Mazda Vision Coupé Concept is een ware beauty!

Auteur: , 26 Reacties

Japanse merken slaan de esthetische plank nog weleens mis, maar hier worden we vrolijk van.

De Mazda Vision Coupé Concept zal in deze vorm hoogstwaarschijnlijk niet in productie gaan. Desalniettemin geeft het studiemodel een voorproefje van wat Mazda in de toekomst qua vormgeving van plan is. Het merk heeft veel aandacht besteed aan het design van zowel exterieur als interieur.

Meest opvallend zijn de langgerekte neus en de ver naar achteren geplaatste cabine, waardoor de Vision Coupé Concept een behoorlijk sportief uiterlijk heeft. Met enige fantasie zou je het een kruising tussen de Aston Lagonda Taraf en de Rapide kunnen noemen. Het interieur is behoorlijk basic en strak. De open ruimtes moeten ervoor zorgen dat inzittenden zich niet opgesloten voelen. Dit alles volgens het “ma” principe: een concept waarbij open ruimtes worden gebruikt om “sfeer te creëren”.

Klinkt goed allemaal, maar kan Mazda er niet gewoon een wankelmotor in lepelen en dit ding op de markt brengen?26 reacties

Wat een heerlijk begin van de dag!!! Dit moeten ze meteen in productie nemen. Echt fantastisch mooi!
Prachtig! Mazda blijft helaas toch nog steeds onterecht ondergewaardeerd.
@babybenz: Kun je ook terecht ondergewaardeerd worden dan!
@mnmg: scherp!
@mnmg: Ja. Dries Roelvink. Kerel kan wel goed zingen, maar terecht ondergewaardeerd.
@mnmg: Waarom zou dat niet kunnen?
@berlinetta: hoe kun je nou iets terecht te laag waarderen?
Beetje DB11.
Wauw. Wat een eenvoud, geen gezochte lijnen, ontzettend mooi.
Wat een prachtige auto, niet te geloven. Mazda en Kia zijn de laatste paar jaartjes onwijs lekker bezig. Dit mag van mij zo in productie.
Dit is zó gaaf!
Heerlijk apparaat zeg o.0
Lekker praktisch. Giga neus en vervolgens met je benen in je nek zitten.
Sorry om de dag zo zuur te beginnen, maar hoe mooi dit ontwerp ook is, het lijkt op alle concepts van tegenwoordig en nog wel het meeste op die van Mercedessen de laatste tijd. En we zullen er weinig van terug zijn is de productielijn van Mazda. (En ik ben geen hater, moderne mazda’s zijn indrukwekkend mooi)
@brave: sterker nog… ik snap nu waarom ze hem “vision” noemen. Ik vind het namelijk erg lijken op de Mercedes Maybach vision
@brave:
Mazda is juist vaak geneigd de productiemodellen niet heel veel te laten van de concepten.
@tge1:
-afwijken-
Beetje AM rapide en dat is dus een goed teken!
Beauty!!!! In de zijkant herken ik iets van de 612 scaglietti maar dan is het wat vloeiender. Normale velgen eronder, zijspiegels erop en in productie ermee!
Zo hé, da’s een flinke neus. Willem Holleder zou jaloers zijn.
Mazda gaat de strijd aan met de Kia Stinger zo te zien… Op meer had ik niet durven hopen! (Nou ja, enkel de achterste wielen aangedreven dan)
Heerlijk! Paar jaar geleden ook al zo’n mega coole concept. Nog voor die maybach concept, en ik denk dat die er nog eerder gaat komen dan deze helaas.
De Mazda Cosmo is terug! Nu nog een wankelmotor erin…
Prachtig, maar toch wel bijna helemaal hetzelfde als die Vision concept van vorig jaar. Een beetje langer nu…
Ben ik de enige die hier een Aston Martin Lagonda in ziet?
Heel mooi om te zien. Achterkant doet me denken aan de disco volante. Het zou Mazda sieren om de gok te nemen en soortgelijks in productie te brengen. Het zou nog toffer zijn als ze de wankelmotor weer gaan gebruiken. Maar dat is gewoon een droom voor de liefhebbers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).