‘Mercedes brengt de CLK terug’

Auteur: , 39 Reacties

We waren even in de veronderstelling dat Mercedes meer duidelijkheid ging scheppen in haar naamgeving. Doen ze dit.

'Mercedes brengt de CLK terug'

Nouja, ‘doen’, het zit nog in de geruchtenfase, maar als er eind dit jaar / begin volgend jaar een nieuwe C-Klasse wordt gepresenteerd, komt daar op termijn uiteraard een coupéversie van. Volgens Automobilemag stoft Mercedes hiervoor de naam ‘CLK’ af.

Dit model kennen we natuurlijk nog als een coupé die in 1996 werd geïntroduceerd op het onderstel van de C-Klasse, maar met uiterlijke kenmerken en motoren van de E-Klasse werd uitgerust. In 2009 werd hij afgelost door de E-Klasse Coupé, en sindsdien is de naam verdwenen van de inventarislijst.

Met een eventuele terugkomst van de CLK zou Mercedes meer afstand kunnen creëren tussen de vier- en tweedeurs modellen. Net zoals BMW dat doet met de next-gen 3 Serie Coupé die straks 4 Serie zal heten. En eerder deed Audi dit natuurlijk al met de A4 & A5. Kortom, niets nieuws onder de zon, en enigszins logisch in een automarkt waar iedereen elkaars gedrag minutieus kopieert.

Voor een impressie van de volgende generatie C-Klasse: klik HIER.39 reacties

Ze zullen toch serieus hun best moeten doen om die te doen werken. Ze gaan het serieus ingewikkeld maken. Hoe weten die ouwe huisvrouwen nu nog welke voiture ze van hun vent moeten vragen?

Ik ben wel benieuwd als ze er een black series van maken of die dan zo goed word als de CLK BS want alle andere BS modellen tot nu vind ik eigenlijk maar een serieuze flop in vergelijking met de CLK BS.
@Hupke: voor die huisvrouwen doet alleen de kleur ertoe
@Hupke: ja die nieuwe c63 BS is echt een tegenvaller.. NOT! De sl black was gewoon ouderwets veel pk’s, en dat vind ik mooi in een tijd als deze. Van de sls kan je alleen het uiterlijk vinden tegenvallen. Maar technisch gezien is het een beest
@lambo4all:

De C63 BS is eerder de C63 bullshit dan black series, dus ja wel een dikke tegenvaller.

Maar als je lambo’s leuk vind snap ik wel wat je aan die wagen aantrekt.
@Hupke: grappig dan dat iedereen die er wél mee gereden heeft zegt dat het de meest gebalanceerde en best sturende wagen is die mercedes heeft gemaakt.
Ja heb je in alle blacks een proefritje gemaakt? Kunnen we niet een reviewtje krijgen met de vergelijking ?
@darkpluisje: Was @Hupke uiteraard..
@darkpluisje:

Ik heb eigenlijk enkel nog maar in de SL BS gezeten maar betekend dat ik me over de overige geen mening kan vormen?
Ze vallen allemaal al af duur hun opsmuk.
@Hupke: ja daar heb je wel een goede reden, beetje opvallen is echt uit den boze..
@lambo4all:

Weet je niet iedereen loopt rond met een petjeop z’n kop en een hangslotketting rond z’n hals te roepen hoeveel geld hij niet verdient. Sommigen houden meer van een iets minder schreeuwerige wagen.
Blijft de naam C-Coupé dan ook nog bestaan??
Dit was naar mijn mening een van de mooiste modellen van Mercedes, Hopelijk wordt het niet iets dat teveel op de CL of E-coupé gaat lijken.
Eerst maar wachten totdat ze de cla kunnen leveren ??!
@reggie-boy_rood:
Kijk eerst even op de voorpagina voordat je reageert ;) slechts 1 artikel onder deze..
@jorisk: want
@reggie-boy_rood: dan zul je daar een CLA op kenteken aantreffen :’)
@reggie-boy_rood: en dat zei je niet ;) de CLA wordt namelijk al geleverd.
Nee, die zal dan vervallen. Dat wordt gewoon de nieuwe CLK.

Overigens leuk over de E: van de volgende generatie komen AMG varianten voor coupé en cabrio. AMG heeft bevestigd de situatie verkeerd te hebben ingeschat, en dus voor de volgende E-Klasse ook coupé en cabrio AMG’s te bouwen.
@HDM: dat ”nee die zal dan vervallen” was naar Jack gericht…
Misschien eerst al eens een E-class coupe AMG uitbrengen ? en daar ook een BS van maken ??
@RazorHead: gek genoeg is de E coupé zo’n beetje de enige Benz waar geen AMG versie van is. Heb ik nooit begrepen… Waarom zou dat zijn?
@sacha: zoals ik boven jouw reactie zei: AMG vond in eerste instantie een focus op luxe meer voor de coupe en cabrio dan ook nog een AMG te maken. AMG heeft nu zeer recent verklaard dat dat verkeerd gedacht was, en het recht wordt gezet door de volgende generatie ook in AMG versies leverbaar te maken.
@sacha:

Moet jij toevallig jouw Merc-collectie niet uitbreiden met een 190d?
Schoonvader van mij is autohandelaar, en die heeft via een overleden kennis een bordeaux rode 190d staan. Ding heeft pas 56.000km gelopen, geen krasje, geen deukje, helemaal niks. Heeft schijnbaar altijd binnen gestaan.
@jack_abarth: hmm, thanks but no thanks ;-)
Wat is dat trouwens een allejezus mooie foto!
En de volgende E-Klasse Coupé wordt dan “ELK”?

Erg duidelijk allemaal…
De C-class coupé heeft geen stijlloze ” coupé ” ramen, de CLK in tegenstelling wel. Enigste verschil tussen de 2 :d .
De clk (laatste model) vind ik werkelijk een van de mooiste mercedes creaties.
@v12biturbo: volkomen met jou eens!
Dik. Laat maar komen. En dan ook weer een CLK-GTR voor in de GT kampioenschappen graag…
@sacha
Wat zien ik op je profiel, stop je je BS in de winter in de schorsing ? Je hebt toch geen last van de recessie, hè ? :-D
@amghans: jawel! Gewoon schorsen die zooi. We betalen al veel te veel belasting/premies/accijnzen/leges/etc.
CLK vet! hopelijk net zo mooi als de laatste, zeker in AMG trim is dit een geweldenaar.
CLA heb ik al meerdere van zien rijden, ook een hele mooie auto!
Door de 2 deurs coupé een andere naam te geven, creëer je ook ruimte voor een ander design voor een 4 deurs coupé op basis van de E.
Tussen de CLA (A!) en de CLS past nog wel een model mijnsinziens, maar het hoekige van de huidige E coupe matcht niet met het vloeiende van de andere twee. Het zou mij niets verbazen.
Lijkt mij persoonlijk nogal onwaarschijnlijk. A omdat Mercedes de naamsvoering juist wilde versimpelen en B omdat dat problemen gaan optreden. De 2 deurs C-coupe gaat dan CLK heten. Volgens die logica zou je dan de E-coupe ELK moeten noemen (ook geen probleem) en de S-coupe zou dan SLK worden. En dat gaat niet, want er is immers al een kleine roadster met die naam. CLC lijkt mij dan plausibeler. CLC, ELC en SLC, waarbij de eerste letter voor de klasse staat en de volgende letters voor Luxury Coupe.
Gekke foto, de voorwielen lijken wel erg groot :p
@sacha
Krent ! Je weet wat ome Marx Rutte gezegd heeft, hè : we motten spenderen anders gaat de economie (nog verder) de goot in. Er ligt hier voor ons, dureautorijders, een naasjonale taak ! Geen nieuwe auto, dat dan weer niet, maar een beetje extra MRB mot kunnen :-D
Waarom niet CLC ? dat vind ik dan veel beter klinken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).