd afgelopen jaar.
Tja wij van wc eend ;)
Wie heeft het +1 duimpjes systeem gehackt?
@martinus: niemand.
Dat is mooi Max! Een van de weinige sporters die het tegenwoordig ZONDER doping haalt!
@robbie123: you never know…
@robbie123: zonder kapsones, dat zeker
Goedzo! Dat ook de niet-autosport liefhebbers mogen begrijpen hoe speciaal het is wat Max flikt. Hulde!
Hulde! Had Balkenende een aantal jaar geleden zulke zinnige dingen kunnen zeggen trouwens :’)
Leuke hoed☺☺☺
Ik ben altijd zo bang dat al die nominaties en uitreikingen de boel gaan belemmeren, maar wat wil je ook. Dit soort racetalent uit eigen land wil je zoveel mogelijk in bescherming nemen. Dit gebeurt maar één keer in de tig jaar. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).