Mercedes-Benz denkt dat we SUV-cabrio’s willen

Auteur: , 31 Reacties

Onze landmacht heeft decennia lang gereden met open terreinwagens van Benz, maar de open G-Klasse is sinds 2013 niet meer te bestellen. Om de fans van zachte dakjes toch wat te kunnen bieden, gaat Mercedes wellicht enkele andere SUV's onthoofden.

Mercedes GLC Cabrio

Strikt gezien is de Mercedes-Benz G-Klasse helemaal geen SUV. Want ladderchassis en serieuze terreincapaciteiten. Kijken we naar de gemiddelde berijder, dan vist de Gelandewagen wel degelijk in dezelfde vijver. Een vijver die vooralsnog niet erg gevuld is als het om dakloze SUV’s gaat. Nissan kwam eens met de oerlelijke Mureno CrossCabriolet, Range Rover schijnt ooit nog eens een dakloze Evoque uit te gaan brengen.

Vroeger was je het mannetje als je 4×4 juist wel een dak had en veel terreinwagens waren in het recente verleden dan ook met een softtop leverbaar. Ook de G-Klasse, tot aan de G65 AMG aan toe. Maar in 2013 ging na 34 jaar productie de sterker eruit wegens een te kleine vraag. Tegenover het Australische Car Advice laat Mercedes-eindbaas Wolf-Dieter Kurz weten dat een dakloze SUV zeker niet uitgesloten is, nu de markt voor SUV’s nog altijd enorm in de lift zit.

Hij vraagt zich wel af hoe groot die niche nu daadwerkelijk is. Met name de automarkt in China is volgens Kurz niet helemaal meer wat het geweest is voor open auto’s, terwijl dat nu juist een markt is waar Mercedes dit soort niches moet zien weg te zetten. Voeg daar aan toe dat een cabrio maken van een 4×4 met ladderchasis beduidend eenvoudiger is, dan het dak van de zelfdragende carrosserie van bijvoorbeeld de nieuwe GLC te zagen. De ontwikkelingskosten zijn dan ook behoorlijk hoog, dus er zal in Stuttgart nog wel even flink gerekend worden voor de Evoque Convertible concurrentie krijgt.31 reacties

Ik denk dat er iets in de drankjes heeft gezeten….😎
Nou ik sla over, zie je jezelf al gaan in een gle cabrio 😂
Kom maar door met zo’n 4 deurs cabrio!
Uhm, nee dank je.
Pfffff idd dee dankje, wat een misbaksel.
Net als de evoque dus… Beetje g4y
Mercedes denkt niet alleen dat we een SUV-cabrio willen, ze hebben nog gelijk ook!
*nee
Hmm ik denk dat we meer zitten te wachten op een kleine sportive coupe die een nieuwprijs heeft van 25.000 euro. Een met een 1.3 motor met 250 pk en achterwiel aandrijving.
@maferick74: Ga jij maar solliciteren bij Mercedes!
Sommige niches moet je niet willen aanboren.
En een Jeep Renegade?
Een dakloze GL63. Lijkt mij wel wat. Waarom?

Omdat het kan.
tuurlijk man, ik neem er 2, je moet connected zijn, digital man
Helemaal top! Gigantische SUV zonder kofferbakruimte!
@stekel01: kofferbakken zijn zoooo 2014
Die Nissan murano was al een flop. Dat ding heb ik eens zien rijden maar dat Was echt niks.
De Murano Convertible was al een flop in de States, er waren nog niet eens 10.000 van verkocht in 4/5 jaar tijd. Er rijdt trouwens 1 op nederlands kenteken rond.
Een X6 was ook een no-go, kwam en verkocht als een malle. GLE coupe kwam er ook.. X4 ook.. Alles wat op autoblog geen schijn van kans heeft onder de reaguurders..


Maar er zijn genoeg patsers (idioten) die zo’n ding willen kopen!!!
E/S-klasse cabrio (4-deurs) vind ik n goed plan, maar dit?
Je zou toch zeggen dat je juist bij een cabrio nog een beetje sierlijke lijnen wilt hebben.

Ik zou zeggen zaag het dak van de S-coupe af en maak daar een heerlijke en mooie 4 persoons cabrio van. Net als in de hoogtijdagen van de S, de jaren ’60 en begin ’70. Dat zal ook beter rijden dan zo’n verhoogd net niks ding wat ze SUV noemen.
@lekbak: vlaggetjes voor op de voorkant als optie?
@scottishcarspotter2000: als dat nodig is om ze verkocht te krijgen dan ja. Het lijkt me echt een geweldig mooie auto. Rolls-Royce heeft ook de drophead dus markt zal er vast zijn.
@lekbak: de geruchten gaan dat er van de S klasse coupe een cabrio komt. Maar of er van de SL nog een opvolger komt?
Bah.. Niet doen Mercedes, en als ze het doen wordt het hopelijk een flop van hier tot zimbabwe.
Gaaf, zo een wil ik er!
Lekker langs de Rivièra cruisen in prachtige klassieke cabrio…..ehhh GLC Cabrio!
Doe maar gewoon wel. Kansloze niche maar het fleurt het straatbeeld wel op.
Ik denk dat ze er in amerika wel wat kwijt kunnen binnen de donk cultuur
Dit is een grapje toch?!
NEE!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).