
Max Verstappen wil maar één ding: racen. Of hij nu in een Formule 1-auto zit of in zijn privévliegtuig.
Max Verstappen mag dan tweevoudig wereldkampioen zijn in de koningsklasse van de autosport, dat betekent niet dat hij simracen niet serieus neemt. Hij is juist een bloedfanatiek simracer. Dat bleek wel toen de virtuele 24 Uur van Le Mans onlangs niet naar wens verliep.
Max was na afloop van deze race witheet. Waarom? Hij reed vooraan, maar toen vloog zijn verbinding eruit. Max kreeg daarna zijn eerste plaats niet meer terug en staakte uiteindelijk de race. Na afloop trok hij flink van leer en zei hij dat dit de laatste keer is dat hij ooit meedeed.
Dit betekent niet dat Max het simracen heeft opgegeven, zo blijkt uit een interview met Helmut Marko. Integendeel. Marko vertelt tegen Sport1 dat Max Verstappen zijn privévliegtuig heeft laten ombouwen zodat hij ook in de lucht kan simracen.
Helmut Marko vindt het allemaal wel prima, “omdat Max deze afleiding nodig heeft.” Het is natuurlijk ook wel eens goed om even niet met racen bezig te zijn, maar met eh… simracen.
Goed, Max doet dus niets liever dan racen. Zelfs in het vliegtuig. Je kunt immers nooit genoeg oefenen. Dat is ook hoe Marko het ziet. “Het heeft in ieder geval geen kwaad gedaan bij zijn twee wereldtitels,” aldus de Oostenrijker.
Het privévliegtuig van Max Verstappen is overigens een Dassault Falcon 900EX, voor degenen die wilden weten. Het is wel een tweedehandsje, oneerbiedig gezegd. Het toestel was eerst in het bezit van Richard Branson, die ooit ook het Virgin F1-team had. Max heeft er wel zijn eigen sausje overgegoten, want het vliegtuig is nu matblauw met oranje details.
Bron: Sport1.de
‘t Lijkt potdikkie wel sportverdwazing ! 🙂
Verstappen geeft een hele nieuwe betekenis aan de term “On the fly” in de sim stappen.
Was pas echt indrukwekkend geweest als hij een privécircuit in zijn vliegtuig had.
Mario Kart: Home Circuit
Idd. Dat zou pas de Max zijn.
Vraag me af wat de ping is in zo’n toestel, een beetje een nette Cat6 kabel aan een haspeltje is vast niet mogelijk.
Met Starlink Aviation ongeveer 20ms, ook over oceanen etc. Een gemiddelde thuisverbinding heeft een latency van ongeveer 18ms.
Is Starlink geen richtantenne? Of hebben ze dat inmiddels omnidirectioneel gemaakt?