Max Verstappen krijgt eigen klokje van TAG Heuer

Auteur: , 43 Reacties

Max staat er goed op bij TAG Heuer. In zijn RB12 levert de klokjesbouwer al een hypermoderne verzameling van stofzuigers en batterijen aan de jonge coureur en nu krijgt hij ook nog eens een horloge naar hem vernoemd.

De tikker heeft de kortbondige naam ‘Tag Heuer Formula One Max Verstappen Youngest Grand Prix Winner Special Edition’ meegekregen. Een naam die alleen bedacht kan zijn door iemand die zich bezig houdt met ‘search engine optimization’.

De tijdwijzer is gebaseerd op de TAG Heuer Carrera. De naam daarvan is afgeleid van de Porsche 911 Carrera Carrera Panamericana, een epische rally kris-kras door Mexico die gehouden werd van 1950 tot en met 1954 voordat deze uit veiligheidsredenen afgeschaft werd.

In Max-uitvoering is het horloge voorzien van een oranje polsband en is in de tachymeter de ’18’ in 180 uitgevoerd in oranje. Dit om de leeftijd van Max te benadrukken toen hij zijn eerste Grand Prix won in Spanje.

Max is ontzettend in zijn nopjes met deze grote eer.

“Ik vind het heel cool dat een merk als TAG Heuer een horloge speciaal voor mij maakt. Mijn carrière is nog maar net begonnen, dus ik had zoiets echt nog niet verwacht.”

Max’ watch komt naast de gewone speciale ‘TAG Heuer Formula 1 Red Bull Racing edition’ beschikbaar. Zet november dus in je kalender, want dan komt het polsklokje op de markt. De prijs bedraagt 1.350 Euro.43 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik ben liefhebber van horloges, TAG Heuer is een mooi merk maar de klokjes zijn niet helemaal mijn ding. Wel tof voor Max natuurlijk, alleen even een andere naam meegeven.

Mercedes Petronas F1 heeft dat toch wat beter voor elkaar met IWC. Prachtige dingen zijn dat!
@viezefreddyw: of de Michael Schumacher omega , is toch ook wel een klein pareltje.
@jongenmetblokjes: Dat is zeker een mooi klokje. En daar weten ze tenminste een gepaste naam aan een speciaal horloge te geven. De Speedmaster. Toepasselijk.
@viezefreddyw: IWC maakt prachtige horloges. De Portugieser is DE tijdloze klassieker. Alleen jammer dat IWC (in de meeste gevallen) manufacture prijzen vraagt voor “inkoop” calibres.
@hallobanaan: dat is niet (meer) waar. Alle nieuwe Portugese klokjes worden volledige in Schaffhausen gemaakt.
@mrbasa: nope. Dat is het mooie van marketing. Ze zeggen dit wel maar dit uurwerk is gebaseerd op de ETA 7750 (IWC Calibre 79350). Weliswaar door IWC onder handen genomen maar in de basis blijft het een ETA uurwerk.
@hallobanaan: dat zijn bijna alle automatische uurwerken. De 7750 wordt echter in verschillende kwaliteiten (en daarmee basisprijzen) geleverd. Daarnaast zijn er fabrikanten die er zelf het nodige aan veranderen.
Ik heb verder het idee dat bijvoorbeeld Breitling het uurwerk in losse onderdelen aangeleverd krijgen, zodat er zelf aanpassingen aan kunnen doen. Idem voor Fortis die een alarm op een 7750 heeft weten te plaatsen. Dat doen ze zelf.
En jullie geven er 1 weg? :p
Ik vind het best een mooi horloge, maar niet 1350 euro mooi.
@berlinetta: Ik sta er ook niet om te springen om voor 1350 euro een oranje ding aan mijn arm te hangen.
@Kvgorp: neem je de zilveren versie. Nette prijs overigens.
@berlinetta: Net als die Max 1:43 “special edition” uitmelk autootjes van 81 euro incl. verzendkosten hahaha.
@berlinetta: een hoop geld voor een kwarts uurwerkje.
Gisteren bij RTL het interview met Max nog gezien met dit horloge? Het is wel duidelijk dat Max een racer is en geen marketing man. Lekker ongemakkelijk en geforceerd reclame maken voor het horloge. Ik kan dit mij trouwens goed voorstellen, want als je later hoort dat bijna alle vragen worden afgekapt sta je er ook niet echt relaxed bij. Max zou zeggen “het hoort erbij”.
@evian: url?
@martinus: Ik heb dus al even gezocht voor ik de reactie plaatste, maar ik kon hem nog niet vinden. Ik heb ondertussen wel een link waarin je de hele aflevering kunt zien: http://rtlxl.nl/#!/rtl-boulevard-9652/b8ca752c-1c60-386a-bf23-db630ffe6227. interview vanaf 33:35.

Aangezien ik nooit RTL online kijk ben ik eerst 10 min bezig geweest om all adblockers uit te schakelen een account aan te maken door te spoelen en verplichte reclames te kijken dus weet waar je aan begint ;). Wellicht komt er later nog een los fragment beschikbaar hiervaan of kan iemand het er uit trekken.
1350 euro voor een speciale versie van tag, valt me nog best wel mee. speciale versie van rolex of breitling kost je dit bedrag keer 10, en bij rolex sommige keer 20.
@gwnbmw: Rolex en Breitling zitten in het algemeen dan ook op een hoger niveau dan TAG Heuer.
@viezefreddyw: totaal ander segment inderdaad
Tag Heuer is net als opel, is wel mooi/degelijk maar toch koop je gewoon wat anders.
@rs6issnel: rammelt en roest Een tag heuer ook dan??
@opelpower: nee hoor. Ik heb er één van 30 jaar oud en ziet er nog steeds als nieuw uit (nu ben ik ook wel erg zuinig op mijn horloges). Het jammere is alleen dat ook daar een simpel ETA-kwarts uurwerkje inzit, waardoor zelfs de horlogemaker zich afvroeg of ie wel echt was……..
Ze zijn ook niet individueel genummerd (wat wel het geval is bij mijn automatische Citizen Aqualand van nog geen F.200,00).
Beetje duur voor een Quartz uurwerk… Voor dat geld heb je ook een mooie automaat.
@racerx: Zit er serieus een Quartz uurwerk in? Koop dan voor 200 euro een Fossil-horloge dat erop lijkt. Heb je tenminste waar voor je geld.
@berlinetta: Ben niet zo kapot van Fossil, maar Tissot bouwt voor de helft een heel mooi quartz klokje (en voor 1350 een keurige automaat).
@racerx: Nee ik ben ook niet per se een Fossil fan, maar het zijn best nette horloges voor weinig geld.
Kan ik van deze TAG niet echt zeggen.
@berlinetta: Fossil is echt troep, wijzers die afbreken is niet raar bij die dingen.
TAG Heuer Carrera’s zijn automaten, voor zover ik weet, met een prijs die beduidend boven de EUR 1350 ligt. Deze zal vermoedelijk gebaseerd zijn op de TAG Heuer Formula 1, die hebben kwatsch-uurwerkjes.

Met deze prijs is het horloge wel bereikbaar voor (veel) meer mensen.Lijkt me dus een prima keuze van TAG Heuer.
@amghans: Ronda quartz-uurwerk, dus inderdaad op basis van Formula 1
@amghans: Bereikbaar is relatief. Er zijn genoeg mensen die 1350 euro kunnen missen, maar dat niet willen en zullen uitgeven aan een horloge. Ik ben zelf wel zo’n horlogegek die het zou doen, maar dan zou ik er geen quartz uurwerk in willen hebben. Voor dat geld verwacht ik een klokje dat het langer uithoudt dan ik zelf.
@berlinetta:
‘Langer uithoudt dan ik’ ? Een goed kwatsch-uurwerkje gaat aardig lang mee hoor. Je bent toch niet van plan om binnenkort te sneven, hè . . . ? :)
@amghans: Nee, maar ik doel op de batterij. Ik heb zelf ook een TW Steel en een Uhr Kraft. Weliswaar goedkoper dan deze TAG Heuer, maar alsnog zijn het niet de goedkoopste horloges. Die dingen vreten batterijen alsof het niks is.
@amghans: onlangs een TAG Heuer Carrera aangeschaft. Het is inderdaad een automaat. En de prijs ligt wel iets hoger dan € 1.350 dus dat ‘gebaseerd op’ mag je ruim interpreteren.
Naast de oranje 18 zijn ook de eerste 18 ‘minuten’ oranje!
Tof gedaan, maar niet mijn ding.
@ukbob: Zeker leuk gedaan, maar nog even en het jochie is 19. Ik persoonlijk had meer gedaan met zijn racenummer, 33. Dat is namelijk blijvend tot aan het einde van zijn F1 carrière.
@viezefreddyw: zal dat nooit een 1 worden denk je?
Toch nog een schappelijke prijs voor een tag. Maar vind hem persoonlijk echt hondslelijk
Ik vind de metalen uitvoering een stuk mooier. Een boel geld voor een klokkie, maar voor dit merk had ik eigenlijk een hogere prijs gedacht.
Was het voor de ontwerper(s) de eerste werkdag na de vakantie ofzo..
Ik heb zelf een tag Carrera deze heeft toch heel wat meer klasse dan dit klokje
Mijn TAG Heuer heeft ook een Nederlands tintje.
Een Monaco in de klassieke combinatie van blauwe wijzerplaat, witte subdials en rode wijzertjes.

Persoonlijk heb ik alleen iets met de “klassieke” modellen die ooit ook nog als Heuer geleverd zijn, de klassieke Carrera (de moderne heb ik niet veel mee), de Monaco en de Monza.
Die kwatsch-dingen van TAG Heuer vind ik allemaal tamelijk lelijk en opzichtig.

Liever een Steinhart Fliegerchronograph of duikhorloge.
@sabrerator: blauwe Monaco staat hier ook nog hoog op mijn verlanglijstje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).