Mercedes CLS facelift krijgt Multibeam LED’s

Auteur: , 36 Reacties

Een eerste teaser van de facelift voor de Mercedes CLS richt zich op de verlichtingstechniek.

Multibeam LED noemt Mercedes het: een verzameling van hoge resolutie precisie LED modules, elk uitgerust met 24 individueel aangestuurde high-performance LED’s. Deze combinatie van LED’s moet ervoor zorgen dat de weg voor je zeer precies en extreem goed verlicht wordt zonder dat tegenliggers worden verblind. Een camera achter de voorruit levert informatie aan vier controle-units die 100 keer per seconde het ideale lichtbeeld berekenen.

De verlichting denkt mee in bochten en op basis van navigatiegegevens wordt er bij rotondes ook een specifiek lichtbeeld toegepast. Zo begint de lamp de bocht al te verlichten voordat deze wordt ingestuurd. Ook activeert de auto bij het oprijden van een rotonde de bochtverlichting naar links zodat deze de binnenkant van de rotonde verlicht.

Daarnaast hebben we nu een eerste foto van de neus van de vernieuwde CLS. Je zou het misschien niet direct denken maar de huidige CLS gaat alweer mee sinds 2010 en dus is het de hoogste tijd voor een opfrisbeurtje. Wat vinden we ervan?36 reacties

Staat hem goed, echt een verbetering!
Zou dit dat een standaard optie zijn ? En xenon komt te vervallen? Facelift ziet er goed uit. Nu nog de achterkant!
@reggie-boy_rood: een standaard optie bestaat natuurlijk niet, iets is standaard of is een optie. Dat verschilt van als blauw en oranje.
En natuurlijk wordt dit niet standaard, net als de LED verlichting (die meestal minder presteert als xenon, bron: Autobild) is het een extra waar je op verjaardagen de blits mee kunt maken, en dus vragen de fabrikanten daar flink extra geld voor. Daar zit hun winstmarge.
@mashell: zou ik niet zo zeker van zijn eigenlijk… op de E-klasse facelift is LED verlichting wel standaard geworden ;-)!

Of het de superduperfancy LED’s gaan zijn die standaard geleverd worden of dan wel ‘gewone led’ verlichting (hebben ze dat?) weet ik niet :-)!
@technopatat: Interessant, heb je hier een bron voor?
en nog wat, waar blijft de lichtgevende ster ?
@reggie-boy_rood: koop een actros
@reggie-boy_rood:
Kijk vanavond eens om hoog als het donker is.
@reggie-boy_rood:

Eet een glowstick en ga over een paar uur voor de spiegel achterom bukken.

Voila, lichtgevende ster.
@exotic: probleem opgelost !…
@reggie-boy_rood:
Ik hoorde zojuist van een kuchende man in een regenpak (in de Ikea parkeergarage) dat die optie rond de kerstdagen beschikbaar komt….
Gewoonweg schitterend!
Wat is de functie van die blauwe streep vraag ik me af…?
Verder ziet dit er top uit!
@ukbob: Voor als de kermis in de stad of dorp staat
@ukbob: Die blauwe streep is de Home-functie bij het openen en sluiten van de deuren.
@Pica: ok thanks!
Zou ook fijn zijn als je zo om-en-om links en rechts kan laten knipperen als je over de A2 raast.. Zou wel eens lekker kunnen werken :) !!
Droom auto
via Android app
Verneukt, die brede banen in de koplampen gaven de cls dat vleugje sinisterheid. Deze lichtunits gaan weer lekker op de chineze tour.
prachtige bak, vooral de station.
staat bovenaan mijn lijstje… nog een jaartje en dan zijn ze voor mij betaalbaar.
En die lichtunits: who gives a crap! De belangrijke opties op dit ding zijn de connectiviteit, mooi leer en de 350 cdi 4×4 uitrusting! Of het speciale koplampen heeft zal me echt een rotzorg zijn!
@gregorius: Beetje mierenneuken, maar noem dat ding nou geen “station”.

Zeg gewoon “shooting brake” zoals het hoort.
@exotic:
Marketing geleuter, naar Mercedes traditie heb je het dus over een CLS T model.
Ik durf als Mercedes liefhebber de stelling wel aan dat ze hem intern ook zo noemen..
Eigenlijk grappig om hier te lezen dat men positief is over dit model terwijl er alleen over de koplampen wordt gesproken en je een (onduidelijke) foto ziet van de voorkant..
Was het een Audi geweest, dan was er allang veel meer commentaar over gekomen dat het weeral over lichten ging…
@Dimglor: dat is omdat het bij audi √°ltijd over lichten gaat. Dit voegt bovendien ook nog echt wat toe, het verbeterd zicht bij donkere wegen en is dus ook veiliger. Dat is wat meer dan een nieuw knikje in de koplamp..
@lambo4all: De Matrix-Led technologie op de Audi’s werkt praktisch net hetzelfde als de Multibeam technologie van Mercedes… Dus die lampen van Audi voegen ook iets toe en zijn dus ook meer dan een nieuw knikje in de koplamp…
Ik merk gewoon dat er hier vaak slecht gereageerd wordt op de dingen die Audi brengen en dat Bmw en Mercedes enkel maar goeie dingen uitbrengen…
Is een trend die me al langer opgevallen is hier..
@Dimglor: u was me voor. +1 voor u, -1 voor de Audi haters.

Ik wilde net zeggen, werkt het zelfde als de matrix koplampen + Audi kwam er eerder mee ! Voorsprong door techniek ;).
@lambo4all: ehmm…. De Matrix LED koplampen die standaard al sinds een half jaar op de Audi A8 geleverd worden hebben diezelfde techniek als die deze Mercedes nu pas krijgt. Heeft dus niks met een andere vorm in de koplampen te maken, maar dus zeker wel met veiligheid en iets waar je wat aan hebt. Maar ja het is Audi he, dus dat moet lekker afgezeken worden… Verschijnt die techniek echter een half jaar later op een Mercedes, dan is het fantastisch en erg nuttig…zucht.
Erg jammer dat ze het onderscheid in modellen qua koplamp / LED dagrijverlichting compleet laten verdwijnen met elk facelift/nieuw model. De nieuwe A, C, S klasse en nu dus ook de CLS beginnen van voor steeds meer op elkaar te lijken met die schuin oplopende LED dagrijverlichting..
@kubus: Dan zeggen ze dat het enkel Audi is… Bmw en Mercedes doen net hetzelfde…
@kubus: klopt, de volgende generatie heeft allemaal de zelfde koplampen, bespaart hun ook geld.
@kubus: En ook die AMG-bumper vindt z’n plaats op ELK model. Daar kan wat mij betreft best wat meer variatie in.
@utr1984: echt helemaal mee eens !
Dat blauw gaat problemen geven!
ik zie geen mistlichten onderaan
@Jantje_555: Aan de voorspoiler en afwijkende kleur te zien denk ik dat dit het AMG model is. Die hebben net als de concurrentie geen mistlampen meer.
Erg goed gelukt. Het nadeel van de CLS vond ik altijd de lelijke koplampen met die balken/strepen er in, deze neus (ook bumper) strookt wat meer met de vloeiende lijnen van de rest van het model. Ik ben erg benieuwd naar de eerste foto’s van de facelift Shooting Brake.
Ik vind de huidige cls mooier dan de opvolger persoonlijk maar het ziet er niet mis uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).