De bizarre reactie van Spa op de brandbrief van gisteren

Auteur: , 63 Reacties

Gisteren berichtte Wannes ons over de mooie dag rampspoed die hij meemaakte afgelopen zondag in Spa. Vandaag blies Wannes wederom onze mailbox op, ditmaal met de reactie die hij ontving van Spa.

Spa

Net als levensgenieter @mauritsh toog autoblog-lezer en Belg Wannes afgelopen zondag samen met zijn oom naar het circuit in de Ardennen om de race live tot zich te nemen. Het werd een deceptie van epische proporties, zoals we je gisteren lieten weten. Wannes klom in de pen en gaf de organisatie van de race hun vet. Inmiddels heeft diezelfde organisatie gereageerd op de gevatte woorden van Wannes. Zo te zien hebben ze daarbij gebruik gemaakt van moderne technologie, daar de brief leest alsof Google Translate als tolk gefungeerd heeft. Daardoor zitten er enige hilarische passages in.

– – –

Beste,

Bedankt voor uw mail en de lange tijd u hebt genomen het te schrijven.

Wij hebben tijd genomen uw mail te lezen. Uw reactie werd doorgestuurd aan de FOM ten opzicht van de prijzen want wij hebben niks te maken met de prijzen. (voeding en drank)

Dan in vervand met het mensenzee is het echt jammer maar wij denken dat iedereen in de zelfde area stond/zat. Er waren echte vrije plaatsen dichtbij de Source enz.
Het is wel waar dat er veel mensen waren maar F1 heeft niks te maken met 24h anders dan het zelfde circuit.

Het terugreis is waar maar het is matematische. Er waren de campers maar ook de mensen die zondag de GP heeft gekeken die moesten vertrekken. Daarom was het erg druk op de straten. Francorchamps is een klein dorp met een slagerij en een bakkerij. Het circuit is een van de mooiste terwereld.

Het spijt ons voor uw slechte ervaring. Iedere jaar proberen we ons te verbeteren om de meerderheid van ons klanten tevreden te maken.

U was niet tevreden en wij begrijpen wel uw reactie die logisch en normaal is.

Nog eens bedankt voor uw reactie en uw lange mail.

Hoogachtend,

De hele ploeg van SPA GRAND PRIX,

– – –

Uw scribent las persoonlijk dit:

Beste,

Bedankt voor uw laaaaaaaaaaaaaaange mail. Serieus, get a life bro. Wij kunnen niks doen aan die prijzen, dat is Bernie’s pakkie aan. Praat tegen de hand. De tsunami van mensen was onfortuinlijk, maar hé, wij moeten ook ons brood verdienen. Bovendien als je bij de bron gaat zitten was er nog wel plaats voor een postzegel. De bron is trouwens het nieuwe La Source. De terugreis was mathematisch. Je weet wel, integreren, Pythagoras, et cetera. Was gewoon nog even langsgegaan bij de slager, in plaats van deze brief te schrijven. Spa is het mooiste circuit ter wereld dus we doen lekker wat we willen.

Maar nogmaals bedankt voor uw laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaange mail.

Hoogachtend,

Anonieme persoon in de buurt van de Eifel.

Maar goed, ergens snap ik ook wel dat het circuit zelf niet al deze problemen kan oplossen, met de macht van Bernie aan de ene kant en de vele Belgische overheden die een beetje op de knip willen letten aan de andere kant. Zelf ben ik er al jaren niet meer geweest, doch veel van de besproken zaken zijn herkenbaar. Echter, tussen het vallen over natte heuvels, het doorzien van een oplichter die valse kaartjes wilde verkopen en het teruglopen door het naar urine riekende dennenwoud naar de glibberige ‘parkeerplaats’ door heb ik er alsnog een mooie dag aan beleefd.

Moeten we onze verwachtingen bijstellen, of moet Spa de zaken écht beter gaan aanpakken? Geef je ongezouten mening in de comments.

Image-Credit: Tobi Grüner via Twitter63 reacties

Ik vond het allemaal wel prima vanaf de gold tribune een heel weekend. Bekenden met dezelfde bronzen tickets als ik in voorgaande jaren had, hadden ook weinig te klagen.

Neem zelf een coolboxje, een poncho en (vissers)stoeltjes mee die ook op een helling kunt staan en je hebt in het bronzen gebied ook geen reden tot klagen.

Dit jaar waren er trouwens voor het eerst tribune plekken voor bronzen kaart houders.. dus zo slecht is het allemaal niet geregeld.
@martinus: welke gold kaarten had je dan? Wij hadden voor zaterdag gold 3 kaarten. De tribune was niet stijl genoeg dus we zagen niks van de eu rouge. Ook waren de rijen niet goed genummerd dus aldoor van plek verwisselen en een slechte sfeer.
Het was een tijdelijke tribune.
Gold 3 raad ik niemand aan!
@620henk: ik denk dat martinus een rijke fantasie heeft.
Dat bakkertje kan je wel verdomd lekkere wafels halen!

Maar, ik wilde niet naar spa. Omdat ik er al zo’n 12 jaar heen rij, en het viaduct als je wallonie inkomt zolang als ik me kan herinneren al een bende is, en ieder jaar schuift het wat op. In mei met het wec al via maastricht gereden.

Dan sta je om 10 uur al in de file, druk genoeg, eten inderdaad stervensduur en niet te eten.

Met een 6 uurs race genoeg tijd om rond het circuit te lopen en platen te schieten. Een formule 1 race zie je bar weinig van op spa, en vooral met deze drukte. Ik ga volgend jaar wel naar de redbull ring. In mijn omgeving alleen maar positieve verhalen gehoord erover.

Spa? Mooi circuit! Absoluut. Maar de infra, en de personen eromheen..? Nee
Eigenlijk zou volgend jaar helemaal niemand moeten gaan mja krijg dat maar eens geregeld….
Haha, hebben ze de reactie in het Frans opgesteld en toen door Google translate gehaald?
@pomoek: dat was mijn eerste gedachte wel ja.
@pomoek: Frans/Waloonse eikels.
De extra drukte heeft natuurlijk grotendeels te maken met de successen van Max Verstappen. Opeens zitten er een miljoenmiljard Formule 1 kenners bij en gaan naar de race toe. En dat is eigenlijk normaal, je ziet het overal. In elke sport waar een Nederlands succes te behalen valt of is behaald, zie je dat de interesse er in toeneemt. De infrastructuur rondom Spa is niet echt ideaal, als dat alleen al beter gaat worden heb je het grootste probleem aangepakt. Maar het is lastig om dat probleem op te lossen…

Verder is de reactie van de organisatie natuurlijk lachwekkend, treurig, bedroevend en nog maar een keer lachwekkend. Lekker bij laten dus, verspilde moeite om er nog wat mee te gaan doen.
@viezefreddyw: precies! Zie daar de oplossing : Mac rijdtl volgend jaar
@svenska_aeroplan_ab: zucht.. Elke race behalve Spa
Wat een minachting voor je klanten als je zo een e-mail durft te versturen!

Nogal gratuit antwoord waar je niet veel mee kunt, zoals ook omschreven in de vertaling van Autoblog.

Ik blijf erbij, alleen maar uit goed fatsoen al moet men (circuiteigenaar, overheid, Ecclestone) de zaken daar behoorlijk op orde maken. Als gezegd, mij zien ze daar niet meer, maar ze zullen me er ook niet missen dat weet ik ook wel. Er zijn elke keer toch weer meer dan genoeg bezoekers die al die ellende er wel voor overhebben.
@henkp1: het merendeel van de Waalse bedrijven hebben echt een erbarmelijke vertaaldienst of laten de brief dior Google Translate vertalen. In het Franstalig middelbaar onderwijs kunnen de leerlingen als keuzevak kiezen tussen Engels, Spaans of Nederlands. In het Nederlands onderwijs is Frans een verplicht vak, net als Engels. Eens de studentjes op de arbeidsmarkt terecht komen is het wel duidelijk wie het meest gegeerd is. Een van de oorzaken tussen een welvarend Vlaanderen en een slabakkend Wallonië. Helaas.
@henkp1: Ik vind het al knap dat ze überhaupt een antwoord hebben gestuurd, en ook nog binnen een paar dagen!
Ze hebben de brief uit Frans naar Nederlands ge Google translate. Die gasten willen daar namelijk geen Vlaams praten.
Nederlands zouden ze toch beter moeten beheersen lijkt me. Wat een trieste reactie. Ze weten zelf wel beter. Probleem bestaat namelijk al jaren. Door de extra bezoekers is dit probleem alleen maar groter geworden. Kom zelf al jaren op Spa en weet inmiddels wat ik wel en niet moet doen om hiermee geconfronteerd te worden. F1 is een weekend en geen dagje uit. Probeer in de buurt te verblijven vanaf de donderdag tot een dag na de race en voorkom zo de verkeerschaos. Koop nooit Bronze kaarten. Dit zijn eigenlijk genaral entrance kaarten en bieden geen enkele garantie op een fatsoenlijke plaats (waar je ook nog iets kan zien). Zorg zelf voor voldoende eten en drinken op de laatste dag is het altijd drama met die voorzieningen.
@robgooi: Dat doe ik ook het liefst. Gewoon een weekendje er van maken. Het enige nadeel is dat ik dan zo’n godsvermogen kwijt ben. De prijzen zijn dan echt bizar.
@robgooi: die brief toont aan hoe slecht het gesteld is met de communicatiedienst of de klantendienst. Niet meer van deze tijd.
@robgooi:
Tip voor wie brons gaat: Op tijd zijn. Coolboxje(op een wagentje) en goede stoelen mee en je zit ook brons als een God. Volgens de organisatie was er nog ruimte in diverse bronzen bochten.

Dat kost qua circuitkosten geen drol: €110 voor drie dagen entree, €25 voor 3 dagen parkeren, eigen proviand en misschien €10 voor een warm patatje+kroket in de avond.
Serieus, welke dyslectische stagiair heeft die brief gemaakt….
@dutchdriftking: een franstalige belg… Tot zo ver gaat de kennis van de andere landstaal. Werkelijk beschamend, zeker gelet op het feit dat deze communicatie uitgaat van heel het team.
haha. Welcome to our everyday pain. :-)
Eigenlijk zou je de brief incl de reacties zo kunnen copy-pasten als het om Zandvoort zou gaan.
Alleen schrijft de directie/ organisatie hopelijk wat beter Nederlands ;-)
Ik snap dat Wannes het graag beter had gehad voor zijn geld.
Maar wees eerlijk; is er ook maar iemand die bij een enkele passage in zijn brief verrast was? Ik niet iig. Wannes kent Spa zelfs; ik niet.

Bij Spa kunnen ze misschien wel focussen op de kwaliteit ipv de snelheid van het bericht.
Zoiets van; uw punten over de prijs, vervoer naar en van het circuit, afval verwerking en informatie over vrije toeschouwer plaatsen zullen we meenemen in de evaluatie en planning voor volgend jaar.

PS: opeens is de GP van Singapore en stuk aantrekkelijker: van Metro-uitgang tot tribune plaats was ongeveer 15 minuten; inclusief controle. Eten, drinken (incl en excl alcohol) was niet duurder dan in een restaurant. Concerten waren in het circuit park. Nergens rijen, nergens gedrang. Er waren zelfs plekken waar je prima 5 minuten kon staan en dat je op 1m kan komen van de railing (en dus 1-5 m van de auto’s).
@gregorius: Singapore vind ik 1 van de leukere circuits van de moderne circuits, misschien wel de leukste. Een avondrace in Singapore is geweldig en het circuit zelf is een moeilijk en uitdagend circuit. Helaas is het zo ver weg..
@gregorius: En in Singapore is het zelfs mogelijk dat je een wandeling over het circuit kunt maken. Gelukkig deed dat maar één idioot… ;-)
Mais Sire, il n’y a pas de Belges…………………Jûles Destree ( politicus/humanist/Dr in de rechten) in een brief aan de Belgische Koning, 1912.
En het klopt, meer dan 100 jaar later, nog steeds..
Walen verdommen het (excusez-le-mot) om Vlaams te praten.
Ooit pech in Wallonië met de auto
Niemand die me hielp met een NL plaat, 15 kilometer verder waar Vlaanderen begon, keurig en onmiddellijk geholpen.
De Walen zijn veel Franser dan de Fransen zijn, de Fransen kunnen dan wel de boel-de-boel en de Franse slag reputatie hebben, de Walen ZIJN ZO!
Bij Luik zat er een gat in de weg waar een Suzuki Alto in zou verdwijnen als dat autootje eri nterecht zou komen, dat gat heeft er meer dan zes!!!!!! jaar gezeten.
Wallonië is een andere wereld, een wereld van de keutelboer, een wereld van entre-nous en lieve zo min mogelijk pottenkijkers.
Hetjaar dat de Rovers van Tom Walkinshaw de 24 uur van Spa-Francorchamps wonnen zal ik nooit vergeten, Turbo Joop mijn eeuwige boezemvriend wilde door de entree heen en de Waal begon in het Frans tegen Turbo tekeer te gaan “Betaluhn, Bethalhun herhaalde de man -zijn enige kennis van het Vlaams
Turbo’s furieuze reactie was : Als het bij jullie pleuris Walen om geld gaat, praten jullie ineens WEL Nederlands.
En eigenlijk schetst dit voorbeeld de hele situatie.
Breng je poen en donder daarna naar huis toe !
En toch………………..ik kom er graag !
@desjonnies:
Ow en ik spreek Frans. Vloeiend .
@desjonnies: Frans Duijts?
@desjonnies: ooit twee dames ontmoet die voor de regering van Québec werken (Franstalig, maar spraken ook perfect Engels). Zij kregen in Parijs de vraag of ze misschien Engels wilden praten want de Fransen konden hun Frans niet verstaan… (?????!!!!!) Dus de Fransen zijn vaak net zo erg.

Maar.. je zou verwachten dat mensen in België verplicht Nederlands moeten leren en de vlamen ook Frans.
In Québec is dat zo… Alleen ook daar zijn de onuitstaanbare Franstaligen vaak te beroerd om Engels te spreken. Dat is.. todat ik zei dat ik als Nederlander niets te maken had met hun kleinzerig gedoe en dat ik wist dat zij met perfect kon verstaan.. en dat ze dus een domme trut was als ze ging doen alsof… Toen snapte ze me perfect. Alleen ging ik daarna natuurlijk geen cent uitgeven bij die Toko.
@desjonnies: helemaal met je reactie eens, op het laatste zinnetjes na dan. Maar ach smaken verschillen gelukkig:)
@desjonnies: Leven de walen dan nog altijd in de Prehistorie of zo ? . . . , sorry, heb jou omschrijving nu pas ontdekt . . .
” Iedere jaar proberen we ons te verbeteren om de meerderheid van ons klanten tevreden te maken.”
—> dus de klantentevredenheid is minder dan 50%. Maar ze proberen erboven te geraken….pfff…
@crosske: Geef ze een break… Vaak ontbreekt iedere ambitie. Tis niet veel maar het is ambitie.
Lekker huilen. Je weet van te voren al dat t mega druk gaat worden en dat prijzen 5 keer hoger zijn als normaal. Volgend jaar lekker kratje bier halen bij de supermarkt en een zakje chips en voor de tv gaan zitten. Ohja, en dan niet gaan zeuren dat je moet betalen omdat t niet in je standaard tv pakket zit.
@theoke: dag Theo, jij hebt het duidelijk niet begrepen.
Ik heb ook een klachtbrief naar de McDonald’s gestuurd. Dacht je ff een 5 sterren ervaring te hebben op een zondag bleek dat alle vuilnisbakken uitpuilde, de toiletten goor waren, ik uren in de rij heb moeten staan voor een weekbroodje met wat vlees.

Was niet leuk vandaar mijn klachtbrief. Heb echter niet de behoefte om dit op een of andere site te posten om zo mijn frustratie te delen. Begrijp niet dat een site uberhaupt zo’n klaagbrief op z’n site wil zetten. Tenzij ze helemaal niks te melden hebben natuurlijk. Dat kan.
@Rick-dos: dag Rick, daarom ga ik ook nooit naar de Mac do. Elk product heeft zijn prijs maar van een toilet verwacht ik dat het proper is en van een vuilbak dat die geledigd wordt, anders zet je er toch gewoon geen, punt. Als ik Dacia koop, weet ik ook wel dat de afwerking niet dezelfde is als een Audi maar alles werkt, het product is af en het plaatje klopt. Jouw vergelijking slaat echt kant nog wal. Van de hoogste autosport ter wereld verwacht ik anno 2016 gewoon beter en dat kan echt wel met minimale inspanningen. Als het niet goed is, is 50€ zelfs te veel. En nee hoor, die 125€ is me geen probleem.
@zwannes: Dag Zwannes, van een miljardenbedrijf met duizenden vestigingen over de hele wereld verwacht ik een veel betere ervaring dan wat ik heb mogen ervaren. Na miljoenen mensen te hebben geserveerd mag je dat toch wel verwachten.

Maar soit, dat was heel mijn punt niet. Mijn punt is wat was je drang om je ongenoegen over je ervaringen te moeten delen met de wereld? En waarom de drang om ook nog eens de reactie van circuit Spa aan AB te moeten melden? Wil je het circuit zwart maken in de media?
Je hebt een vervelende ervaring gehad begrijp ik en voor je frustraties daarover wil ik begrip hebben. Dat je het zelfs zo hoog is opgelopen dat je het nodig achtte om een klachtbrief te schrijven is je goed recht.
Maar vanwaar dan ook nog de stap moeten zetten om dit bij AB te melden en dat zij er zelfs een topic aan wagen? Je geeft het circuit nog niet eens de kans om te reageren. En dan doen ze dat, nemen ze nog de moeite om het zo goed mogelijk in het Nederlands te beantwoorden, en dan gaan wij ze hier een beetje belachelijk maken. Er zijn elke dag wel situaties te bedenken waarover je kunt klagen. Daar kun je een klachtbrief over schrijven in de hoop op beterschap maar verder dan dat hoeft het niet te gaan. Als wij Nederlanders voor elke onderwerp waar wij over klagen een topic krijgen dan ben je als site de komende duizenden jaren nog wel zoet.
Maar nogmaals wat is nu je doel? Wil je je geld terugkrijgen of zo?

Ik persoonlijk vind dit alles nogal overtrokken. Maar goed, dat ben ik.
@Rick-dos: nee ik hoef mijn geld niet terug. Ik hoop dat ze het investeren om het in de toekomst te verbeteren. En voor wat de publicatie van mijn brief betreft, is het de keuze van de AB redactie om dat wel of niet te publiceren. Ik ben alvast blij dat het gepubliceerd werd en dat erover gediscussieerd wordt. Daar dient een blog toch voor of niet?
@rick-dos:

Spijker kop slam dunk ..
@zwannes: Maar ik snap het hele probleem niet. Het was al weken van te voren bekend dat het druk zou worden. Je bent er geweest dus je kent de infra structuur.
Verder: veel prullenbakken staan er het hele jaar. En praktisch als het zo druk is hoe wil je ze leeg maken? Tijdens de wedstrijd nog een rondje met een vuilniswagen?
Bij alle top evenementen is de toegang druk de prijzen hoog en het eten niet te vreten.Dat gelt voor voetbal, concerten, dagje strand in de bouwvak enz….
@ronnys: dag Ronnys, je was er zelf blijkbaar niet bij. Ik begrijp je reactie ergens wel maar dit ging er gewoon ver over. Te veel kaarten verkocht. Heb het even in het jaarverslag opgezocht: 2014 55k bezoekers, 2015 61k en dit jaar meer dan 75k.
En laten we het ook niet omdraaien hé, de organisatie wist zelf ook heel goed dat het een stormloop zou zijn, meer dan vorig jaar, en ze hebben 0 extra gedaan. Zelfs geen parkeerwachters bij de uittocht.
@zwannes: Ik snap jouw ook wel en nee ik ben er dit jaar niet geweest. Ik ben in 2000 met de bus vanuit Enschede daar hebben we ook bijna 24 uur over gedaan heen en terug. Afgelopen jaar bij LeMans ook daar moet je TV kijken om het te volgen en probeerden we een uur voor afloop weg te komen van de camping, en hebben het na 3 uur en 200 meter op gegeven en zijn de volgende morgen vertrokken.
En Zandvoort is standaard al bende laat staan dit weekend met de hgp
Haha, die Belgen leren het nooit… Tijd voor een BEXIT
Did jaar good het eerst jaar spa geweest.
Waren om 3,45 met de bus uit Groenlo vertrokken. Zouden normaal om 8 uur bij het circuit aan komen. Maar over de laatste 3 km. Heeft de bus er 2 uur over gedaan. Daarna aardig snel binnen kunnen komen. En ergens een plekje kunnen vinden(brons). Helaas niet waar we wouden zitten. Maar het was niet anders. Hadden een scherm voor ons. Mol op de radio en bomen voor de schaduw. Verder heb ik het niet drukker of minder druk ervaren dan tijdens A1 op Zandvoort.

Het enige rare is dat de agenten/verkeersregelaars het totaal niet snappen. Elke keer was het 300 meter rijden en weer 20 tot 30 minuten stil staan.

Tja de brief schrijver is te Laat weg gegaan. Voor het mooie hoor je al om 8 uur op het circuit te zijn. Kan je mooi een plek vinden. Eten kopen (handiger is zelf mee nemen) en van het voor programma genieten.
Mijn tip als je naar België gaat (helemaal als je naar Spa-Francorchamps gaat): stel je verwachtingen bij. Ja het is een ongeregeld teringzooitje, je betaalt je blauw en klantvriendelijkheid is ver te zoeken maar leg je daar gewoon bij neer. Ik vind België namelijk echt tof en het zijn lieve mensen die ik een beter georganiseerd land gun, maar dat zit er gewoon niet in voor ze. Bedenk je dat het eigenlijk twee landen zijn die langs elkaar heen leven en er geen serieuze wil lijkt te zijn om over hun verschillen heen te stappen. Niet om basale zaken zoals het bestrijden van terrorisme effectief op te pakken en al helemaal niet om zo’n pareltje als het circuit van Spa-Francorchamps kundig uit te baten. Sinds ik me daarbij neer heb gelegd en voorgenomen dat ik voor zo’n ervaring de heer Ecclestone geen €100+ euro gun, ga ik geregeld met veel plezier naar allerlei niet-F1 races kijken waar je meer de ruimte hebt, minder inkom betaalt en langer van autosport kunt genieten.

European Le Mans Series bijvoorbeeld, 4 uur racen, ticketprijs: €0,00 http://spa-francorchamps.be/agenda/2016-09-23/european-le-mans-series
@C6_R: hoi, bedankt voor de tip!
Volgend jaar lekker naar Oostenrijk. Zelfde rijstijd!
Was geen zak te doen dit jaar!
@beetec: De rijstijd van deeg is meestal zo’n 40 minuten. De reistijd naar Oostenrijk een uur of 10.
Daar reed ik de eerste dag van mijn vakantie langs Hockenheim. Kijk zei ik tegen mijn vriendin, daar reden ze gisteren de Grand Prix.

Kon me wel voor mijn kop slaan.
*Gooit stok in hoenderhok*

Volgend jaar Azerbeidzjan in de plaats van Spa…
Hopelijk hebben de Francor champs nog goed gesmaakt.
Wallonië jongens, Wallonië. Daar verwacht je toch ook niks anders van. Écht, daar wil je nog niet dood gevonden worden.

Heb de GP van België 1x live meegemaakt in 1994 toen was het ook chaos.
Kijk hem sindsdien lekker van thuis uit.
Er is blijkbaar in de afgelopen 22 jaar niks veranderd, wellicht dat het zelfs erger geworden is.

Het is zeker een mooi circuit, maar de beste beleving heb je, helaas, thuis voor je TV scherm.

Waallonen zijn nou eenmaal een kut-arrogant volk, vooral als je geen Frans spreekt.
Ik woon er maar 3 kwartier rijden vandaan, maar ik mijdt het als de pest.
+1 voor je optimisme om te denken dat er er überhaupt mensen zijn met een genuanceerde, “gezouten”, mening.
On-ge-looflijk dit…man man man. Wij waren er zondag ook, herken de ervaring COMPLEET. Ca 1,5 uur file om er te komen, vervolgens geen plek om behoorlijk te staan, achterlijk druk, smerig, vaak ook onplezierige sfeer hierdoor, slecht zicht op de race, en vervolgens door de massa het terrein af en 3 UUR (!!!) in de file over 5km. Nog nooit zoiets meegemaakt, thank you SpaFrancorchamps, wat een waardeloos k*t evenement hebben jullie neergezet, gvd wat een bezoeking was dit. Top dat jullie 10-duizenden mensen op deze manier bestelen en de zondag verknallen. Must feel good…
@jaggie: hoi, dat klopt en was ik nog vergeten schrijven in de brief: ik had gehoopt op een fantastische oranje sfeer maar het was eerder een begrafenis en dat was nog voor Max’ slechte start dus daar had het niks mee te maken.
De eerste zin dank u voor lange mail
“Een slager, een bakker en het mooiste circuit ter wereld. Wat wil een mens nog meer”: aldus de organisator..
Ik snap de irritatie wel degelijk. Maar goed, het is wel te verwachten. Het zijn Walen, het is druk, ineens een paar duizend NL’ers extra.
Het lijkt me echt een verschrikking. Al kreeg ik geld toe, dan ging ik er nog niet graag naartoe. Dat gewring en gewacht in de mensenmassa, ik heb een ander idee van een geslaagde dag. Dat gekneuter op zo’n camping, lijkt me ook geen aanrader. Maar goed, iedereen zijn of haar hobby.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).