Video: Sergio Perez jaagt McLaren P1 over Top Gear-circuit

Auteur: , 57 Reacties

De officiële onthulling van de McLaren P1 was 10 dagen geleden, en nu de storm wat is gaan liggen, is het de beurt aan de videootjes om geplugd te worden. Vandaag: de eerste echte rijbeelden van de Macca, met F1-coureur Sergio Perez achter het stuur.

Sergio Perez heeft lol

Herinner je je de ballsy uitspraken van Mclaren-CEO Ron Dennis nog? Eentje daarvan was dat de P1 een volle 10 seconden sneller rond het Top Gear-circuit gaat dan de huidige snelste supercar, de Porgani Huayra. Wij vroegen ons al af hoe hij dat zo snel kon weten, maar de Britten hebben geoefend.

Check McLarens beide nieuwste aanwinsten, Sergio Perez en een gecamoufleerde P1, die elkaar wat beter leren kennen, in de VIDEO, en ontdek of hij echt zo ruk is als Horacio Pagani doet voorkomen.

Cliquar!
57 reacties

Typische perspraatje “good, fantastic, experiance, amazing, etc..”
Ik vind wel dat hij nogal “tam” klinkt eigenlijk, maar eigenlijk kun je niet veel anders verwachten, aangezien het dezelfde motor is als is de MP4-12C.
@vale46: nou bij de MP4-12C hebben ze later een hoop veranderd hoor, het verbaasde me echt bij de 2e verschijning van de MP4-12C op Top Gear hoe veel meer kabaal er uit die uitlaten kwam klinkt echt goed !
@salberts93: In vergelijking met zijn directe concurrenten klinkt een MP4-12C tam.
Oh, hebben ze hem dan aangepast? zie je wel dat hij te tam klonk, als ze hem al veranderd hebben.
Heeft mij toch maar een 458 qua sound :)
@vale46: MP4-12c klinkt TAM?!
die wagen klinkt super bruut en lekker.
Hoe de P1 een klinkt is in dit filmpje nog niet goed te horen.
@jrmpower24: Niet goed te horen, omdat er niks te horen valt misschien?
@jrmpower24: nee hij klinkt tam. Retesaai geluid voorn zo’n auto.

Ot: beetje gemaakt filmpje. Hij kruipt net iets te diep in de anus van McLaren.
@berlinetta: typische klager.. Beetje frusty achter je pc-tje dingen afzeiken.. Wat moet je een leuk leven hebben
@solmatje: wie ben jij om te suggereren dat mijn leven saai is? Ik geef mijn mening op een blog. En die mening is toevallig dat die auto saai klinkt.
Is dit lekker? Jaaaaa dit is lekker!! Moet een enorme kik geven hierin te rijden. Heerlijke wagen
Vergeleken met LaFerrari is deze P1 toch een beetje een getunde MP4-12…
@ramshoek: vergeleken met de F70 (ik weiger die naam te gebruiken) heeft deze tenminste een fatsoenlijke naam.. verder zou ik ze allebei voor geen goud verkiezen over een Pagani Huayra
@salberts93: Ja joh, ‘P1’ is ook echt een fatsoenlijke naam… (Weliswaar wel beter dan LaFerrari)
@camber24: nou ja P1 is een code maar dat zijn 9/10 autonamen tegenwoordig dus daar kijk ik niet zo meer van op.
@salberts93: Mercedes 190, remember? ;)
@ramshoek: Voor mij is het weer andersom, de LaFerrari valt erg tegen en is niet bijzonder. Des te meer ben ik onder de indruk van deze P1, zelfs in deze korte filmpje zeer indrukwekkend.
‘When you put your foot down you feel acceleration and when you want to stop it wants to stop.’ Is dat niet gewoon de essentie van een auto?
@TimoBac: Het eerste stuk is niet echt van toepassing op mijn 206’ke, dus, nee. :D
Kan iemand mij uitleggen waarom er nou nog steeds een mercedes logo op zijn Jas staat?
ik dacht dat mercedes en mclaren uit elkaar waren sinds de sls,mp4?
@creativetechnologie:
In de F1 rijdt McLaren nog steeds met Mercedes motoren, dit is zijn team jas.
@creativetechnologie: ik geloof dat dat is omdat mercedes nog steeds de motoren voor de McLaren F1-car levert, maar verder vind ik t ook best vaag
@salberts93:
Wat is daar vaag aan? Perez rijdt voor Vodafone McLaren Mercedes. Dit hoort gewoon bij zijn werk en dus draagt hij team kleding.
@jrk68: ja oke maar wat ik vaag vind is dat voor zover ik t nog een beetje weet hadde best wel veel merken Mercedes motoren maar die liepen niet allemaal met Mercedes jasjes? kan ik me in vergissen
Ooh joh hij zegt als die acceleert dat ie dan de acceleratie voelt, en als die remt dan stopt de auto! Weetje, dat heeft mijn Honda Civic ook !
@salberts93: Je Civic klinkt nu al spannender dan de P1 in deze vid ;)
@dawwg: mijn Civic is ook spannender heeft tenminste niet van dat flippergedoe gewoon zelf schakelen zoals t hoort :P
@jrk68 thnx!
Dus alleen qua productie autos zijn de 2 uit elkaar?
Maar als mercedes de motoren levert, is de rest van de F1 techniek dan wel volledig mclaren? want dat gebeurt volgens mij volgens het meerendeel wel in engeland..

Wel frappant dat ze een mercedes logo showen bij de natmaker van hun nieuwe model.
@creativetechnologie:
Yep, McLaren gebruikt alleen de motoren van Mercedes, de rest maken ze allemaal zelf.
Zelfs het Mercedes team resideert in de UK, dat is immers het oude BAR/Honda/Brawn wat weer voortkomt uit Tyrell. Hoe het nu met de Mercedesmotoren zit weet ik niet exact maar die zijn begonnen als Ilmor en dat zat ook in de UK.
@jrk68: Mercedes heeft een speciale high-performance motorenafdeling (R&D, maar volgens mij ook productie) in Engeland. Die schijnen ook nog wat meegeknutseld te hebben aan het 360 pk sterke 2-literblok.

Of vroeg je dat niet? :)
@sir_smokalot:
Ik vroeg niks, maar bedankt voor de tip. Als die tak nog steeds in de UK zit dan zou het best het oude Ilmor kunnen zijn. Ik ga wel ff googlen om te zien hoe het precies zit.
@sir_smokalot:
Ik lees net dat de band tussen Mercedes en Ilmor er sinds 2006 niet meer is.
Het bestaat nog wel als zelfstandig bedrijf en ze doen nu de Chevy motoren voor de Indycar.
@sir_smokalot & @jrk68: Dus nog steeds blokken van Mercedes? Ik las laatst dat McLaren nu Nissan motoren gebruikte. Een opheldering is wel welkom.
@agera: Het raceteam gebruikt Mercedes motoren. De straatauto’s gebruiken motoren die op een Nissan motor gebaseerd zijn. Tom Walkinshaw Racing heeft ooit een racemotor voor Nissan ontwikkeld. De rechten van dat design heeft McLaren opgekocht. De motor in de McLaren heeft bijna niks meer met die Nissan motor te maken behalve dan de boring.
@Rick-dos: Het is duidelijker nu thanks ;)
@creativetechnologie: kijk eens naast je gebruikersnaam? Als je daar op klikt bij degene, aan wie je reactie bedoelt is, dan komt je reactie mooi onder de zijne te staan ( zoals dat nu het geval is met mijn reactie ) ;)
Ik zie hier een mix van een R8 en Koenigsegg. Face it Mclaren, zo’n bak als de F1 maken jullie geen 2 keer.
@benvan: Nogal wiedes omdat de bezieler van de F1, Gordon Murray, niet meer bij McLaren werkt.
@benvan: waarschijnlijk niet nee, maar de P1 vind ik ook niet eens lijken op een poging om t te evenaren, net als de F70 niet op een poging lijkt om ook maar dichtbij de F40 te komen.. wat die auto’s betreft zijn we echt gigantisch achteruit gegaan
@salberts93: Betreft de F40 ben ik het met je eens, de LaFerrari haalt het gewoon niet naast een F40. De f70 had net zo goed een 458 opvolger kunnen zijn.
De McLaren P1 is naar mijn mening goed gelukt, heeft fraaie lijnen, een futuristische uitstraling en oog voor kleine details maken hem een echte McLaren.
@agera: nou bij de 458 haalt de F70 het wat mij betreft ook niet dat vind ik echt een beauty en de F70 is gewoon lelijk .. ja de P1 is wel een echte McLaren maar dat was de F1 ook maar die was nog zoveel meer dan alleen dat
@salberts93: wat maakt een auto een echte McLaren dan? Als er een BMW-motor in ligt?
@berlinetta: nou ja in ieder geval technisch heel verfijnd, McLarens zijn over het algemeen vaak een beetje erg nerderig maar wel in de goede zin van het woord waardoor alles gewoon perfect werkt altijd, en ja een motor maakt niet echt uit of het wel of niet een echte McLaren is, de Huayra is ook een echte Pagani ligt een Mercedes motor in. alleen ik vind de P1 gewoon echt de uitstraling en de klasse van de F1 missen en het is niet de heerlijk mooie en goed klinkende GT die de MP4-12C is
@salberts93: Uitstraling en klasse? De P1 voldoet juist aan deze eigenschappen. De F1 en de P1 lopen ver voor op hun tijd, net zoals de F1 het toen was, is de P1 het nu. De P1 is bruut, uiterst bijzonder en fraai gecombineerd met karakter en uitstraling.
@agera: uuh in welk opzicht loopt de P1 voor op zijn tijd? ik bedoel het is net een kikker aan de voorkant, met die rare koplampen, dus qua uitstraling red die het niet bij de F1, en dingen die ze in de P1 doen zijn nou niet dusdanig spectaculair dat ze nog nooit gedaan zijn, ik bedoel tuurlijk is 900 pk best veel maar het is geen groundbreaking nieuws aangezien er altijd nog Bugatti en Koenigsegg zijn die daar al veel eerder bij waren
@salberts93: De McLaren P1 heeft 600 kilo downforce door de aerodynamica. De megaspoiler die te verstellen is in verschillende standen en verschillende functies heeft en je helpt als je heel hard wil gaan remmen. De P1 is een van de snelste die van 300 km/p naar 0 gaat met Bugatti en Koenigsegg. Daarnaast kan de spoiler helemaal horizontaal om op rechte stukken zo min mogelijk downforce te hebben.

Ook op design gebied staat McLaren voor op zijn concurrentem. De P1 oogt veel lichter, sportiever en vooral slanker dan een Koenigsegg en Bugatti. Verder leuk dat je de McLaren logo terugziet in het design, bijvoobeeld de koplampen. De auto is zeer futuristisch gebouwd.
@agera: uhm oke dat design argument dat vind ik dus echt onzin, de Bugatti oogt vele malen indrukwekkender dan dit ding en de Koenigsegg Agera is veel sexier, en de Bugatti’s spoiler kan ook omhoog en als rem fungeren en plat en downforce is ook niet iets wat pas is uitgevonden. het enige “futuristische” wat deze auto zou hebben is een systeem wat ze hebben afgekeken bij de Toyota Prius en dat is niet iets om over naar huis te schrijven
@salberts93: Een Koenigsegg Agera R heeft als ik mij niet vergis 300 kg downforce bij een snelheid van 250 kmp/h, maar de McLaren P1 heeft maar liefst 600 kg!!, 600 kg dit is het dubbele. Als dit geen verbetering en vooruitgang is weet ik het niet meer.
Daarnaast is de spoilerwerking van de P1 een verbetering tov andere spoilers en dat vind ik gewoon knap.

Jij vindt de Koenigsegg sexier dat mag, maar de P1 oogt slanker en lichter dan een Agera.
Verder vind ik het design van de P1 verfijnder, moderner en futuristischer (met name de achterkant). Dit is ook niet heel gek natuurlijk aangezien de Veyron al een lange tijd meegaat en de Agera in de basis een CCX is.
@agera: nou met sexy bedoel ik mede omdat ie snel gestroomlijnd en licht oogt, de Agera. en ja op exacte cijfertjes van downforce zal de McLaren misschien wel iets meer hebben dan wat we hadden maar op die basis te zeggen dat het helemaal de auto van de toekomst is nee sorry, 300 kilo downforce doe ik het op zich ook best voor. Nee geef mij maar een Agera, of een Veyron Vitesse in plaats van die McLaren of als je t iets goedkoper wilt wat was er dan mis met de Lamborghini Aventador of de Pagani Huayra, en allevier vind ik gewoon een stuk beter en sneller ogen dan deze Mclaren
“And when I first touched the brake, it really feels like stopping a formula 1”.

Dat zullen we maar met een korre…euh, ZAK zout nemen zeker?
In beweging lijkt dit echt wel een mooie auto, ondanks de camo.
@birdboy: *dankzij de camo.
geen geweldig filmpje maar.. HEERLIJK die P1!
Vanaf 1:16/1:17 “It’s the closest I’ve been to a Formula 1 car”…..????…….Waarheeft hij de afgelopen twee F1 seizoenen dan in gereden?

Ennuh wat doet Adrian Newey op de passagiersstoel van de concurrent?

Voor de rest wat een heerlijke auto. Als het er al zo goed en agressief er uitziet met camouflage dan heb je gewoon een geslaagd design.
Een verkoper is het niet die Perez.
Ik ben eens benieuwd naar z’n prestaties maar ik zou het niet erg vinden moesten ze iemand geschikter vinden.
moet ook wel zeggen dat ik Lewis Hamilton geloofwaardiger vond overkomen dan deze knaap
Lekker geluid in ieder geval en dat terwijl de McLaren niet vol aan de bak ging. Deze auto heeft toch geen reclame nodig het verkoopt zichzelf wel. De P1 is nu al een geweldenaar petje af voor McLaren ze hebben het weer voor elkaar gekregen een superieure supercar te bouwen.
Tuurlijk hebben ze er ge-oefend! Dat vliegveld is al hun test track van bij de F1! Dat ligt in hun achtertuin :-)!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).