Max Verstappen: ‘Raikkonen inspireerde mijn moves’

Auteur: , 37 Reacties

Afgelopen zondag was Max dé smaakmaker in een verder poepsaaie GP van Brazilië. De grote inspirator voor zijn briljante inhaalmanoevres was Kimi Raikkonen, die in 2012 met Schumacher in een mooi gevecht was verwikkeld.

Close...

Drie jaar geleden draaide Iceman Kimi een uitermate puik seizoen bij Lotus. De scherpte en precizie die hij de laatste jaren vooral kwijt lijkt te zijn spatte er bij een gevecht om positie met Michael Schumacher (Mercedes) van af. In bocht 1 en 2 van Interlagos deden Kimi en Schumi eigenlijk precies hetzelfde als Max en Perez 3 jaar later, zo mogelijk nóg meer op het scherp van de snede. Bekijk de beelden HIER.

I saw it a few years ago,” aldus Verstappen tegenover Autosport. “I thought ‘that looks nice’, then when you have the opportunity to try it as well…[..] You just continue, continue. Then we had a little touch into Turn 2, but that was good for me, because then I could get the job done.

Het feit dat er van de actie geen ongelukken kwamen kenmerkt de professionaliteit van beide rijders, over Max waren we al lyrisch, maar Perez lijkt bij Force India ook steeds meer tot bloei te komen, na een stroeve periode bij McLaren. Wel of niet crashen bij zo’n manoeuvre is het verschil tussen een zeer goede en een uitmuntende coureur die elke milimeter van zijn bolide kent. Als het niet Perez was geweest, maar Maldonado of Kimi in zijn huidige doen dan had Max’ wiel er afgelegen.

Voor Verstappen junior staat deze actie in zijn persoonlijke inhaal-top 5.37 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
In zijn persoonlijke top 5. Het was een mooie inhaal actie. Maar ik vond die op Ericsson op Spa toch stukken mooier om te zien.
@kilum: Het is gewoon gaaf dat deze 18-jarige knul al tijdens zijn eerste seizoen in de F1 al een top 5 van inhaalacties kan maken.
@kilum: volgens mij snap jij het principe van top 5 niet helemaal
@mikeveerman: Dat was idd ook mijn eerste reactie haha
En Max staat bij mij in de top vijf.
Ik ben geïnspireerd geraakt door de moves van Ron Jeremy.
@str8six: Maar je heb de slag nog net niet te pakken?
@clarkson: als ik m’n vriendin hoor zit het met de slag wel snor. Net als die van Ron Jeremy.
@str8six: haha! Als de vrouw tevreden is, is iedereen tevreden.
@str8six: Maar zit het met de snor ook snor?
@toshtie: alles snor hier hoor.
@str8six: Maar eh, kun je jezelf ook een van de besten der aarde in je vak noemen als je alleen achter de computer naar plaatjes kijkt?
@Edge: ik noem dat liever trainen in de simulator.
Ik dacht even dat Max deze actie bedoelde ( ook Schumacher en Raikkonen ) echter was dit in 2006 ( Toen de “laatste”race van der Michael )
https://www.youtube.com/watch?v=slLJTyZYwZY
@gertjan2012: Wat een race was dat zeg. Schumi op zijn best. Er ging van alles mis maar toch bleef hij zich maar naar voren vechten.
Omdat het Max is, is dit een briljant inhaalmanoevre.
Als het van iemand anders was, dan ging het 1 hier niet passeren op Autoblog en 2 ging het als roekeloos aanzien worden…
Just my opinion…
En aub geen gezeik dat ik de jongen niet kan smaken, want het is inderdaad een puik coureur…
@Dimglor: Nou, nee. Dat het een artikel wordt op Autoblog is inderdaad omdat het ‘onze’ Max is, maar mag het een keer nu er een Nederlander eens echt meedoet in de Formule 1?
En dit zal door niemand roekeloos worden aangezien, maar een toevoeging voor de sport.
@viezefreddyw:
Gewoon een voorbeeld, als Maldonado dezelfde actie zou gedaan hebben, zou je dan niet gedacht hebben van daar is ie weer? Onze roekeloze snoodaard?
Op zich vond ik het ook een mooie move, maar in de F1 heb ik de stewards al voor veel minder penalties zien geven…
@Dimglor: Dat zou je misschien denken omdat hij een reputatie heeft. En in die bocht knalde ie Ericsson er al af en dat was wel roekeloos.
Ik snap best je punt hoor, maar om een inhaalactie als deze roekeloos te benoemen in de Formule 1 en het te straffen ga ik geheid afhaken als kijker.
@viezefreddyw:
Ah, ze maken zoveel rare beslissingen en strenge regels dat het nu soms al een hele opgave is om een race uit te kijken ;-)
@viezefreddyw:
En om nog even terug te komen op Maldonado..
Wat die jongen nog in de F1 blijft doen, het is me een raadsel..
@Dimglor: Dat komt puur omdat ie flink wat miljoenen, ik geloof 40 miljoen per jaar, mee neemt naar Lotus. En laat Lotus nou net dat geld goed kunnen gebruiken.
@Dimglor: Ik ben het met je eens. Mooie actie, Max laat zien dat ie ballen heeft, maar als het in bocht 2 fout zou gaan dan was Max de schuldige geweest. Hij drukte Perez zover naar buiten dat ie in z’n remmen moest, en dat terwijl hij er nog niet voorbij was. Als Perez zijn racelijn had gehouden waren ze de klos geweest.
@dimglor: Ik geef je bijna helemaal gelijk, Max is gewoon hot nu. Bijna iedereen met een sporthart en dan met name motorsport kan dit waarderen. Verstappen propageren is toch juist leuk, populariteit alom betekend eerder in een team dat WK kansen heeft.
@Dimglor: Dude… zoek het woord chauvinisme even op !
@gertjan2012:
No shit Sherlock 🙄
Maar daarom moet niet alles “verheerlijkt” worden wat Max doet.. (Verheerlijkt is wat sterk, maar kwam niet op een beter woord)
Nogmaals, for the record… Wens de jongen veel succes toe en ik zie hem graag rijden..
(Zeg dit laatste er liefst bij, kwestie van bepaalde commentaren voor te zijn…)
@Dimglor: Zo werkt autosport. Als je een ‘roekeloze’ actie met succes maakt, ben je een held. Gaat het mis, ben je de schlemiel. En maar goed ook, anders zou het verdomd saai worden.
@Dimglor: Nee hoor, ook als het niet Max was was het een geweldige inhaalmanoeuvre. Het is alleen maar nog mooier dat de enige Nederlander in het veld hem ook nog eens laat zien én daarnaast de enige smaakmaker was in een verder vrij saaie race. De buitenlandse media pikken dit ook gewoon op en schrijven er ook veelvuldig over, dus er zal toch niet alleen geweldig zijn omdat Max een Nederlander is?
Kijk Lewis, zo haal je een Mercedes dus in!
Peter Windsor en Will Buxton waren ook al lyrisch over Max tegenover Sky en vergelijken zijn volwassenheid en raceintelligentie met die van Schumacher in zijn beste jaren. Voor degenen die willen lezen: http://www.skysports.com/f1/news/31381/10069494/max-verstappen-defies-physics-say-f1-midweek-report-guests
Was wel een gok 50 50, en zo kan je race ook over zijn (of erger)

Ooit gaat het een keer goed mis ben ik bang

Maar mooi om te zien die wil om te winnen
@bigfun: Dat is ook het hele punt van racen…
Mooi hoor!
Het zou goed zijn als Max en Kimi van stoeltje wisselen voor volgend jaar. Ik baal er eerlijk gezegd nogal van dat Max bij TR blijft rijden.
Eerder in het jaar bij dat grote kijkersonderzoek van de F1 heb ik als favoriete rijders Max, Perez en Kimi opgegeven. Alledrie rijders die een goed potje kunnen sturen. Blijft alleen jammer dat bij Kimi het vlammetje zo’n beetje het einde van de kaars bereikt lijkt te hebben.
Ben echt fan maar het wordt nu te opgehemeld allemaal. Eerst maar eens bij de top 5 proberen te komeb
Raikkonen was trots met deze referentie van Max en reageerde uitzinning
https://i.ytimg.com/vi/aExkTdEv4L8/hqdefault.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).