Mercedes eert 60-jarig Mille Miglia-jubileum Stirling Moss

Auteur: , 19 Reacties

Samen zijn ze 172, en dus met recht een stel oude bazen. Dat belette Stirling Moss en Hans Herrmann niet om ter gelegenheid van Moss' 60-jarige Mille Miglia-jubileum plaats te nemen in een Mercedes 300 SLR.

De 300 SLR laat zich volgens Mercedes het beste omschrijven als een ‘W 196 R Formula 1 racing car with a two-seater sports car body‘. In 1955 knalden Moss en co-piloot Denis Jenkinson (met startnummer 722) met gemiddeld 157.65 km/u door de Mille Miglia. Een record dat nog steeds staat en nooit meer verbroken zal worden.

Inmiddels zijn we 60 jaar verder, en is Moss nog steeds onder ons (Jenkinson overleed al in ’96). Een mooie gelegenheid voor de Duitsers om hem nog eens in het zonnetje te zetten. Ze verzamelden een aantal oude foto’s uit de Mille Miglia-historie waaronder onderstaande, met Jenkinson en Moss als 3e en 4e persoon van links:

Jenkinson en Moss

Op autojunk werd overigens recent een kolonne moderne SLR’s gespot, die onderweg waren naar de Mille Miglia 2015. Oh, en check even de bemmende video die Petrolicious (daar zijn ze weer) in opdracht van Mercedes maakte.

Technische informatie Mercedes-Benz 300 SLR racer (W 196 S)

Period of use: 1955
Cylinders: 8/in-line
Displacement: 2,982 cc
Output: 222 kW (302 hp)
Top speed: over 300 km/h19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zie ook het filmpje van Petrolicious over Sir Stirling Moss en deze auto! Echt een aanrader.
@turtle: Kippenvel na kippenvel.

Wat een fantastisch productie was dat zeg.
ouwe baas
Blijft een actief baasje zo op zijn oude dag, laatst was hij ook al te zien in Car SOS waar ze een van de originele Sebring Sprites opkalefaterde. Mooi dat hij er nog zo van kan genieten.
@motoragent: What did you like the most? ‘The Crumpet’. Coole aflevering, volgens mij wel een boefje vroeger, die Moss.
@E34M5Touring: Vroeger? Ik denk nu nog steeds ;)
Petrolicious heeft er ook nog een mooie film over gemaakt met Stirling Moss http://www.petrolicious.com/sir-stirling-moss-and-the-mercedes-benz-slr-722-are-unbeatable
@carspotter3000: vet hoor
Uit de tijd dat er voor de wedstrijd meer champagne werd gezopen dan erna ..
@lincoln: Tja, je moest ook wel. Een mens met een gezond verstand zou niet achter het stuur stappen in een dergelijke bloed snelle wagen en remmen die functioneerden als een natte krant…
Amerika had de legendarische Carroll Shelby die overal langskwam en zijn handtekening plaatste voor wat centen, Europa heeft Sir Stirling Moss nog als onvervalste schnabbelkoning.
Blijft mooi dit.
Foto 6 is alleen niet sir Stirling Moss, maar zijn team genoot Fangio.
Geweldige man, in de tachtig en dan nog zo’n ondeugende vent, ik denk op de een of andere manier dat t vroeger echt een rokkenjager was
Ik had een speciale versie van de SL verwacht a la SLR Stirling Moss
Is er eigenlijk wel eens een oldtimer-event waarbij Stitling Moss niet aanwezig is? Met respect voor zijn prestaties,maar het is echt al decennia de ‘schnabbelkoning’ van de autosport…
Held!
Gaaf!
Heel vet dat ze dit doen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).