Mazda Hazumi Concept: sportief bommetje

Auteur: , 23 Reacties

Mazda heeft wilde plannen voor de opvolger van de Mazda2.

Mazda Hazumi Concept

Tijdens de autoshow van Genève, die volgende week van start gaat, zal Mazda deze Hazumi onthullen. Ze omschrijven het zelf als een dynamisch nieuw B-segment model, die de wijst weg naar de toekomst, oftewel een voorproefje op de nieuwe Mazda2.

Op basis van de eerste teaser, hieronder te zien, werd even gedacht dat dit een teaser zou zijn voor een kleine crossover. Maar nu we het complete beeld hebben is duidelijk dat dit geen crossover is maar een normale hatchback.

Hazumi is een Japans woord dat staat voor ‘krachtige sprong’ en dat lijkt prima te passen bij de lijnen van deze auto. Het ziet er zo op deze tekening allemaal lekker gespierd uit. Naast de Hazumi neemt Mazda ook nog een nieuwe 1.5 liter SKYACTIV-D dieselmotor mee naar Geneve.

Veel details zijn nog niet vrijgegeven over deze motor, maar Mazda belooft dat het een schone motor gaat worden. We zijn benieuwd. (via: autofilou.at)

Mazda Hazumi Concept23 reacties

Daar bij Mazda zijn ze goed bezig.
Als ze dit vertalen naar een productie versie van de 2 en ik heb gezien de huidige 3 en 6 geen enkele rede om daar aan te twijfelen, dan hebben we hier op slag de mooiste B-segmenter op de markt.
Hooray! Huidige 2 is al top imo, dit lijkt ook weer een strakke auto te worden.
Ziet er best wel lekker uit. Als ze maar behalve die schone motor ook maar een uitvoering doen met een dikke motor. Ik hou niet zo van die all show, no play bakjes… Als het er snel uitziet moet het ook wel een beetje vooruit komen.
@derx: met de blokken beschikbaar in de Mazda 3 moet dat geen probleem zijn. Helemaal de diesel.
@flutterby:

idd, heb net mijn mazda 3 2.2d, zalige auto die echt vooruit wil !
als Suzuki het leuk vind dan is het oke.
Mooie looks, leuke naam! Idd hudige 2 is een leuke bakkie. In dit segment zou ik best wil durven kiezen voor de 2. Ben benieuwd
Iedereen is wild enthousiast over de laatste Mazda’s, maar je ziet eigenlijk alleen de CX-5 rijden… Mazda kennende zal de 2 wel standaard op 11 inch staan en pas bij de aller allerduurste uitvoering fatsoenlijke 17/18 inch wielen. Zo zonde.
@utr1984: de 6 staat regelmatig op de kantoorparken hoor.
Ik weet niet of de 3 al uitgeleverd word, die heb ik nog nooit gezien.
@awesome:
Yep, ik ben er al een aantal tegengekomen, probleem is dat je ze van voren nogal snel voor een 6 ziet. 3/4 of van achter is het wel heel duidelijk waar je mee van doen hebt.
@utr1984: de CX-5 is dan ook de oudste van wat je opnoemde. En is erg succesvol.
K zie de nieuwe 6 best vaak. De 3 heb ik nog niet gezien.
@utr1984:

3 besteld in België begin november, vorige wek pas geleverd, huidige levertijd voor de diesel in België is nu bestellen, eind oktober levering, dus redelijk normaal dat je ze nog niet vaak zit rijden. Ze zijn momenteel een fabriek in Mexico aan het bouwen om aan de vraag in N-Amerika te kunnen voldoen
@yvesv: een kameraad heeft ook de 3 besteld, 2.2 sport. November besteld en levering is voorzien in mei! :-/
@nasty: ik had de 2.2 sense, maar met de donkergrijze 18inch velgen

eind mei is erg :( maar wachten waard !
@utr1984: Voor zijn leeftijd zie ik redelijk veel 6’en rijden :)
Super!! Mazda is op de goede weg met het nieuwe design. De drie is ook al zo’n gave auto geworden. Enige kritiekpuntje is dat het interieur wat minder verfijnd overkomt. Maar de bouwkwaliteit maakt dat ruimschoots goed.
@moveyourmind: wel het beste interieur in jaren. Beter dan de CX-5 en 6
@utr1984: Ze gaan inderdaad zeker vooruit. Én er is ook niks mee: het oogt degelijk en het is degelijk. En ergonomisch zijn de Japanners al jaren top. Alles zit gewoon op de plek waar je het verwacht.
@moveyourmind: alleen overdreven ze het bij de Mazda6 met touchscreen, knoppen én een MMI-achtig systeem. Degelijk klopt, alleen krijgt Mazda het nog steeds voor elkaar dat je de pookknop met amper kracht gewoon kunt draaien.
Mazda hun namensysteem is een beetje raar…

Het concept heet de Hazumi, geeft goed weer dat ie Japans is, klinkt spannend, en zal ook wel wat leuks betekenen in Japan.

Hoe noemen we hem in Europa? De Mazdaspeed2… Lekker origineel…
@mercedesclk350: eens!! De “2” is toch al zo’n naam met 0,0 karakter! Dan liever fiesta of Clio. pedigree.
Zakt de wagen nou op de tekening al door het ijs? Het ziet er goed uit maar bekend probleem met de autoschetsen is dat ze met de werkelijkheid net zo veel van doen hebben als een plot van NCIS/GTST/CSI/vul uw eigen favoriete fictie in.
Aan zo’n schetsje heb je dus precies niks.
Een leuk tekeningetje maken lukt elke fabrikant wel, een daadwerkelijk leuke productieauto in het B segment zetten kunnen er maar weinig…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).