Mercedes: GEEN teamorders voor Hamilton en Rosberg

Auteur: , 33 Reacties

Freiheit!

Bots

Herrie in de keuken. In dit geval bij Mercedes AMG Petronas. Al weken is er geouwehoer tussen Hamilton en Rosberg. Dit zien we uiteindelijk terug in de races, met tegenvallende resultaten voor Merc en gênante vertoningen (video en video) tot gevolg. Teambaas Toto Wolff was het spuugzat en even leek het erop dat de diva’s hun gedrag moesten bekopen met het toepassen van teamorders. Toch komt het niet zover.

Vanmorgen hadden de twee F1 coureurs samen met Wolff en Paddy Low een spoedvergadering in Engeland. Mercedes heeft gezegd dat Hamilton en Rosberg samen mogen blijven strijden voor de titel en dat er geen teamorders zullen worden toegepast. Volgens het Duitse raceteam hebben de drie incidenten van de afgelopen vijf races meer dan 50 punten gekost. Wolff was daar behoorlijk pissig over, bleek na afloop van de race in Oostenrijk.33 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Maar krijgen ze wel billenkoek?
@berlinetta: Lil’Lewis zat de persconferentie voor als een Baas.
via Android app
Maar vast wel met hele strenge instructies.
@stfu: Misschien valt het wel mee, mercedes is lang niet meer in het nieuws gekomen vanwege racen. Het is dat de media dit gevecht zo negatief weergeeft maar die 2 mannen die tot het gaatje gaan is leuker dan een 2 wagons trein vooraan.
@stfu: reken daar maar op… Was ook goed te zien bij de clash tussen Vettel en Webber. Ook toen waren er geen team orders maar Webber bleef wel braaf achter Vettel rijden de rest van het seizoen.
ik vind t wel lache
Maar die contractverlenging kan Rosberg wel vergeten?
@clarkson: dat zei ik gelijk na het incident bij de race in Oostenrijk. Het aantal uren dat Ocon nu kan maken op vrijdag en de 2 aansluitende testdagen en het aantal kilometers dat Wherlein maakt zou een indicatie kunnen zijn dat ze niet Verde gaan met Rosberg.
@w0o0dy: Ik had hem al lang uitgezwaaid dus puik plan.
50 punten. Sommige teams halen dat niet eens in een seizoen. Best veel voor een ego.
Moet wel, anders wordt het helemaal saai Duits.
Mooi, laat ze er maar voor vechten.
Als je de foto ziet kun je stellen dat rosberg de apex maar mist op een metertje op 12
Ik ga er eigenlijk wel van uit dat iemand anders op Rosberg z’n stoeltje zit volgend jaar. Tenzij hij natuurlijk wereldkampioen wordt, maar dat lijkt me sterk als ‘ie zo doorgaat.
@trustmeiamanengineer: Hamilton krijgt nog wel een aantal gridstraffen aan het eind van het seizoen doordat hij alle tokens voor zijn motoren heeft verbruikt.
@metalmike: tokens worden gebruikt door het team, niet door rijders
@bassx: klopt, maar Hamilton zal wel over zijn maximum van 5 motoren/componenten heen gaan, en dan krijgt hij alsnog gridstraffen
200.000 euro per verspeeld punt boete gaat misschien helpen..
Freiheit is een volgetankte Mercedes.
Krijg steeds vaker het idee dat f1 ook aan een soort matchfixing doen..
Op papier geen teamorders misschien….
Was te verwachten, Mercedes laat Hamilton niet vallen echter is er gezien de stand in het WK geen reden om hem eerste rijder te maken.
@breinstein: paar puntjes nog, dan is de stand weer anders.
Goed nieuws voor Max, die twee beuken elkaar dit seizoen nog wel een paar keer van de baan.
Ik hou niet van ‘ ouderwetse’ teamorders, het type dat de tweede rijder verplicht aan de kant laat gaan voor de eerste.
Daarentegen lijkt het mij niet meer dan normaal en logisch om als beide auto’s aan het eind van de race achter elkaar zitten inhalen te verbieden want het team heeft dan niks meer te winnen bij een inhaalactie en alles te verliezen.
@dracae: ja logisch, dat zou je normaal denken..
Dit wordt een vertrek van Rosberg naar Ferrari, 100%. Rosberg nog twee jaar naar Hamilton zie ik niet gebeuren. Dat wordt Wehrlein of Ocon volgend jaar bij Mercedes naast Hamilton. Een van beiden wordt naast Hamilton klaar gestoomd voor het grotere werk.
@erik2907: Maar wat moet Ferrari met Rosberg? Iemand als Perez zal het echt niet minder doen en zal bovendien een stuk goedkoper zijn.
@edge: Rosberg wordt vanzelf goedkoper als hij nergens aan de bak kan maar dat wel graag wil.
@erik2907: Rosberg zit ook in 2017 bij Merc ! Ocon komt never nooit niet aan het racen in de F1 laat staan bij Merc als Rookie
@erik2907: dat wordt dus geen Rosberg bij Ferrari nu Raikkonen blijft. Rosberg dan toch naar McLaren of Williams?
De BBC meldt dat er straffen dreigen voor degene die contact niet uit alle macht vermijdt. Aangezien ze strijden om de wereldtitel past er volgens de BBC maar één straf: uitsluiten van de schuldige voor één of meer wedstrijden. Op zich natuurlijk handig want dan schiet een rijder zichzelf in de voet… alleen richting het eind van het seizoen helpt die straf niet meer. Een miljoenenboete is wel een serieuze optie.
@w0o0dy: De coureur in kwestie schorsen voor een heel seizoen lijkt mij de betere en beste optie, anders leert hij het nooit . . . , hij en ze ‘hebben zo al een veel te hoge dunk van zichzelf . . . , ze worden hoogsten multimiljonair als coureur (hetgeen natuurlijk niet niets is, er moet brood op de plank komen, zoals bij iedereen), en denken voorts te kunnen leven als echte miljardairs . . . , wel zullen ze bevriend zijn met echte miljardairs, en daar is op zich niets fout mee, maar dat ze voor de rest best down to earth blijven tijdens hun professionele carrière . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).