Max Verstappen pakt nóg een eerste plaats in 2017

Auteur: , 20 Reacties

De populariteit van de coureur nam dit jaar in Nederland flink toe.

Max Verstappen pakt nóg een eerste plaats in 2017

We naderen het einde van 2017 en dat heeft maar één ding te betekenen: lijstjes! Zoals ieder jaar, blikt ook Google terug op de afgelopen 12 maanden. Vorig jaar stond Max Verstappen op plek vier in de algemene zoekopdrachten. De iPhone 7, Pokémon Go en het EK werden vaker gegoogled.

Dit jaar wist Max het niet tot de algemene zoekopdrachten te schoppen. Wel pakt de Nederlander de toppositie als het gaat om zoekopdrachten van Nederlandse sporters. De top vijf bestaat uit Max Verstappen, Abdelhak Nouri, Dirk Kuyt, Arjen Robben en Lieke Martens. De Red Bull Racing-rijder is de enige niet-voetballer in dit rijtje.

Max Verstappen wist dit jaar meer in de schijnwerpers te staan in vergelijking met vorig jaar. Mainstream media besteden meer en meer aandacht aan de Formule 1. Het feit dat Verstappen het afgelopen seizoen twee keer een Grand Prix op zijn naam wist te zetten helpt natuurlijk ook mee.20 reacties

Hij zal er héél trots op zijn. Not.
Bijzonder divers jaar dus; zowel een voetbalster als een racester in de top 5 :)
Het is me wel opgevallen (wie niet), dat de NOS veel meer aandacht voor de F1 heeft gehad het afgelopen jaar. Maar wel zeer eenzijdig, het ging over Verstappen en verder nix. Daardoor bleef het allemaal erg oppervlakkig en mis je, als de NOS je enige bron is, diepte informatie over de sport.
@pomoek: NOS is eenzijdig… Kansloos nieuws wat alleen maar mainstream is. Perfect om mensen dom te houden
@shadowbroker: precies, het niet mainstream nieuws van Hart van Nederland, Geen Stijl, de correspondent of de Speld heb je veel meer aan. Kun je nog eens lekker lachen.
En Nouri is de enige die er niks aan kan doen dat hij in de top 5 staat.
@berlinetta: Helaas… Verschrikkelijk voor zo’n jongen.
@berlinetta: wie?
@henk_he: het siert je om eerst Google te raadplegen in plaats van ‘wie’ te roepen.
Mijn zoektermen zien er vaak toch heel anders uit…
Heb meteen even op Lieke Martens gegoogled. Het jaar is ten slotte nog niet voorbij …
@ramshoek: goed idee, net ook gedaan. Zouden meer mensen moeten doen, wordt de hele wereld een stuk mooier van.
Als er op je gezocht wordt met Google weten de mensen dus niet wie je bent. Lijkt me toch onaangenaam voor Dirk Kuyt, die voetbalde immers al voordat Al Gore het internet heeft uitgevonden.
Abdelhak Nouri staat volgens de NOS op de vierde plek van de algemene zoektermen, achter Anne Faber, Stemwijzer en Patricia Paay en voor Staatsloterij Oudejaarstrekking. Hoe kan het dat dan Max Verstappen de algemene lijst niet wist te halen, maar wel voor Abdelhak Nouri wist de eindigen als je alleen naar de sporters kijkt?
@edge:

NOS ??
Niet echt de meest betrouwbare bron voor elke vorm van informatie ..
@edge: Volgens Google wist Max het niet tot de Top 10 van algemene zoekopdrachten te schoppen. Hoe ze die lijst samenstellen.. tja. https://trends.google.nl/trends/yis/2017/NL/
@Edge: wat maakt het uit? Allemaal “fake news”, AB heeft MV items, louter en alleen om klicks te genereren.
@rubenpriest: Ah ja, ik zie het al. Google kent per meetmoment een score van 0 tot 100 toe aan een zoekterm, waarbij 0 volstrekt impopulair is en 100 hartstikke populair betekent. Als je naar Verstappen en Nouri op basis van die scores naast elkaar legt, zie je één kort piekmoment van 100 bij Nouri, terwijl Verstappen eigenlijk het hele jaar punten scoort. Die scores zeggen dan weer niks over het totale aantal zoekopdrachten, dus bij nader inzien kan het heel goed dat Nouri meer zoekopdrachten kent maar Verstappen relatief gezien de populairdere zoekopdracht was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).