Mercedes dealer flipt Maybach S600 op Marktplaats

Auteur: , 33 Reacties

Maar wacht...dat is toch? Ja inderdaad, deze luxe slee stond laatst nog bij Domeinen!

Onlangs kwam deze dikke Mercedes-Maybach S600 voorbij op onze webpagina. De auto stond namelijk bij Domeinen. Dat is op zich al redelijk bijzonder, zo’n Dickschiff dat in beslag genomen is door de overheid. In dit geval was het echter dubbel leuk, want het bleek om hetzelfde exemplaar te gaan waarmee @wouter een rondje deed in 2015 (rijtest).

Met dank aan oplettende lezer Pieter kregen we te horen dat de Maybach door onze overlords aan iemand ‘gegund was’ voor 125.000 Euro, exclusief 15 procent opgeld. Een snelle rekensom leert ons dat dit resulteert in een totale kostenpost van 143.750 Euro voor de nieuwe eigenaar. Superdeal!

Met dank aan oplettende lezer Tijs weten we echter dat de nieuwe eigenaar niet jarenlang zal genieten van de S600. Dat komt níet omdat de beste man geliquideerd wordt door de vorige eigenaar, maar omdat de nieuwe eigenaar niemand minder is dan Mercedes dealer Stern Auto in Amsterdam.

De advertentie vermeldt nog altijd dezelfde 19.173 kilometer op de teller. Stern wil graag 159.950 Euro hebben voor de Mercedes-Maybach. Maar goed, voor de extra Ekkermannen zullen ze vast even checken of het oliepeil nog wel oké is. En zonder gein: ze hebben natuurlijk het risico genomen een kat in de zak te kopen, terwijl de toekomstige koper bij hen kan aankloppen mocht er iets mis gaan.

Top tip voor potentiële kopers: stel voor aankoop even de vraag ‘wat heb je er zelf eigenlijk voor betaald?’33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
€159.000 op kenteken is nog steeds best een koopje toch?
@Donstil: dat wou ik zeggen
@reggie-boy_rood: had je eerder moeten reageren ;)
Ultieme swag-mobiel maar kolere, wat rijdt dat comfortabel zeg!

En ach, het heeft bij domeinen gestaan. Staat nu bij Stern en maken er een beetje winst op mits ze hem verkopen voor deze prijs. Is ze gegund.
@viezefreddyw: Stern heeft deze Maybach al eerder gehad, waarschijnlijk van de importeur gekocht. De kans is dus groot dat ze hem aan de vorige eigenaar hebben verkocht en kennen ze het verhaal.
Dus iets van 10% op de koopprijs, mwoah, dat is nog redelijk denk ik? Aan de onderkant van de markt is de marge soms wel 100%.

Die koelkast in de achterbak is geen porum zeg.
@pomoek: Vergeten we de BTW niet? Het was een zakelijke auto, is dus geen BTW over betaald bij aanschaf. Prijs bij Stern is inclusief BTW. Prijs bij domeinen is exclusief BTW. Stern vraagt omgerekend €136.805 ex BTW en heeft er €143.750 ex BTW betaald. Geld verloren dus.
@smulders: prijs bij domeinen is altijd incl. Btw ze willen juist meer auto’s verkopen aan particulieren want die bieden hoger.
@smulders: btw wordt altijd betaald, alleen zakelijk wordt het teruggevorderd. Je krijgt een auto niet mee zonder BTW te betalen nieuw tenzij het zakelijke export is
@slickrick: “Gegund voor: € 125.000,00 (excl. alle eventuele bijkomende kosten en belastingen)”

Exclusief belastingen. En gezien de eerste eigenaar zakelijk was zal er nu BTW over afgedragen moeten worden.
Waarom heeft de koffer drie sloten?
@wimvc: zodat de persoon die je daar in opsluit er niet zomaar weer vandoor kan gaan
@wimvc:
De ‘handel’ die doorgaans achterin de kofferbak ligt bij dit soort auto’s wil je goed beveiligen.
@harrie: Met zo’n auto ben je het niveau van loopjongen wel ontstegen denk ik :p
@crackdavid: daarom dus.
Veel geld, maar best een schappelijke marge. Ben wel benieuwd naar het verhaal er achter! De auto is eerder ook best vaak gespot en op autojunk.nl geslingerd.
De rechter achter zitting ziet er uit of er iemand in de auto heeft gewoond voor langere tijd! Belachelijk dat er op zo,n voertuig nog V12 plaatjes zitten, alsof je niet kan zien dat het een dikke bak is
@boltiev6: De nieuwste Ferrari heet Superfast..
Wie weet is stern wel de vorige eigenaar en hebben ze hem gewoon terug gekocht…. gebeuren wel gekkere dingen bij de sterngroep
Die marge valt me reuze mee. De dealer loopt hiermee natuurlijk wel risico, en vraagprijs is nog geen koopprijs.

Anderhalve ton voor een bijna nieuwe luxe S-klasse lijkt me trouwens ook niet erg duur.
Ik snap niet waarom een merc dealer oude auto’s van de domeinen gaat kopen om die vervolgens door te verkopen. Hebben ze het niet druk genoeg met handel in nieuw zoals bijna alle merken tegenwoordig?
@p993: zo druk is het anders niet hoor in de auto verkoop momenteel hoor ik van diverse vrienden die bij diverse merken zitten
@p993:
Noemen ze handel.
Schijnen hele volksstamen van te leven.
@p993: omdat de handel in gebruikte auto’s veel beter is, meer volume en hogere marges
Waarschijnlijk had stern ook de onderhoudshistorie en wisten ze wie de eigenaar was. Dan weet je gewoon al wat je koopt en heb je geen risico!
Kijk, die is goed gestegen in positie.
Wanstaltig, Typisch Duits Dealer hok.
Waarom maken de meeste dealers altijd zo’n ruk foto’s.. een beetje moeite doen mag wel voor een wagen met zo’n prijskaartje..
@pechweg: zijn gwn aardige fotos?
Wacht maar: over nog een stuk of 10 faillissementen/inbeslagnames/liquidaties/total loss verklaringen/domeinenveilingen is deze geweldenaar gewoon van deze jongen!
Of stern kent de vorige eigenaar, en koopt deze hem weer terug van zijn zwarte geld na een kaalpluk / patsercontrole.
Mooie auto wel maar voor dat geld koop ik veel ander mooi spul.
Had er nou gewoon netjes advertorial boven bezet jongens…

[i]utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=98541[/i]

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).