Koop de BMW M5 van Paul Walker en Roger Rodas

Auteur: , 31 Reacties

Met minder dan 20 uur op de veilingklok moet je wel snel beslissen.

De E39 M5 is wat mij betreft nog steeds de fraaiste en beste M5 van alle M5’s die BMW ooit heeft gebouwd. Ik heb ooit berekend wat de auto mij per maand zou kosten en daarvan moest ik een beetje huilen maar de aanschafprijzen voor deze M5 liggen momenteel niet ongunstig, vanaf een slordige 10.000 euro kan je al met zo’n fijne M5 met een flinke portie levenservaring rondrijden.

Exemplaren met minder kilometers zijn uiteraard wat prijziger en als de auto dan ook nog vlekkeloos is en voormalig eigendom van wijlen Paul Walker en Roger Rodas dan weet je wel wat er met de prijs gebeurt: die loopt hard op. De autocollectie van de heren die omkwamen in hun Carrera GT lijkt langzaam maar zeker beschikbaar te komen, maar in dit geval gaat het (net als bij de Audi RS6 laatst) om een auto die eerder al uit de collectie verkocht werd. Op dit moment is het laagste bod 19.600 dollar maar dat is nog niet genoeg voor de reserve van de verkoper. De komende 20 uur zal de prijs waarschijnlijk nog hard oplopen.

Meebieden kan hier, foto’s checken kan in de gallery.31 reacties

Ja deze auto koop je natuurlijk alleen als van van een van de 2 heren ander tik je wel een fraaie onbekende m5 op de kop.

Ben het overigens wel eens, dit is een van de lekkerste m5’s al zou ik voor de facelift gaan, die is net wat strakker.
Waarom weer die Paul Walker zo overhypen. Ok hij was een acteur in films waar auto’s in voor kwamen niet meer en niet minder. Nu hij dood is wordt ook ieder onbenullig dingetje aangehaald om hier op de site te kunnen plaatsen. Paul Walker was een middelmatig acteur maar afgaande op de vele artikelen die hier al over hem zijn verschenen lijkt het wel of hij de nieuwe Clint Eastwood was en dat is dus echt niet aan de orde.
@rhellema: ik denk omdat hij kon schakelen als de beste. Of nee, hij was de beste. Met schakelen.
@rotarypowah:

Hahahaha, Humor…ja inderdaad, met een grote H!
Mooi gesproken! @rhellema:
@rhellema: True that!
@rhellema: Ik geloof niet dat je begrijp wat deze man teweeg heeft gebracht. De hele tuningwereld is door hem soort van opgestart, vooral dankzij zijn films. Ja, hij was een acteur maar doordat hij zelf ook een fervent autoliefhebber was keken veel jongeren naar hem op en heeft op deze manier de tuning bekend gemaakt. Dus ik ben het niet helemaal eens met jouw reactie. Maar misschien ben je zelf geen Fast & Furious/Paul Walker fan en reageer je daarom zo.
@mitch306: Brrrr dan had hij beter niet geboren kunnen worden, was ons dus een hoop ellende op de weg bespaard gebleven ;)
@bofkont: Misschien had jij dan ook beter in de zak van je vader kunnen blijven zitten! :o
@mitch306:

Sorry hoor, maar om nou te zeggen dat hij bijna de hele tuningswereld heeft opgestart vind ik wel iets te ver gaan. De tuningswereld was al groot toen de eerste film van hem uitkwam. Het was een rage die was overgewaaid vanuit Japan naar Amerika en daar zijn toen de films over gemaakt. Door de films is het tuning hier in Europa wat bekender geworden alhoewel het in Engeland en Duitsland al behoorlijk groot was. Het is alleen meer bekend geworden bij een groter publiek en dat kwam geheel door de marketing die deze films met zich meekrijgen. En mijn reactie is helemaal niet gedaan vanuit een feit of ik nou wel of geen fan ben van deze films of Paul Walker maar alleen maar vanwege het feit dat hij hier meer genoemd wordt dan welke persoon dan ook. En misschien ben jij wel een fan van hem, geen probleem maar ik vind wel dat hij hier redelijk zwaar overtrokken neer wordt gezet.
@rhellema: waarom vind iedereen hem matig eigenlijk? Ik vond hem eerlijk gezegd wel goed.
@st3fan:

Laat ik voorop stellen dat jij het een goede acteur mag vinden. Ik ben niet zo heel erg gecharmeerd van zijn prestaties vanwege het feit dat hij eigenlijk alleen maar hele alledaagse karakters neerzet die heel veel acteurs voor hun rekening kunnen nemen. Hij gaat dus kwa karakter niet echt heel erg diep in een rol, hoeft weinig tot geen research te doen naar zijn karakter wat hij moet vertolken. Dat maakt voor mij dat ik het geen goeie acteur vind, of dat voor andere personen geldt daar kan ik natuurlijk niet over oordelen.
@rhellema: Als ie van George Clooney was geweest had je dan ook zo gereageerd?? zo overhypt is dit bericht niet, het gaat hier tenslotte om de auto en niet zijn eigenaar!, als het je stoort, sla het bericht dan over.
@biohazardracer:

Ik heb het niet over dit bericht wat overhyped is, ik heb het over Paul Walker. En in dit artikel gaat het wel degelijk over Paul Walker omdat zijn naam zonodig aan deze auto gelinked moet worden. Als er in de titel van dit artikel nou had gestaan “Mooie E39 M5 te koop” en in het artikel stond dan nog een kleine verwijzing naar Paul Walker dan had ik je gelijk gegeven. Overigens George Clooney is nou ook niet echt een bijster goeie acteur, wel van een hoger niveau dan Paul Walker.
@rhellema: Buitenom het feit dat de titel zijn naam aanhaalt weet ik niet helemaal wat jij ziet staan maar er wordt alleen genoemd dat het zijn oude auto is en de links zijn naar zijn collectie en de eerder verkochte rs6 wat in mijn ogen meer met de auto te maken heeft dan de persoon die ze in het bezit heeft gehad, dat ze van Paul zijn is loutere bijzaak.
@biohazardracer:

Wat ik zie staan is het zoveelste artikel met de naam Paul Walker er in. Dat hij voor sommigen gezien wordt als een held kan ik inkomen, maar het komt bijna wekelijks voor dat zijn naam hier op Autoblog voorbij komt en dat heeft absoluut niets te maken met zijn acteerprestaties maar met het feit dat hij dood is. Dat noem ik dan overhypen van een persoon niets meer en niets minder.
@rhellema: sneu
@toniominestrone:

Goed onderbouwde reactie van je, daar kunnen we tenminste iets mee. Thnx
@rhellema: Je denkt dat wij wel zitten te wachten op de mening van een azijnzeiker!
@toniominestrone:

Altijd leuk, mensen die je een azijnzeiker noemen zonder ook maar enigszins de discussie aan durven te gaan.
Als je deze koopt dan weet je tenminste dat er niet op onderhoud is bespaard
@arii:
Oh, vertel, jij kent de onderhoudshistorie van deze auto?
Ik kan mij vaag nog iets herinneren dat de dodelijke crash met die CGT te wijten was aan een combinatie van hoge snelheid en achterstallig onderhoud (oude bandjes)..
@tupperware: die Carrera GT was niet van hem. Het is algemeen bekend dat zijn auto’s in goede staat van onderhoud verkeren, een mooi voorbeeld daarvan is zijn “illegale” witte Skyline GT-R.
@tupperware: nee oke, die ken ik idd niet, maar omdat de bandjes wat ouder zijn wil niet gelijk zeggen dat de auto sinds de aankoop nooit onderhouden is. Ik bedoelde het meer van dat als je een liefhebber bent, een eige garage hebt en naar de staat van deze m5 (en andere autos uit hun garage) kijkt dan DENK ik dat deze in betere staat is onderhuids dan een dood getrapte 10e hands turken m5 die je in nl kan halen. Moge het duidelijk zijn, dat spreekt de prijs natuurlijk niet goed en ik zou het zelf ook nooit doen, het was maar een simpele reactie (;
En wat die banden van de carrera betreft, ik zou het niet weten hoe het echt zat. Mss waren het wel semislicks en de politie dacht dat ze versleten waren, of misschien waren ze ook idd helemaal dood, geen idee. Ik was er niet, heb ze niet gezien, weet niet wat ze ermee van plan waren. Misschien moesten nieuwe nog binnen komen? Ik weet alleen dat ze geld genoeg hadden en gek op autos waren
@arii: Wel even de banden vervangen…
Ik zou deze sowieso laten staan, die US versies van BMW’s zijn toch vaak net ff minder mooi met die reflectors en oranje/witte knippers. De euro tegenhangers zijn bijna altijd mooier…
Heeft deze ook 40 versnellingen?
Ja, plus 2 achteruit.. En waarschijnlijk ook neonverlichting in de benzineslang.. @draadloos:
E39 is sowieso de mooiste M5, maar ik weet niet of ik de E39 wel in M-vorm zou willen.

Een getunde 6 cylinder, sperdif, ophanging,… overal wat aan knoeien en je hebt mss een betere wagen. Zo’n V8 is te veel.
@Hupke: De E39 M5, is een geweldige autobahn cruiser, je moet er niet het circuit mee op willen gaan.
Geweldig! De E39 M5 is veruit mijn favoriet van de hele 5 reeks.
Maar Casperh, een exemplaar voor 10k??? dan heb je echt een uitgeleefde baggerschuit.
Een nette begint minimaal bij 15k en dat loopt zo door tot 40k.
En een nette originele gaat alleen nog maar duurder worden als ik de prijzen zo zie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).