Mazda introduceert compacte CX-3

Auteur: , 6 Reacties

Na de CX-7 (uit productie) en de CX-5 betreedt Mazda nu ook het compacte Crossover-segment. Volgende maand introduceert het de CX-3, op de Los Angeles Motor Show.

Mazda3

De afbeelding die de Japanners bij hun aankondiging sturen doet denken aan een conceptmodel, maar het is een schets, dus het zou ook nog kunnen dat er ineens een productiemodel staat dat iets minder radicaal is gestyled.

Nadere details worden niet gegeven, maar het is duidelijk dat Mazda de concurrentie volgt in zijn schaalverkleining, en zich nu ook gaat mengen in het segment waar de Jukes, Mokka’s, en al hun concurrenten reeds met de benen uitpuilen. Verwacht een KODO-styling, in combinatie met SKYACTIV-motoren.

Daarnaast maakt de nieuwe MX-5, de kortste ooit, zijn Amerikaanse debuut. De Amerikanen krijgen de lichte roadster alleen met 2.0, de 1.5 liter komt niet naar de VS.6 reacties

Hmm ik heb normaal gezien een hekel aan die hele cross-over meuk maar de CX-5 heb ik altijd wel mooi gevonden… Als dit gaat lijken op de Hazumi concept dan kan het nog best wat worden!
Oftewel, de nieuwe Mazda2 maar dan wat stoerder/hoger/dikker. Mooi.
Na het lezen blijft bij maar één vraag hangen: hoeveel pk krijgt die MX-5 nou? ;-)
@PunicaOase: Ik heb in mijn glazen bol gekeken en wat zie ik daar: De ND MX-5 2.0L gaat 165pk krijgen. De 1.5L moet het doen met 125pk. Teleurgesteld? Zo ja, dan is de MX-5 misschien niks voor jou of je zult aan de slag moeten met een 3rd party turbo / supercharger kit (die er zeker gaat komen).
Ik had liever een opvolger van de MX3 gezien dan de zoveelste verspilling van kostbare grondstoffen….
@jrk68: Precies! Dat was een fantastisch wagentje. Als 1.6 viel hij (qua uiterlijk) wat tegen maar de V6 was geweldig. Ik hem hem 3 jaar gehad, helaas in de prak gereden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).